Last news in Fakti

20 Април, 2021 17:55 4 167 5

Фаталните грешки при опитите за отслабване

  • отслабване-
  • здраве-
  • килограми-
  • наднормено тегло-
  • грешки

Избягвайте тези грешки, за да се сдобиете с мечтаната фигура

Фаталните грешки при опитите за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

От ясно по-ясно е, че без диета човек трудно може да се лиши от излишните килограми. Благодарение на хранителен режим успяваме да влезем в т. нар. калориен дефицит и да даваме на телата си по-малко калории от обикновения дневен прием. Това, както и сами можете да предположите, води до загубата на ненужните килограми.

Често обаче хората, решили да влязат във форма, допускат няколко ФАТАЛНИ грешки, които изключително много ги възпрепятстват по пътя към целта, пише actualno.com. Ще ги споделим с вас и се надяваме никога повече да не грешите и много скоро да се сдобиете с тяло като от корица на списание.

Ето ги и най-огромните грешки, които не ни позволяват да свалим килограми:

Спите твърде малко

Запомнете, че спането е от ключова необходимост за всеки жив организъм. От него зависи не само как ще изглежда фигурата, но и колко добро е здравето ви. Ако спите малко и лошо, рискувате да причините сериозни щети на метаболизма си. Да не говорим за състаряването на кожата и прочие. Хормонът на съня е мелатонин. Той е изцяло отговорен за метаболизма. Ако в тялото няма мелатонин, мозъкът незабавно се активира и започва да трупа запаси от енергия.

Спите на високи градуси

Ако човек спи в стая, която се затопля прекалено много, възможно е това да се отрази неблагоприятно не само върху съня му, но и върху фигурата. За предпочитане е градусите да не надвишават 17 през нощта. Незабавно вземете мерки и започнете постепенно да променяте това. След време ще се уверите как сънят ви е много по-здрав, а и изглеждате далеч по-слаби.

Не се храните сутрин

От дълго време насам се водят дебати по отношение на това дали сутрешната закуска е важна или не. Според някои, ако искате да отслабнете, най-добре да се лишавате от нея. Според други - това е най-важното хранене за деня и по никакъв повод не бива да го пропускате. Помнете, че ако се нахраните балансирано и обилно за закуска и приемете нужното количество протеини, фибри, мазнини и въглехидрати, то за вечеря пороците ви няма „да се обаждат”.

Храните се пред компютъра

Никога повече не го правете! Докато се храним и работим, ние не можем да усетим в кой точно момент сме се заситили и не се нуждаем от повече храна. Много е грешно да го правите и силно ви препоръчваме да прекратите с този лош навик. Ще се изненадате колко малко храна ви е нужна, за да се почувствате сити.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компира

    6 4 Отговор
    И разделно хранене трябва. В едната ръка кюфтето, а в другата бял хляб.
  • 2 Организъм

    7 0 Отговор
    Ако само правите диета пак не става трябва и физическа активност всеки организъм работи различно за два дена може да загубите 4 кг но не и да израсходвате мазнините тъй че умната при диетите

    Коментиран от #3

  • 3 A може

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Организъм":

    може. Ако не плюскаш много карбс и захар (която също е карбс), ще загубиш мазнини, НО си прав, по-добре и физически упражнения.
  • 4 Хубаво е,

    2 1 Отговор
    Стара, жина, с, плочки, не с херния, виснали кожи или тенжера вместо талия....!
  • 5 Раева

    4 0 Отговор
    Да много воля се иска,за да се разделиш с някой килограм,а ако трябва с 10-15 кг.НЕЗНАМ КВОТИ ШАНС ПРАВИМ.......ГЛАД И ГЛАД,ШОКОЛАДА САМО СЕ МИРИШЕ.