Необходими продукти:
2 козунака по 400 гр.
плодове от сладко
140 гр. локум
1 ч.ч. орехи
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 пакетче ванилия
1 литър прясно мляко
шоколадови пръчици или пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Козунаците нарязвате на филийки с дебелина 2-3 см. В тортена форма карамелизирате 2-3 с.л. захар. Нареждате един ред козунак. Отгоре слагате плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.
Редите втори ред козунак - нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършвате с козуначени филийки.
Заливате със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печете на водна баня в умерена фурна на 180 градуса. След като изстине, внимателно обръщате върху тортена чиния и поръсвате с шоколадови пръчици или пудра захар, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА