Last news in Fakti

7 Май, 2021 11:28 3 269 0

2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса

  • боядисване-
  • боядисана коса-
  • грешки-
  • фризьори-
  • коафьор-
  • коса-
  • грижа за косата-
  • прическа

Фризьор посочи кои са тези 2 важни грешки

2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса - 1
Снимка: Shutterstock

Красивата коса е един от най-важните компоненти в ослепителната визия на всяка жена. Няма дама, която да не иска да се сдобие със здрава и лъскава грива.

Често пъти в стремежа си за красиви кичури и ефектен вид дамите прибягват до боядисването им. Но не всички жени имат финансите за ежемесечно посещение на фризьорския салон. Именно заради това често пъти те се боядисват сами у дома. Коафьор обаче предупреди за големи грешки, които допускаме при боядисването, пише jenata.blitz.bg.

Той каза, че без значение дали фризьор е боядисал косата ни, или сме го направили в домашни условия, то след това може да допуснем две фатални грешни. „Те могат да съсипят новия цвят и той много бързо да се отмие. А освен това и да навреди на косата“, предупреди фризьорът.

Качеството на цвета и запазването му зависи много от грижата за косата и правилното ѝ измиване. И по-специално използвания шампоан, казва коафьорът.

Според експерта най-бързият начин за измиване на пигмента от косата е използването на грешен шампоан.

„Шампоанът е агресивен почистващ препарат, който не само премахва цвета от косата, но също така премахва и приятелските за кожата масла, което прави косата да изглежда суха“, посочва той.

Поради тази причина специалистът препоръчва на клиентите да купуват шампоан без консерванти, сулфати и синтетични аромати.

Освен това, за да поддържате желания цвят, фризьорът посъветва да не миете косата си 72 часа след боядисване в козметичен салон.

„Трябва да оставите време за затваряне на порите, така че пигментът да се фиксира в косата“, обясни коафьорът.

Фризьорът препоръча в първите дни след боядисването да измиете косата си с хладка вода и също така да сведете до минимум използването на електрически инструменти за оформяне ѝ като преси, сешоари и други, тъй като високите температури разрушават структурата на косата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА