Last news in Fakti

11 Април, 2021 12:56 8 742 31

Нойзи сравни тактиката на Слави с "Чайникът на Ръсел"

  • нойзи-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • политика

Ивайло Нойзи Цветков коментира възможните бъдещи политически ходове

Нойзи сравни тактиката на Слави с "Чайникът на Ръсел" - 1
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов има право да постъпи, както намери за добре, още повече при този изумителен резултат – 560 хил. гласа. Тези, които казват, че все пак той дължи едно "Благодаря“ на всички, гласували за него, в някаква степен имат право. От друга страна, когато се появи нова формация и за първи път влиза в парламента, аз лично съм склонен да бъда по-толерантен. Ние, така или иначе, не сме видели още нищо от тях, нито заявка за политики, нито заявки за приоритети, с изключение на точките от референдума.

Това заяви в интервю за БГНЕС културният антрополог и журналист Ивайло Нойзи Цветков.

Той коментира продължаващото все още мълчание на популярния телевизионен водещ и лидер на "Има такъв народ“, чиято партия стана втора политическа сила на провелите се миналата неделя избори.

"Това си е негова тактика!“, смята Нойзи.

"Аз я сравнявам с един мисловен експеримент, който се нарича "Чайникът на Ръсел“, т.е. тежестта на доказване пада не върху самия Слави, който трябва да обяснява какъв е или не е, а по-скоро на неговите опоненти, които в общи линии ги оставя в състояние на гадателство – какво той ще предприеме, какъв е, които са неговите хора и т.н.“, посочи още анализаторът.

На въпроса кой е най-логичният сценарий за развитие оттук нататък, той отговори:

"Не искам да спадам към тази телевизионна прослойка, която хвърля боб и гадае какво ще се случи. Доколкото е възможно мога да направя информирано предположение, че да - ГЕРБ-СДС ще предложи кабинет, той ще бъде отхвърлен и тогава вече трябва да видим какво казва Слави Трифонов. Отиваме ли на нови избори? Той вярва ли в потенциала на неговия проект до такава степен, че да отиде на нови избори или ще се търсят начини да се сглоби "кабинет на протестите“ грубо казано?

Такъв не е невъзможен, виждали сме и по-грозни неща. Казвам грозни, защото целият т. нар. протест, който казва "не“ на ГЕРБ, СДС и специално на премиера Борисов са изключително хетерогенни. Човек дори идеологически не ги вижда как стоят един до друг. Видя се още на площада, че стоят в различни ъгли и очевидно не се понасят. Не се вижда и как биха стояли заедно в парламента“.

"Тези 51 депутата на Слави Трифонов в коя част на пленарната зала биха седнали, и това не знаем. Каква е тази партия? По-лява, в центъра, по-вдясно? Казвам това в кръга на шегата, но не знаем къде ще седнат тези 51 души“, посочи още Нойзи за депутатите от "Има такъв народ“.

Според него, в България трансферът от телевизионния екран в политиката е лесен, защото политическите лица се мислят като образи. "Те не се мислят през политика, през заявки за политика и т.н. Това важи и за предишни проекти с елементи не месианизъм – ГЕРБ и Бойко Борисов, а преди това Симеон Сакскобургготски, та дори бих върнал назад до Иван Костов“, коментира още Ивайло Нойзи Цветков.

"Не чух никой да каже най-важното за Слави Трифонов, това не са избори, това е концерт. Тези, които гласуват, са много повече от хората, които могат физически да попаднат на негов концерт. Това са фенове. Бях първият, който каза, че Слави Трифонов всъщност е в предизборна кампания още от "Каналето“ насам“, допълни още той, давайки за пример позициите на екипа на телевизионния водещ още през 90-те години срещу правителствата на Виденов и Костов, а след това и срещу ГЕРБ години по-късно, когато Трифонов се превърна в най-ярката телевизионна звезда у нас.

