Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 гр.)
100 мл олио
60 гр. масло
За плънката:
яйца - 2 бр.
300 гр. сирене
3 с.л. кисело мляко
1 щипка сода бикарбонат
За заливката:
4 яйца
250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Направете плънката, като за целта разбийте яйцата. Добавете натрошеното сирене, киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.
В намаслена тавичка, сложете една кора. Полейте с малко олио, сложете втора кора и отново олио. Поставете трета кора, отново малко олио и ръснете малко от плънката.
Повторете процедурата до изчерпване на количеството. Направете заливка, като разбиете яйцата с прясното мляко.
Разрежете баницата на квадрати. Нарежете кравето малко на малки парчета. Сложете парчетата в разрезите.
Излейте заливката отгоре. Печете на 180 градуса до златисто. Извадете и оставете да изстине готовия оригинален турски бюрек.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ORTEGA
10:07 22.04.2021
2 Суеко
10:24 22.04.2021
3 гост
Коментиран от #14
10:34 22.04.2021
4 Бавносвяткащите баби Яги
13:47 22.04.2021
5 Синдикат на Ало Измамниците
14:57 22.04.2021
6 Алооо
15:44 22.04.2021
7 Дааа
Коментиран от #9, #10
17:23 22.04.2021
8 Моля?
18:12 22.04.2021
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 бушприт
13:01 23.04.2021
13 щурецъ
13:05 23.04.2021
14 И аз туй
До коментар #3 от "гост":
питам бя...17:18 23.04.2021
15 Асен
От дядо ми съм се научил да правя бюрек, а той е бил най-добрият бюрекчия на София в средата на миналия век.
Потърсете в Ютуб "Дядовият вит бюрек" и се опитайте да си представите колко е вкусен.
17:24 23.04.2021
16 Каква кръв бе ТАПАНАРИНО!!! Айде бастааа
До коментар #10 от "Фатих мехмет":
Каква кръв бееее ТАПАНАРИНО!!! Айде бастаааа!19:46 23.04.2021