3 652 18

Алекс от Девня: Ванга ми помага, но втора няма

Медиумът предава послания от духовния свят, обяснява Алекс

Виктория-Александра Николова от Девня предизвика лавина от коментари със своите прогнози по различни теми, които бяха засегнати в разговорите с нея преди време. Това, което дамата с необяснима дарба предначерта, се сбъдна под една или друга форма. Тя самата категорично отрича определението "врачка“ за себе си и твърди, че точното понятие за способностите ѝ е "медиум“. В разговор с репортер на Varna24.bg варненката, живяла дълги години в Австрия, а понастоящем в Девня, обясни откъде и как идва информацията, която получава и тълкува. За силата на скъпоценните и полускъпоценни камъни, за проблемите, с които идват хората при нея и за новите видения, които има, тя разказа за медията ни:

- Алекс, измина една година от нашия първи разговор, ти предрече доста неща, за които бях скептична, но е факт, че те се случиха. С какви проблеми обаче най-често идват хората при теб, как им се отрази тази една година на пандемия и наложени мерки?
- Пандемията, смея да твърдя, се отрази колкото негативно, толкова и положително върху хората. Негативно е това, че много от хората изгубиха пътя си, но когато такъв човек дойде при мен, аз съм наясно, че този път е загубен много преди това. Пандемията в случая им помага да осъзнаят, че не са наясно накъде да поемат оттук нататък, затова се обръщат към мен за помощ. Търсят ме често с депресивни състояния, страхови неврози, паник атаки. Често хората искат отговор на въпроси от рода на: Защо не ми върви в живота? Защо това се случва така, а не по друг начин? Тъй като темите и въпросите се повтарят, подготвям семинар, на който хора със сходни проблеми биха могли да присъстват и заедно да обсъдим тези проблеми, да очертаем варианти за решаването им.

- Обиждаш се, когато те наричат "врачка“, нека изясним какви са способностите, които имаш и кое е точното определение за тях?
- Точната дума за моите способности е "медиум“, но много хора я разбират погрешно. Не е грешно да се каже "ясновидец“, което в превод означава човек с ясно виждане. Като медиум аз имам повече от една способности, едната от които е да контактувам с духовния свят. Споделяла съм вече и за способността да "чета“ мислите на хората или по-скоро да имам силната интуиция за тях, усещам начина, по който те се чувстват. Усещам болката им. Когато има не само емоционално, душевно, но и физическо заболяване, в повечето случаи, когато човекът е пред мен, го усещам върху самата себе си. По този начин мога да кажа къде е тази болка, каква е и ако ми се даде, защото много неща ми идват от духовния свят, да дам точна прогноза какво е заболяването и какво трябва да се направи.

- Уточни какво имаш предвид под духовен свят?
- Не викам духове, държа да подчертая това, защото много хора ме питат и изпитват страх. Не си го позволявам. Помощта ми идва от страна на духовни лечители, учители, които ми дават напътствия. Това препредавам на хората, които идват. Много често се включва един определен човек от духовния свят. Дълго време мислех дали да го обявя, защото зная колко чувствителни са българите на тази тема.

- Споделяла си ми, че става въпрос за пророчицата Ванга. Аз също се притеснявах, че ако споделиш това ще провокиращ упреци, че се спекулира с името ѝ, че търсиш слава, ще опровергаеш ли скептично настроените към това твърдение?
- Именно затова доста време обмислях дали да споделя публично за тази духовна връзка. Ванга се включва, когато работя с хората. Тя е основният човек, в смисъл като душа, който ми помага. От нея ми идват основно предсказанията, които давам. Тя ми ги показва и ми ги обяснява. Малко е сложно за обяснение и комплицирано за разбиране. Досега не си позволявах да споменавам нейното име, защото прекалено много хора се възползват негативно от това. Не бих си го позволила, защото категорично втора Ванга няма. Нито аз съм втора Ванга, нито някой друг. Ванга да, нея все още я има, все още помага. Не ни е забравила, идва, за да помага. Но човек с идентични способности като нея, няма. Давам пример с петте пръста на ръката, които са различни. Има хора с различни способности и дарби, но няма двама човека с идентични дарби. Аз не знам да има друг човек, мъж или жена, който да има нейните способности.

- Какво представлява видението? Нещо като сънищата ли е?
- Нещо между сън и филм. То е нещо като филм, в който участвам аз самата. Посланията или ми се показват, или ми се казват. Много често са и двата варианта, при които виждам картина и чувам обясненията. Някои неща трябва да се обяснят, защото няма как да се разберат. На мен не ми се поднася всичко на готово. То е като да гледаш криминален филм и да не знаеш кой е извършителят, да трябва да си навържеш събитията, за да прецениш нещата. Често след такова видение ми се налага да осмисля нещата, да потърся информация, да събера 2 и 2, за да стане 4. Всяко видение носи след себе си следващото събитие.

