Last news in Fakti

6 Май, 2021 10:05 3 119 1

Рецепта на деня: Сладък хлебен пудинг със заливка

  • хляб-
  • пудинг-
  • залилвка-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Десерт, подходящ и за празник

Рецепта на деня: Сладък хлебен пудинг със заливка - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За пудинга:

8 филийки хляб, нарязани на кубчета

1/2 ч.ч. стафиди

2 ч.ч. прясно мляко

1/4 ч.ч. масло

2 яйца, леко разбити

2 пакетчета ванилия

1/2 ч.л. индийско орехче

За заливката:

1/2 ч.ч. масло

1/2 ч.ч. бяла кристална захар

1/2 ч.ч. кафява захар

1/2 ч.ч. сладкарска сметана

2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне:

За пудинга:

Загрейте фурната на 180 С. В купа смесете кубчетата хляб и стафидите.

На средна температура в тенджера загрейте млякото и маслото, докато маслото се разтопи. Това отнема около 4-7 минути. След като се загреят достатъчно, изсипете ги при хляба и стафидите и оставете да престоят така 10-тина минути.

Добавете всички останали съставки за пудинга (яйцата, ванилията и индийското орехче) и разбъркайте добре. Печете около 40-50 минути.

За заливката:

Добавете всички продукти, без ванилията, в тенджера. Гответе на средна температура, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време. 1-2 минути след като сместа започне да ври, свалете от котлона и добавете ванилията.

Можете да залеете пудинга със заливката или да я сервирате в отделна купичка, така че всеки сам да си слага, пише kulinar.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туй не го

    1 0 Отговор
    ям също