"Трябва да си даваме сметка за нещо, което наричам политически атавизъм. Това не е рационалистки модел, при който гласуваш за някого, защото той ще направи първо, второ, трето. Никой не може да ме увери, че средностатистическият избирател на Слави добре знае какво означава "мажоритарна система в два тура“. Слави не е изолирано явление, особено покрай популистката вълна през последните години – Зеленски, Бепе Грило и т.н. Има и много, които не ги знаем, защото са в държави, които не попадат в информационния поток“, смята още Нойзи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    60 12 Отговор
    Тактиката на Слави до момента е да се прави на Доган, който командва от сараите и никой не е виждал...........

    Коментиран от #2

  • 2 ...

    9 36 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    ... , ти си гнусен !

    Коментиран от #6

  • 3 гласувайте бе

    18 14 Отговор
    В момента няма нито една антикомунистическа партия, аз съм пас.

    Коментиран от #16

  • 4 Лично мнение

    50 20 Отговор
    Този Нойзи е абсолютен комплексар. Нарцис абсолютен. Винаги е с управляващите. Плъзгав като гол охлюв.

    Коментиран от #14

  • 5 ЛЕТ МИ БИЙ

    27 4 Отговор
    С.ТРИФОНОВ Е В ПОЗИЦИЯ „ЦУНГ_ЦВАНГ”/ТАКА правописно популярен термин/!!!!
  • 6 Някой си

    47 10 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    Не, не съм гнусен!
    Казвам истината!
    Кажи ми идола ти какво има намерение да прави?
    Или не знаеш?
    Ами аз също не знам!
    Чакаха окончателния край на изборите и ето той дойде!
    За какво продължават да мълчат?
    Един така мълчи доста години....хидроинжинер....взе милиони от Цанков Камък за “консултации“, има дворец на брега на морето и му се падна и ТЕЦ Варна с пристанището барабар, като за капак му удълбочиха водния канал до него и му направиха и пътя водещ към пристанището.

    Коментиран от #13, #21

  • 7 Слави

    39 9 Отговор
    мълчи като нас ран !
  • 8 ТаУмВзе

    15 14 Отговор
    Бръснача на Окъм, вече е отсвирил чалгарчето рибок. Всичко е по план, пак шизофренясалата мутра ще е. Защо не Гласува Робе?

    Коментиран от #28

  • 9 Turbo

    34 13 Отговор
    Този тлупак си мисли,че разбира от всичко.Политика, футбол, журналистика, култура, издателство.Предаването Дискурси е пълна тъпня.Коментира и шампионска лига,бие по тъпотии и Петър Василев Петела.Сигурно има вуйчо владика.
  • 10 Славчу

    36 11 Отговор
    властта го удари като парен чук и сега не знае какво да прави. Не предполагаше, че има цяло едно поколение чалгарчета.
  • 11 русенец

    32 8 Отговор
    Това пък Нойзи откъде изплува? Ако прекалено дълго се джурка обществото, отгоре изплава пяната, да не кажа фекалиите. Това не знам като чий чайник е описано, но е факт. Плувай, Нойзи! Плувай - аз без друго съм с хрема.

    Коментиран от #29

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дърт пее..раст...

    22 4 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си":

    Всичко това ,да се конфискува.!!!.Доганов в затвора ,да плете кошници,тоя неук Ман.гаал..Тогава ще станем човешка държава..!!Със закон и ред...Слав е човек на либерала Сорос..Да му се радват хюмнетаа..!!

    Коментиран от #17

  • 14 Поаро

    30 11 Отговор

    До коментар #4 от "Лично мнение":

    По известен е с това, че е любовник на Мария Игнатова. Грандоман бе покритие. Въздух под налягане. Пр@дня миризлива.
  • 15 РЕалиста

    14 18 Отговор
    Аз уважавам мнението на другите, дори и да несъм на същото мнение, Нойзи е прав, който разбрал, разбрал .......
  • 16 Stormtrooper

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "гласувайте бе":