- Преди атентатите в Австрия ти призова българите да се приберат, защото ще се случи нещо лошо там. Но ти предрече и нещо много хубаво, в което много ми се иска да вярвам, а именно, че до 7 години България ще е една от най-проспериращите държави. Това как дойде до теб?
- Винаги има обяснение за нещата. Не казвам научно, има и други обяснения. Давам на хората като пример това, че всички знаем, че без въздух не можем да живеем, но не го виждаме, не можем да го пипнем, нито да го чуем. Аз знам, че имам нужда от дарбата си, защото по този начин се опитвам да помогна на много хора, но предимно на хора, които заслужават и ме допускат до себе си. Това, което казах за България, също си има обяснение. Всяко едно видение е вързано с друго. Имам личен блог, който водя и съм обещала, че ще споделям там всичко, което знам, но понякога се налага да изчакам. Понякога нещата ми се дават на половина. Ще спомена нещо, което на мнозина ще се стори глупаво, аз самата не мога още да го осмисля. Първото нещо, което ми се даде е да обявя откъде идват моите видения, за да имат хората повече вяра. Защото вярата, надеждата и любовта помагат на всеки човек да намери пътя в живота си. Второто интересно нещо, за което споменах, че нямам обяснение все още е това, че ние българите сме "пазители на озон 1“. Все още аз самата не знам какво би трябвало да означава това. Чакам обяснение. Знам само, че това нещо е свързано с просперитета на България. Това е вътрешно усещане, което ме е водило и не съм грешила. Усещам какво е, но думите не стигат, за да обясня така, че да е ясно достатъчно.

- Зная, че понякога ти се дават дори в стихотворна форма нещата, бързаш да ги запишеш, за да не ги забравиш. Няма да повдигам темата с политиката, въпреки, че и там имаше доста попадения, но тази тема предизвиква яростни коментари и обиди към теб, макар, че ти самата не се интересуваш от политика и се дистанцираш от тази тема. Искам обаче да поговорим за нещо, което на теб ти е помогнало в много труден момент, разкажи за влиянието на скъпоценните и полускъпоценни камъни, с които работиш. Кога и откъде дойде този интерес?
- Камъните са открити далеч преди мен, ако трябва да се пошегувам, но аз ги открих, когато получих първия си "шамар“ или първата страшна диагноза, която преживях. Диагнозите бяха две за година и половина. Различни, но еднакви като тежест. При първата диагноза, някак си, моите ангели ме насочиха към камъните. Човек, когато изпадне в такова положение, влиза в един абсолютно различен свят. Само хора, които са минали през това, могат да ме разберат. Причината за тези диагнози смятам, че съм аз самата, защото това, което човек сам си направи, никой не може. От нас зависи дали ще ни се случи това. Когато ни се изпращат знаци, ние трябва да можем да ги разберем и да ги следваме, а не да ги пренебрегваме, за да не си нарушим комфорта на живот. Човек понякога трябва да рискува, за да му се получат хубавите неща в живота. Та в един такъв труден за мен момент започнах да използвам камъните за собственото си лечение. Благодарна съм за духовната помощ, която ми се дава и благодарна за всичко, което имам в живота си. При втората диагноза също интензивно използвах камъните си. Тогава живеех в Австрия и непрекъснато боледувах. В момента, когато се прибрах у дома, започнах да се оправям, да се зареждам. Тогава ми се даде, че трябва да работя с камъните не само за себе си, а и за хората. Всеки камък има лечебна, защитна и успокоителна сила. Много са свойствата на камъните, няма време сега да разкажа за тях. От тогава аз изработвам неща от естествени камъни.

-Твоето пожелание към хората?
- Искам да обясня, че както един човек има път, така и една страна, един народ, имат път. Затова моето пожелание е да намерипътя, като отворим сърцата си за доброто, за любовта, за всичко, което можем да дадем. Научете се да давате, преди да искате. Научете се да обичате, за да бъдете обичани. Позволете да бъдете обичани, защото ако не го позволим, няма как да го получим!

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Ванга ме шепне

  31 5 Отговор
  ЗАУПОКОЙНА за ГЕРБ За ГЕРБ има новина. Казват, че била добра. И в Централния затвор има футболен отбор! Бойко ще е капитан! Връбчо-СДС е там! Томчо Дончев е вратар, той на плонжове е цар! Лъчко- мозъкът е тук, ще съдийства със дудук! Тома Биков е защита, ще прецака тази свита! А Фандъчката горката, влачи кофата с метлата! Деса дуловска принцеса, тя на всички е метреса! Ще цери им махмурлука та да имат пак сполука! ПКП е мажоретка! Във Пандиза, супер гледка! Българинът рече и отсече! ГЕРБ при НДСВ са вече! Вече са в канализацията! Да живее демокрацията!

  Коментиран от #18

 • 2 СМС от Ванга

  4 18 Отговор
  По-голяма от Алена няма! ГЕРБ, победа, завинаги, ще илиядим!
 • 3 2001

  6 4 Отговор
  Инфото и идва от Сатурн
 • 4 ЛЪЖЕШ

  8 6 Отговор
  Лъжеш Ваня от Девня! Леля Ванга си хортува само с Нешка Робева!

