3 214 2

Рецепта на деня: Пикантни соленки

С кашкавал, лют пипер и чубрица

Рецепта на деня: Пикантни соленки
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

200 г брашно с набухвател

¼ супена лъжица сол

½ супена лъжица горчица

½ супена лъжица лют червен пипер

40 г масло

60 г настърган пармезан, кашкавал или чедър

100 мл прясно мляко

Чубрица за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Пресейте брашното, пипера и солта. Начупете размекнатото масло. Добавете него и горчицата към сухите съставки. С пръсти омесете сместа така, че да се получат едри трохи. Добавете и настърганото сирене по избор.

Прибавете млякото, като разбърквате постоянно. Ще се получи лепкаво тесто. Омесете го с ръце. Поставете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете го или го разстелете с ръце. С помощта на чаша нарежете тестото на кръгли форми. Подредете ги в тавата. Поръсете с чубрица или я добавете вътре в тестото по време на омесването. Печете до златисто или около 20 минути, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    3 1 Отговор
    Страната ни е единствената на Балканския полуостров, в която вносът на доматите надвишава този на бананите, сочи Анализът за сравнението и огледалните разлики (АСО) на експерта по външна търговия Борислав Георгиев пред специализирания сайт 3е-news.net, пише Сега.
  • 2 От Гитлер..!

    1 0 Отговор
    По,, пикантни,, ли са, да пази Бог...!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.