5 628 0

Рецепта на деня: Козуначена торта

Ето как можете да оползотворите останките от козунака

Рецепта на деня: Козуначена торта
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 козунака по 400 гр.

плодове от сладко

140 гр. локум

1 ч.ч. орехи

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 пакетче ванилия

1 литър прясно мляко

шоколадови пръчици или пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Козунаците нарязвате на филийки с дебелина 2-3 см. В тортена форма карамелизирате 2-3 с.л. захар. Нареждате един ред козунак. Отгоре слагате плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редите втори ред козунак - нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършвате с козуначени филийки.

Заливате със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печете на водна баня в умерена фурна на 180 градуса. След като изстине, внимателно обръщате върху тортена чиния и поръсвате с шоколадови пръчици или пудра захар, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.