Last news in Fakti

26 Април, 2021 20:56 4 090 1

10 храни, които унищожават целулита

  • целулит-
  • отслабване-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • полезно-
  • плодове-
  • сьомга

Цитрусите са перфектната храна за борба с портокаловата кожа

10 храни, които унищожават целулита - 1
Снимки: Shutterstock

Сезонът на късите панталони вече чука на вратата, заради което сега е идеалният момент да се погрижим да изглеждаме перфектно в тях. Както добре знаем всичко започва с начина на хранене. Ако се храним с нездравословни храни, избягваме физическата активност и попадаме под безмилостните удари на ежедневния стрес, не е учудващо, че тялото ни реагира с натрупване на мазнини под кожата и целулит, пише Флагман.

Всъщност, съвсем нормално е да имаме мазнини под кожата. Кожата ни е изградена от епидермис, дермис и хипердермис. Целулитът се появява тогава, когато мазнините се съчетаят с токсини и заедно застават между съединителната тъкан на дермиса. В резултат на което се появява т.н. портокалова кожа.

Тъй като целулитът е мазнина често мислим, че премахвайки вредните храни от диетата ни е напълно достатъчна мярка, за да се справим с него. Това не е съвсем така. Целулитът е проблем на съединителната тъкан и изисква комплексна грижа – здравословно хранене, масажи, движение, детоксикация, но най-вече – промяна в начина ни на живот.

В тази статия ще започнем с това как да подпомогнем тялото си да се справи с целулита, променяйки начина си на хранене. На първо място трябва да започнем с това да добавим в диетата си повече храни, богати на антиоксиданти, които на свой ред ще ни помогнат да се освободим от токсините.

Кои са най-добрите храни, които ще ни помогнат да се освободим от целулита?

Лимони

Лимоните активират естествената детоксикация на тялото и освен това повишават имунитета ни, благодарение на високото си съдържание на витамин С. Те също така алкализират тялото ни отвътре, което на свой ред намалява възпалителните процеси (киселинността). Започнете деня си с чаша топла вода, в която сте изстискали 1 сочен лимон. Така че ще освежите и алкализирате тялото си и не на последно място – ще започнете да се освoбождавате от досадния „зимен“ целулит.

10 храни, които унищожават целулита

Грейпфрут

Грейпфрутът, както и лимоните, съдържа много витамин С, както и много витамини, калий, ликопен, калций, захар и фосфор. Грейпфрутът има високо съдържание на вода, което спомага за смяната на тена на кожата и ускоряването на метаболизма. Плодът на грейпфрута стимулира работата на червата, бори се със запека и по този начин ни помага да се освободим от токсините… и от целулита!

Боровинки

Боровинките са пълни с антиоксиданти, които ще засилят детоксикацията на тялото ни и ще намалят мазнините около корема ни. Те също така ще ни осигурят защита срещу проблеми със сърцето и диабет. Хапнете шепа боровинки преди да седнете на масата, за да може малките плодчета да стабилизират кръвната ви захар и да уравновесят апетита ви.

Авокадо

Авокадото е чудесен източник на антиоксиданти и полезни мазнини. Хапнете половин авокадо на закуска и обяд и си гарантирате намален апетит + доказан от науката отслабващ ефект!

10 храни, които унищожават целулита

Шафран

Шафранът е богат на антиоксиданти и витамини, сред които А, В1, В2, В3 и С. Освен това шафранът притежава свойството да намалява целулита като увеличава циркулацията и повишава тонуса в тялото ни. Добавяйте щипка шафран към ориз или прясно пилешко, за да създадете освен антицелулитен ефект и уникален вкус за сетивата ви.

Джинджифил

Джинджифилът регулира храносмилателните процеси, забързва метаболизма и ни помага да се освободим от излишната вода. Джинджифилът ще успокои раздразнения ви стомах и ще ви помогне да поддържате редовния му ритъм. Приемайте го под формата на чай или подправка и ще започнете да се освобождавате от целулита мигновено!

10 храни, които унищожават целулита

Сьомга

Сьомгата, заедно с другите мазни риби, са един прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, които подпомагат здравия и тонизиран вид на нашата кожа. Те освен това намаляват възпалителните процеси в тялото и ни дават продължителна ситост.

Спанак

Спанакът е богат на желязо, витамини А и С, както и калций и калий. Той засилва кръвообращението, премахва запека, намалява нивата на стресовите хормони и действа успокояващо на цялата ни нервна система. Хапвайте спанак, за да подсилите организма си, да хидратирате клетките си отвътре и да подобрите състоянието на кожата си!

10 храни, които унищожават целулита

Черен шоколад

Не е нужно да се лишаваме от любимия си шоколад, когато искаме да се освободим от целулита си. Просто бъдете умерени и избирайте качествен черен шоколад с над 70% съдържание на какао.

Червено вино

Чаша червено вино не само ще потисне апетита ви, но също така може да спре растежа на мастните клетки чрез вещество, наречено пицеатанол. Това вещество предизвиква спиране на образуването на мастни клетки. Какъв е резултатът? По-малък шанс да качите килограми и освобождаване от мастните натрупвания. Не случайно французите са толкова слаби, нали?

10 храни, които унищожават целулита


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.