Last news in Fakti

5 Май, 2021 09:15 3 496 5

Празнуват всички, чието има означава "мир"

  • имен ден-
  • ирина-
  • мир

На 5 май имен ден празнуват всички, които носят името Ирена, Ирина (означава – мир), Мирослав, Мира

Празнуват всички, чието има означава "мир" - 1
Снимкa: Shutterstock

Днес църквата почита паметта на Св. мъченица Ирина, пише trafficnews.bg. Тя била родена в град Магедон, днешна Македония, където баща ѝ Ликиний бил областен управител. Семейството ѝ било езическо и тя се казвала Пенелопа, но приела тайно християнското си кръщение от св. апостол Тимотей – ученик на апостол Павел. Когато баща ѝ решил да я задоми, тя отказала и така си навлякла гнева му.

Св. Ирина била подлагана на мъчения още четири пъти, но Бог винаги я спасявал като изпращал Свои ангели. Оцеляла след мъченията, Св. Ирина успяла да накара мъчителите си, сред които и баща ѝ, да повярват в Бог. Св. Ирина се посветила на делото да проповядва словото Божие и обиколила редица места из Балканите и Мала Азия. Живяла е във втората половина на І век и началото на ІІ век. Ирина означава „мир”.

На 5 май имен ден празнуват всички, които носят името Ирена, Ирина (означава – мир), Мирослав, Мира. Честито на всички именици!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 14 Отговор
    Венци и Стефан е едно и също, Ирина и Мира също, гати скалъпената страна. Краднали сте от руско, гръцко, турско и е на - българска нация.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Северен Магедон

    2 5 Отговор
    Не е искала да се жени, а да ходи по екскурзийки с ангелите.
  • 3 Скрий се лахо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Кой от кого е крал, като руснаците ние сме ги образовали и покръстили, а турците преди да дойдат на балканите са били диви и неграмотни номади, докато България е била империя от 1000 години. За гърците също е спорно, кой от кого е крал. Подпъхнали са се и узурпирали властта в Източната Римска Империя (Византия), все едно е гръцка. В първите няколко века от съществуването си, тя е имала и Тракийски (български) и Арменски императори, Като Максимин Тракиеца, Галерии, Юстиниан Велики, най способният му генерал - Велизарий и т.н.
  • 4 Наобтатно мой човек

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ни гърци еимало ни турци ни европейци гато е била в разцвета си БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е И ПЪРВАТА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ РАЗПОЛАГАЛА СЕ Е МЕЖДУ ЯПОНИЯ И ЧАК ДО АНГЛИЯ.... ПО ТЕЗИ ТЕРИТОРИЯ ОЩЕ ИМА БЬЛГАРКИ ИМЕНА НА ГРАДОВЕ И МЕСТНОСТИ.... ЛЕК ПРИМЕР ВАТИКАН НА СТАРОБЬЛГАРСКИ ЗНАЧИ НИЗКА ЗЕМЯ БАЛКАН Е ВИСОКА ЗЕМЯ ЗА ЕВРОПА И РОДОПА НАУЧИ САМ.... ВПОСЛЕДСТВИЕ СИЧКИ ПРОМЕНЯТ ИМЕНАТА СИ ПИСМЕНО НА ЛАТИНИЦА НОООО КОРЕНЬТ Е САМО ЕДИН ОТ СТАРОБЬЛГАРСКИ.....
  • 5 BigBulgarianBoss

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    То за тва Венци Стефанов всъщност е Стефан Венциев