3 001 7

Рецепта за вечеря: Панирана коприва с бира

Чудесно пролетно ястие

Рецепта за вечеря: Панирана коприва с бира
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

150 г коприва (свежи връхчета)

5 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце

сол

1/2 ч.л. сух джоджен

бира

олио (за пържене)

Начин на приготвяне:

Започнете с почистването и измиването на копривата. Gozbite.bg съветва да работите с ръкавици, за да избегнете неприятно парене впоследствие по кожата от копривата. Почистените и измити връхчета от коприва оставете върху домакинска хартия да се отцедят добре.

През това време вие си направете кашата за паниране. В удобна по големина купа смесете брашното, солта, бакпулвера и добре стрития сух джоджен. Добавете яйцето и започнете да разбърквате.

Сместа става много гъста, затова добавете няколко супени лъжици бира. Добавяте бирата лъжица по лъжица, за да може да усетите кога сместа е готова. Тестото трябва да е с гъстотата на кексово тесто. Да може да полепне по листенцата коприва без да се стича.

Загрейте достатъчно количество олио като за маслена баня. Потапяйте по отделно връхчетата коприва в сместа за паниране. Леко отцедете и пържете на умерена температура до приятен златист цвят. Готовата панирана коприва слагайте върху лист домакинска хартия да попие излишната мазнина. Сервирайте топла.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 asdas

    11 0 Отговор
    Сега заменете тревата с пилешко бонфиле и рецептата става супер
  • 2 И аз да кажа

    4 0 Отговор
    Вчера дадох спаначената салата на кокошките🐔🐓 и спряха да снасят яйца. Днес ще дам копривата на прасето🐖, какво ли може да му се повреди? Аз 🤗 ще си изпия бирата, а пък да става каквото ще❗

    Коментиран от #3

  • 3 Я ти отговарам

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "И аз да кажа":

    Виж сега, спанакът съдържа много жилезо, та кокошкито са спрели да носат, щото ше произведат жилезни яйца, ама требва време за арматура, па бетониране...та позачекай некой ден. Копривата ще се отрази изключително благоприятно на свинкята, що и у нея има жилязо(за арматурата де), па до Коледа ше стане цел свински строе еж. А бирата си я пий увреме, оти инак ше прокисне.

    Коментиран от #4

  • 4 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Я ти отговарам":

    Прав си за жилезото! Наздраве 🍷
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ей туй

    0 0 Отговор
    много ще го ям много

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.