Last news in Fakti

19 Април, 2021 14:56 8 182 8

Тежки дни за Христо Друмев

  • христо друмев-
  • ндк-
  • министър на културата-
  • заболяване

Здравословното състояние на бившия директор на НДК е влошено

Тежки дни за Христо Друмев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тежки дни настанаха за Христо Друмев – легендарният бивш директор на НДК и заместник-министър на културата. Здравето му е сериозно разклатено и се нуждае от специализирани грижи. Ветеранът лежи в болница вече повече от месец, но подобрение в състоянието му няма, пише "Уикенд".

"Много е възрастен и това допълнително усложнява положението му. Лекарите не дават големи надежди, но ще продължат да се борят. Христо със сигурност не е болен от COVID-19, друго е онова, което го мъчи", споделят добре информирани източници.

Информаторите ни не пожелаха да разкрият диагнозата на пациента, защото близките му не позволяват това.

Друмев е роден преди 88 години в семейството на крупен капиталист. В ранния соц получава юридическо образование и понеже говори много езици, е назначен на щат във Външно министерство.

Впоследствие работи в чужбина – в представителства на фирми и като културен аташе във Виена, а през 1988-ма застава начело на Народния дворец на културата "Людмила Живкова". НДК ръководи до 2011-а, когато е отстранен с решение на правителството на ГЕРБ.

В продължение на 31 години Друмев е бил агент и сътрудник на Държавна сигурност с псевдонимите Драганов и Борил. Като шпионин през 60-те той надушва, че в Ирак се готви преврат, който ще докара на власт Ахмед Хасан ал-Бакър и Саддам Хюсеин.

Никоя друга разведка по онова време не разполага с ценната информация, само българското разузнаване е наясно. За големия си удар Христо е награден с 200 лева от ДС, а получава и медал.

Подробности за преврата нашият агент научава по време на игра на карти. Друмев открай време е запален по покера и бриджа и неведнъж е играл "на вързано" с известни нашенци. "Павел Вежинов, Георги Марков... Всичките съм ги обирал и така носех доста парички вкъщи. Ставките бяха много високи", признавал е той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    20 4 Отговор
    Всички са умни шпиони ,а боко е пионка защото е тиква !!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 1 Отговор
    Най умни са тези шпиони,за които никой и не подозира ,че са такива.........
  • 3 Мирослав

    9 6 Отговор
    Днес се навършва една година от убийството на Милен Цветков, когото тиквитет ликвидираха, защото не им беше удобен.
    Обаче проправителствените медии не обелват и дума.
    Нали убиецът е синче на техен активист.
  • 4 Докузанов

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тежки дни настанаха за Христо Друмев – легендарният бивш директор на НДК.
    И легендарен нагаждач към новата власт след 1944г. Завършва право,работи във Външно м-во. На много деца на капиталисти по онова време не разрешаваха да учат.Разрешаваха им да работят само по строежите или друга тежка работа.Верно, легендарен покерджия е.Много добре владее тази игра.Та така,на много деца на капиталисти,тежка беше съдбата,на други като Друмев,много лека и приятна.Кой както умее да се нагоди.
  • 5 Гаргамел

    5 2 Отговор
    Легендарно ченге от ДС......майко мила....тоя всички бриджори в софия го знаят какъв е мошенник
  • 6 Георги v.

    8 4 Отговор
    Всички се изкараха супер шпиони, а са били долнопробни доносници,кариеристи и лъжци. Който вярва на тези техни лъжи си е за негова сметка. За съжаление много хора са пострадали заради такива, като Друмев.
  • 7 Остаря и господина,

    3 0 Отговор
    Покрай пустото му НДК....!
  • 8 Сила

    8 2 Отговор
    Тоя колко е откраднал,мили Боже!!!!Герберастите може само да подсмърчат като мургави семкаджийчета отстрани!!!!