Last news in Fakti

13 Април, 2021 22:29 4 807 8

Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак

  • баба и дядо-
  • щастлив брак-
  • тайна-
  • щастие-
  • семейство

Днес хората отказват да сключат брак или пък много бързо избират да се разведат

Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак - 1
Снимка: shutterstock

Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още по-умилително е, когато засечем на улицата баба и дядо, държащи се за ръце. Тайните на дългия и щастлив брак са ни по-нужни от всякога. Днес хората отказват да сключат брак или пък много бързо избират да се разведат. Сякаш семейството не е никаква ценност. Именно тук надеждата ни връщат съветите на мъж и жена от Англия, които са заедно от близо 70 години. Техните принципи за щастливо семейство винаги ще бъдат приложими.

Ето и какви са те:

Не спирайте да се борите за любовта

Бракът не е гарант, че ще имате вечно любовта на половинката си. За да я запазите, трябва да се борите непрекъснато за нея и да демонстрирате с действия, че я обичате. Не приемайте партньора си за даденост, защото в противен случай той може да си тръгне. Всички сме човешки същества и грешим. Бъдете великодушни и простете грешките в името на любовта. Не спирайте да се борите за нея.

Грижете се за партньора си

Нищо не скрепява повече една връзка от взаимната грижа и разбирателство. Бъдете опора за човека до себе си. Показвайте му, че може да разчита на вас за всичко. Докажете, че ще сте до него и в добро, и в зло. Грижете се за него, не само когато се чувства зле, но и във всеки един ден. Малките жестове за важни.

Правете компромиси

Взаимните компромиси са най-сигурният ключ към щастливият и дълъг брачен съюз. Не бъдете егоисти. Щом сте решили да създадете семейство, трябва да се съобразявате и с половинката си. Не взимайте решения, без да ги съгласувате с човека до себе си. Вече сте едно цяло и трябва да действате като отбор.

Отстъпвайте

Кой е по-важно – да сте прави в спор или да сте щастливи в брака? За да цари хармония и разбирателство в дома ви, избягвайте спорове или при наличие на такива – отстъпвайте. Ако повече хора разсъждаваха така, повече връзки биха оцелели.

Забавлявайте се заедно

Имайте свои собствени хобита и приятели, но не пропускайте възможност да се забавлявате в компанията на половината си. Смехът и добрите емоции скрепяват още повече един брак. Ходете на кино заедно, пътувайте, играйте и въобще правете всичко, което ви е любимо, за да се разнообразявате и да запазите тръпката по-дълго.

Поставете семейството на първо място

Нищо не е по-важно от семейството – нито работата ви, нито приятелите, нито материалните придобивки. Запомнете това и си го напомняйте по-често. Уверете се, че винаги можете да отделите достатъчно време за партньора и децата си. Не ги пренебрегвайте – животът е кратък.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    6 3 Отговор
    Тези са по умни.Любовта е принцип .
  • 2 ГОСТ

    6 2 Отговор
    Има пари....има любов...
    Няма пари...няма любов.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Любов, за каква, любов

    4 0 Отговор
    Ми говорите, като кьораво, куцо и сакато се занимава с чуждите проблеми...всичкото им толкова е наред, че нямам думи...!?
  • 5 един от многото

    4 1 Отговор
    Бабата била няма , а дядото глух , това е тайната!
  • 6 Но бабата, тогава по лесно

    2 0 Отговор
    Прескача оградата.....тогава, по лесно ще е да, е сляп....!
  • 7 джими

    1 0 Отговор
    чакаме Казанлък да ни каже как всичко е строго ИНДИВИДУАЛНО и че ако я няма романтиката, нищо друго няма значение :Р
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Мнoгo прoблeми идвaт oт мoнoгaмиятa..., нo тaкa cмe възпитaни, чe дoри дa мoжeш дa ocигуриш дoбър живoт нa някoлкo жeни, трябвa дa ce зaдoвoлиш c EДНA, тъй кaтo мнoгoжeнcтвoтo в Бългaрия e нeзaкoннo. Cтaритe мoми пък нaпрaвo къcaт cърцeтo...
    Проблемът е в МОНОГАМИЯТА. Жена ти знае, че тя официално е единствената и си вдига "акциите"....