    Няма и нито една комунистическа партия. Луканов , още преди промените беше казал : Ставаме капиталисти и капиталистите ще сме ние. Така, че без значение от генезиса на персоните в парламента по своята същност няма комунисти. Социализма си отиде безвъзвратно ,като бившите социалисти се трансформираха в хората с пари ,демек капиталисти. С това започна и свърши прехода.Останалото е само усвояване на това, което на думи е било общо - заводи, предприятия и т.н.
  • 17 Някой си

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дърт пее..раст...":

    Много добре казано....повечето вярвам са на същото мнение.
    И не само Доган, много са тия за конфискация...
  • 18 Павел Пенев

    18 8 Отговор
    Каквото можеш да вземеш от обран бостан,това можеш да получиш и от този световно известен анализатор Нойзи–дежурен коментатор при Коритаров. Но той е основателно притеснен,къде ще седнат депутатите на Слави? Аз предлагам всички на трибуната в черно облекло и с облещени от наркотиците лица.
  • 19 Диверсант

    21 6 Отговор
    Още по времето на Римската империя, императорите са плащали на клоуни, шоумени шутове, които са ходели по площадите да разказват смешки и вицове за императора и обкръжението му. Така обществото си разтоварвало ядът и гневът който изпитвало към кожодерите си. При комунизма тая схема не вървеше, но след промените всеки започна да говори и пише свободно. Така някой се издигнаха на гребена на вълната и част от обществото започна да ги взема насериозно. Днешните кожодери обаче са решили с времето да си отглеждат харизматични фигури за пред масите, които впоследствие да им вадят кестени... Хайде опъвайте софрите, задава се голям купон. Музика и танци до зори.
  • 20 Между другото,

    8 2 Отговор
    Гадаенето с боб, не е лоша идея, защото най точно казва, всичко, аз предлагам друго с клечки за кибрит или от цветята листенцата..!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПЕНКО

    8 7 Отговор
    КОМПЕНСИРА ПЛЕ ШИВОСТ С БРА ДЕ И КЬ ОРАВ ИНАТА СИ С ЦВЕТНИ ОЧИЛА-Г Ъ ЗИ !!!!!!!!! А НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ ,ЧЕ СЛАВИ СЕ БОРИ ЕДИНСТВЕННО ДА РЕАЛИЗИРА Р Е Ф Е Р Е Н Д У М А - ОРГАНИЗИРАН ОТ НЕГО И ПОДКРЕПЕН ОТ НАРОДА - НО ЗА ИСТИНАТА НЯМА ДА МУ ПЛАТЯТ НА "ЧОВЕКА С ПРЕТЕНЦИИ"!!!!!!!!!!!
  • 23 123аа

    14 5 Отговор
    Нойзи Пенкилера, хахахахах. Голем ентелектуалец. Гоуем Скакауец.
  • 24 324

    15 5 Отговор
    Брех, какви професии интересно по кое време се пръкнаха? Този културен антрополог, харалана социален антрополог, ама такива дето се свалят на неандерталеца,и не му казват каква е формата на черепа?
  • 25 Behemoth

    3 3 Отговор
    ЕнтЕлигенция -друг път.....главите пълни с безсмислици които ги водят до конформизма ...истинските интелигенти са опозиция на всяка власт...
  • 26 !!!!!!

    8 0 Отговор
    Трябва да се ревизират всички правителства от бай Тошово време насам, а не само бат Бойко...
    И конфискация.. А Славун голяма програма има нема що.... Само изборите ли са важни. А другите неща....Чалга до избори после пак чалга и пак и пак...
  • 27 Соломунчо

    3 0 Отговор
    герб, дпс + свободни елементи
  • 28 Мария

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Според"Бръснача на Окам" ББ приключи !
  • 29 Джуркан

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Джуркането е хубаво нещо. Ако, не вярваш питай Славчо!:) Добре се печели от него!
  • 30 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    ТОЗИ МЪЖ ЛИ Е
    ЖЕНА ЛИ Е
    ИЛИ Е НЕЩО СРЕДНО
  • 31 Скъпи Нойзи

    0 0 Отговор
    Освен от сърцата, които туптят в мъжките панталони друго не разбираш. Къде се буташ при мъжете да говориш за политика?