Last news in Fakti

4 Май, 2021 17:06 2 159 4

Аплодираха принц Хари на звезден концерт (ВИДЕО)

  • принц хари-
  • концерт-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • covid-19-
  • звезден концерт-
  • южна калифорния

Шоуто в подкрепа на ваксините ще се излъчи по телевизията и YouTube на 8 май, след като е записано предварително в неделя

Аплодираха принц Хари на звезден концерт (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Президентът на САЩ Джо Байдън увери, че имунизацията срещу Covid-19 е безопасна, британският принц Хари призова за равномерно разпределение на ваксините навсякъде по света, а поп иконата Дженифър Лопес прегърна ваксинираната си майка на сцената на един от най-масовите концерти в Южна Калифорния от началото на пандемията от новия коронавирус, съобщиха международните информационни агенции.

Шоуто в подкрепа на ваксините ще се излъчи по телевизията и YouTube на 8 май, след като е записано предварително пред хиляди напълно имунизирани зрители на огромен калифорнийски стадион тази неделя.

Британският принц Хари беше аплодиран бурно, на крака, след като изрази дълбока благодарност към работещите на първа линия срещу новия коронавирус и призова американците да проявят състрадание в речта си на благотворителен концерт за равноправно разпределение на ваксините срещу Covid-19, уточни електронното издание Мейлонлайн.

Знаменитости и политически лидери говориха в неделя вечер за това колко е важно равноправието в достъпа до ваксини срещу Ковид-19 на организирания от "Глобал ситизън" концерт "Вакс Лайв: Концертът за обединение отново на света" на стадион СоФай в Ингълууд, Калифорния.

На сцената пяха Дженифър Лопес, вокалистът на "Пърл джем" Еди Ведър, "Фу файтърс", Джей Балвин и H.E.R. Речи като специални гости имаха Бен Афлек, Криси Тейгън, Джими Кимъл, Шон Пен и Дейвид Летерман.

Всички зрители в публиката бяха ваксинирани. Представителите на медиите и продуцентския екип трябваше да покажат отрицателен резултат от тест за Ковид-19, за да бъдат допуснати на стадиона.

"Ваксините са безопасни, имате думата ми. Те действат", каза президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение заедно с първата дама Джил Байдън. Двамата са част от инициативата "Можем да направим това" за укрепване на доверието във ваксините.

От "Глобал ситизън" казаха, че 53,8 милиона долара, набрани от благотворителни и корпоративни инициативи, са помогнали да бъдат осигурени близо 10,3 милиона дози ваксини, с което се надвишават целите на кампанията "Вакс Лайв".

Принц Хари каза, че е задължително да се осигурят ваксини навсякъде по света, особено на най-бедните страни. Той изрази солидарност с Индия, която преживява "опустошителна" втора вълна от коронавируса.

"Ваксините трябва да се разпространят навсякъде до всеки", каза херцогът на Съсекс в първата си публична изява в САЩ след погребението на дядо му принц Филип и след като заедно със съпругата си Меган Маркъл дадоха сензационното си интервю пред Опра Уинфри миналия месец.

Хари и Меган са председатели на кампанията "Вакс Лайв", чиято цел е да накара хората по света да имат доверие на ваксините срещу коронавируса и да съдейства на усилията всички желаещи да имат достъп до такива ваксини. Очакваше се двамата да бъдат на сцената на концерта, но Меган, която е бременна с второто им дете, си остана у дома и принц Хари бе сам на сцената на стадиона в Лос Анджелис.

Водещата на шоуто Селена Гомес определи лекарите и специалистите на първа линия срещу пандемията като смели хора.

"Мнозина от нас трябваше да си стоим у дома, но вие нямахте избор. Дадохте пример на всички ни и с това, че останахте на работните си места и ни показахте, че трябва да се ваксинираме, колкото е възможно по-бързо", каза тя.

Хората в публиката седяха един до друг, някои от тях ставаха и танцуваха с маски на лицата. Други се прегръщаха ентусиазирано.

H.E.R. пя на малка сцена извън стадиона с група китаристи. Преди изпълнението си Дженифър Лопес каза на публиката, че не е могла да посрещне Коледа с майка си, след което я покани на сцената и двете изпяха "Sweet Caroline' на Нийл Даймънд.

Еди Ведър каза, че този концертът е първото вкусване на живота, който му липсва повече от година.

"Не сме изпитвали това чувство повече от година. И ето - има микрофон, има публика. Чувствам се страхотно", каза музикантът.

Към Foo Fighters се присъедини изненадващият гост Брайън Джонсън от AC/DC за изпълнението на "Back in Black".

"Все още не сме вън от опасност ... нека работим възможно най-много, за да сме сигурни, че можем да правим това" всяка вечер, каза фронтменът Дейв Грол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЙНА

    5 0 Отговор
    ИЛЮМИНАТИТЕ И ШОУ СИ ПРАВЯТ ЗА ГЕНОЦИДА НАД ХОРАТА С ТИЯ,,ГЕННИ ТЕРАПИИ,,...На 15 май се организира СВЕТОВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТАЗИ ,,ПЛАНДЕМИЯ,,!
  • 2 вакса

    3 0 Отговор
    Защо се развежда Бил Геитс?

    Коментиран от #4

  • 3 Майна

    4 0 Отговор
    Най-търсеното в нета в САЩ СА ТЕМИТЕ ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД...В САЩ ОТХВЪРЛИХА ,,ЗЕЛЕНИТЕ ВАКСИНАЦИОННИ ПАСПОРТИ,, ...МАЙ ТОВА ВЪРВИ САМО В ЕВРОПА..
  • 4 dfu

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "вакса":

    Защото на Мелиса и омръзна да участва в ковид уйдурмата. :)