Last news in Fakti

11 Април, 2021 09:23 4 577 15

Хари се връща за погребението на принц Филип, но не и Меган

  • принц филип-
  • принц хари-
  • погребение-
  • меган маркъл

Херцогът на Единбург ще бъде погребан в тесен семеен кръг

Хари се връща за погребението на принц Филип, но не и Меган - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в 15:00 часа местно време в катедралата "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, съобщи Бъкингамският дворец. Според говорител на двореца, цитиран от световните агенции, частната церемония ще бъде предавана по телевизията.

На погребението, което ще се състои в тесен семеен кръг, ще присъства принц Хари, който живее в Калифорния, но не ѝ съпругата му Мегън Маркъл. Тя е вече в напреднала бременност и по съвет на лекаря ѝ не бива да предприема толкова дълъг полет до Обединеното кралство за погребението, затова ще остане в САЩ, уточни говорител на Бъкингамския дворец.

Само 30 души, сред които четирите му деца (Чарлз, Анна, Андрю и Едуард), внуците му и други близки ще присъстват на погребението заради правилата, наложени от пандемията от новия коронавирус. Точният списък с присъстващите на церемонията се очаква да бъде разпространен на 15 април. Програмата на погребението, въпреки промените, свързани с пандемичната обстановка, до голяма степен отразява личните пожелания на херцога, допълни говорителят на двореца.

В началото на церемонията ще бъде запазена една минута мълчание в цялата страна. Националният траур във Великобритания ще продължи до 17 април, а кралското семейство ще бъде в траур две седмици.

Погребението на принц Филип ще бъде само четири дни преди рождения ден на кралица Елизабет Втора, която на 21 април навършва 95 години, отбелязва АФП.

"Баща ми, предполагам, че през последните 70 години е дал най-забележителната, всеотдайна служба на кралицата, на семейството ми, на страната, а също и на цялата Общност", каза Чарлз. "И както можете да си представите, баща ни липсва изключително много на мен и на семейството ми. Той беше много обичана и ценена фигура и освен всичко друго, мога да си представя, че ще бъде толкова дълбоко трогнат от броя на хората тук и навсякъде по света, които също споделят нашите загуба и скръб", заяви престолонаследникът след смъртта на баща си.

"И скъпият ми татко беше много специален човек, който мисля, че преди всичко би бил изумен от реакцията и трогателните думи, които се казват за него. От тази гледна точка ние, моето семейство, сме дълбоко благодарни за всичко това", завършва принц Чарлз.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раз

    14 2 Отговор
    Ще се връща ами,нали му е дядо?!

    Коментиран от #12

  • 2 русенец

    19 3 Отговор
    А Кардашиян ще бъде ли, че и нея не сте я споменавали скоро. Защо ни занимавате с "новини", които никога не са ни интересували.
  • 3 Диверсант

    10 3 Отговор
    Абе това най обикновено погребение, защо ми прилича на шоу от някаква диктаторска държава.

    Коментиран от #10

  • 4 Честито

    25 0 Отговор
    Е, как да отиде на погребението Меган...та тя "нахрани" кралското семейство като за световно. "Сипа" им голяма доза злъч и неприязън, и като знае как ще я гледат накриво, едва ли ще й стиска да е там.

    Коментиран от #14

  • 5 Бай 1️⃣8️⃣

    13 2 Отговор
    ние българите да се включим с някаква благотворителност освен !!!Занимавате ни с глупости я по добре напишете нещо за травестита лейди гага и баидЪнЪ
  • 6 мнение

    24 2 Отговор
    Негърката ,няма право да присъства.Бременността й не е извинение.Негърката е много виновна, за големите грешки ,които допусна Хари.Тя го вкара в безкраен водовъртеж от грешки, грубости, невъзпитание.Хари, трябва да осъзнае голямата си грешка, с женитбата си с жена от малцинството.Още ,повече, че бащата на негърката каза цялата истина за дъщеря си.
  • 7 Град Козлодуй

    3 4 Отговор
    При мен се връща
  • 8 Ицо Папата

    6 2 Отговор
    Ако принцът не беше протестант,щях и аз да ида да опявам..
  • 9 Жоро

    8 3 Отговор
    Защо от това правите новина.Станахте жълт сайт
  • 10 хъхъ

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Диверсант":

    Сега англичаните ще плачат като севернокорейците за Ким Чен Ир.

    Гледайте какво припадане ще е по улиците, а се смяха преди години.
  • 11 плюс минус

    5 1 Отговор
    Ех, Хари, Хари......
  • 12 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "раз":

    Не е сигурно, ама пък мяза Хари на баба си.
  • 13 big

    8 0 Отговор
    То друго и не можеше да се очаква. Причини за това може да се намерят много, особено след интервюто с Опра. Хари се оказа слаб и силно манипулируем човек, който на самото интервю изглеждаше силно притеснен и не на мястото си след лъжите на жена му. Независимо от скръбния случай, те определено ще се опитат да му налеят акъл в главата, което може да сложи евентуално край на отношенията му с кралското семейство или началото на края на брака му.
  • 14 Snake

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Честито":

    Може да отиде поне да утешава и подкрепя мъжа си.
    Той как отиде в САЩ да живее заради нея, така и тя.
  • 15 Гост

    4 0 Отговор
    Глупавият Хари първо отрови последните дни на дядо си с безумното интервю, дето не посмя да поправи Мегън за нито една лъжа, а сега ще се прави на верен внук, почитащ фамилията.