  Коментиран от #7

 • 5 Behemoth

  0 6 Отговор
  ОТЗАД... Отзад....мммммммммм....
 • 6 Само

  7 6 Отговор
  тая елементарната женица липсваше да дава акъл на Ганьо !

 • 7 Точка Омега

  11 0 Отговор

  До коментар #4 от "ЛЪЖЕШ":

  Като гледах оня ден съвместния спектакъл на Нешка с Въргала и стигам до заключението, че там комуникацията е директно с Лукавия.
 • 8 незнайко

  10 4 Отговор
  До 7 години ЕС ще се провали а БРАТУШКИТЕ пак ще ни спасят и ще ни дадат тласък какъвто имахме преди 40 години ( примерно 1985 година) !!! Само да не продължаваме да се конфронтираме с Русия !!! Богатствата в РОДИНАТА ни, са все още ТУК !!! Ако се спре с кражбите ще ПРОЦЪВТИМ !!!

  Коментиран от #12, #15

 • 9 Мисля

  2 2 Отговор
  че е време такива да ги прибират в психодиспансера или затвор според зависи дали са луди или го правят за пари трета причина просто е невъзможна
 • 10 Гестапото

  0 0 Отговор
  със забрадка:Е пък чак да съм ти помогнал...
 • 11 Тази.......

  6 2 Отговор
  Много лъже, много. Нещата стоят по друг начин. Но това е за Богоизбрани. Толкова. Който разбрал, разбрал.
 • 12 А леле

  4 5 Отговор

  До коментар #8 от "незнайко":

  Това значи ли, че още 7 години ще повтаряте едни и същи реплики, като папагали ?
 • 13 Ахахахха

  2 3 Отговор
  По-голяма тъпащина не бях чел! Осузнай се ма кукувицо! Какви бъртвежи меляш?! Престани да си внушаваш и да лъжеш хората! От теб надали някой нещо добро не е видял! Разкарайте се дяволини дяволици! Ля иляхе леее илялях!
 • 14 Ахахах

  2 3 Отговор
  Баба Ванга акоми се яви на сън има да ходи да припикава камъчетат в градината! Смотана простачка! Господ гледа и да ти въздаде спорвд делата! Аре чао!
 • 15 назадничев

  1 2 Отговор

  До коментар #8 от "незнайко":

  За теб един тласък зад врата.
 • 16 ШИЗОФРЕНИЯ

  5 1 Отговор
  Когато говориш на бог-това е вяра. Когато бог ти говори -това е шизофрения.
 • 17 Фейк

  0 0 Отговор
  Ли? ?
 • 18 ПОКЛОН

  1 0 Отговор

  До коментар #1 от "Ванга ме шепне":

  Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa c пoтрecaвaщaта инфoрмaция oт г-н Илчoвcки зa прeмиeрa Бoриcoв! Дa зaпoчнe рaзcлeдвaнe! Иcтинaтa, кaквaтo и дa e тя, дa бъдe уcтaнoвeнa и oбявeнa прeд цялoтo oбщecтвo! Припoмнямe: Прeмиeрът в ocтaвкa Бoйкo Бoриcoв oпрeдeли твърдeниятa нa Cвeтocлaв Илчoвcки зa рeкeт и кoрупция кaтo “пoдгрeти cтaри мaнджи”. Нa брифинг в цeнтрaлaтa нa ГEРБ тaзи cутрин Бoриcoв , естествено излъга: „Нe гo пoзнaвaм. Нe гo пoзнaвaм, нe иcкaм и дa знaм кaкви ca му твърдeниятa. Aз ce зaнимaвaм c пoлитикa и кoмeнтирaм пoлитичecкитe тeзи. Пoдгрeти „мaнджи cтaри“. Илчoвcки кaзa, чe e имaл и нeфoрмaлни cрeщи c прeмиeрa в ocтaвкa, нa кoитo ca му пoкaзвaни cцeни нa издeвaтeлcтвa нaд други бизнecмeни c цeл cплaшвaнe. Бизнecмeнът зaяви cъщo, чe e пoлучaвaл oбaждaния и oт миниcтър Пeтя Aврaмoвa! Всичките твърдения на Cвeтocлaв Илчoвcки са дoкумeнтирани! Скандалните изявления на бизнесмена Светослав Илчовски бе последстван от щурм на шайката депутати от ГЕРБ, които с крясъци прекъснаха изслушването му пред парламентарната комисия! Разкритията за Мата Хари и кюлчетата в нощното шкафче на премиера, сбирките в бившата резиденция на Тодор Живков Витошко Студена, за клипа със сексуалните издевателства над бизнесмена Миньо Стайков в ареста, рекета на политици от ГЕРБ отсъстват в националните телевизии, или пропускат основните твърдения на Илчовски Поклон! Хвала на смели българи, като Cвeтocлaв Илчoвcки !

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.