Last news in Fakti

13 Април, 2021 20:44 4 828 17

Поверия, свързани с брака, които ще ви предпазят от много нещастия

  • поверия-
  • суеверия-
  • брак-
  • съпруг

В никакъв случай не бива да прескачате спящия си партньор, направите ли го - чака ви нещастие

Поверия, свързани с брака, които ще ви предпазят от много нещастия - 1
Снимкa: Shutterstock

Поверията са били неразделна част от живота на предците ни и те често са търсели смисъл в знаците, които Съдбата им изпраща, за да разберат какво ги чака в бъдеще. Има много вярвания, свързани със семейния живот. Според едно от тях младоженците не трябва да сключват брак през месец май, за да не работят до края на живота си. Според друго, ако венчалната халка падне на земята, това вещае предстояща раздяла. А ако някой от съпрузите загуби халката си, означава, че партньорът му изневерява.

Трябва да се отбележи, че и в днешно време много младоженци насочват вниманието си към различни поверия или знаци, за да разберат дали ще се радват на дълъг и щастлив семеен живот, пише jenata.blitz.bg. Въпреки че повечето поверия, свързани с брака, звучат доста безумно, има и такива, в които се крие голям смисъл.

Според едно от тях мъжът и жената трябва да спят на един матрак и брачното ложе не бива да е разделено, за да е дълъг и щастлив семейният им живот.

Съществуват поверия и за спалното бельо. Ако червеното в него е много – това води до агресия в поведението. Ако щампите по чаршафите пък са с много ъгли – това е на конфликти.

Външни лица не бива да стоят на леглото на съпрузите и най-вече да лежат на него. Брачното легло трябва да е скрито от любопитни очи, защото това място не е само за спане. Тук съпрузите изпълняват брачния си дълг, правят любов.

Според друго поверие брачното ложе не трябва да бъде поставяно срещу огледало. Казват, че това може провокира изневяра у един от партньорите. Между другото, според древното китайско изкуство Фън Шуй, ако ъглите на леглото се отразяват в огледалото, няма да успеете да се спасите и от остри ъгли в семейния си живот.

Съществува и поверие, че в никакъв случай не бива да прескачате спящия си партньор. Направите ли го - чака ви нещастие. Смята се, че този, който се изкачва през човек, отнема неговата енергия и жизнени сили.

Яденето с една лъжица също не се препоръчва на съпрузите. В противен случай те ще станат изключително раздразнителни един към друг.

Не е добра идея и да бършете ръцете си в една и съща кърпа. Нашите баби са вярвали, че ако това се случи, те ще започнат да се карат и кавгите ще продължат и на оня свят.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оджата

    6 1 Отговор
    Поверие първо и последно,не се омъжвайте за ергенчето Борисов!
  • 2 Пръц

    2 2 Отговор
    Винаги плащай на партньорката си с белязани банкноти и ги записвай в счетоводния си тефтер в графА—разни за да не беше ядове след това.
  • 3 ГРАД КАЗАНЛЪК

    3 4 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас тази неделя на 18 април ще се оженя за моята годеница ВЕСИ и всички тези съвети ще са ми от полза расбира се за мен като за всеки човек най ВАЖНОТО е да нямаме секс преди брака защото това е ЛОШО и ЗАБРАНЕНО беше ме страх за първата брачна нощ да не изгубим РОМАНТИКАТА помежду си но тя ми каза че преди мен е имала само един приятел и РОМАНТИКАТА винаги ще е основното в нашите отношения така че всичко е наред

    Коментиран от #5, #14, #17

  • 4 Камикадзе 🛩

    2 0 Отговор
    Последните две са остарели/излишни. Кои са тези дето ядат с една лъжица и се бършат в една кърпа и двамата? Не знам дали това ще им развали брака, но със сигурност ще им докара някоя болест.

    Коментиран от #7

  • 5 Камикадзе 🛩

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Ако можеш я отложи (става въпрос за сватбата). 18-ти носи лош късмет. Не е хубаво да се правят важни събития на такива дати. Авторката може да го добави в статията😁.
  • 6 Димитричка от Люлин

    2 3 Отговор
    На мъжа ми му е предимно мек и ходя у комшиите или те идват у нас да ме н а е б а т, че какво да правя с мекия У Й на мъжа ми, имам и един съсед с 20 сантиметра чеп и като ми го набута целия с мъ дурите и откачам
  • 7 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Камикадзе 🛩":

    Привет! Аз не мога да коментирам статията, защото не съм имала брак. Следователно нямам и наблюдения..

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Роза

    3 3 Отговор
    Нашите баби са вярвали в много неща,но тези поверия са били добри за тяхното време,когато "другояче се е живяло,мислило и говорило".В сегашното динамично ежедневие те само затрудняват и без това трудния ни живот.Според мен те имат чисто познавателно значение и са интересни за хора,които изучават старинни обичаи и вярвания.Но да им вярваме сериозно е просто абсурдно!
  • 9 560

    2 0 Отговор
    1вото ПРАВИЛО В БРАКА - ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИДИОТИ, ИДИОТЪТ НЕ Е ДОБЪР ЧОВЕК, МНОГО,МНОГО,МНОГО БРАКОВЕ СА СЪСИПАНИ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА "ИДИОТ /ИДИОТИ" КАТО БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО С ВРЕМЕТО "ИЗПРАЗВАТ" ГЛАВИТЕ НА ДВОЙКАТА И . . . ДО ТАМ.
  • 10 Камикадзе 🛩

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Брендица":

    Привет и на теб!
  • 11 Шамара

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Брендица":

    Ами тук се говори за изневяра, или за теб изневяра има само по време на брак ли?

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Брендица

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шамара":

    Като съм сама каква изневяра?!
  • 16 Не гради,, щастие,,

    1 3 Отговор
    Като посягаш от завист, на чуждо дете, Бог вижда и наистина колелото се върти, не се мислете за,, късметлии,, да бяхте видяли хермес, така върви, като, че ли целия, свят му е виновен, че е стар и грозен...съсетке ти си бетер, всичко започва от тебе....!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.