Last news in Fakti

8 Май, 2021 21:18 4 817 10

Кондори потрошиха къщата на американка

  • кондори-
  • къща-
  • американка

Птиците потрошили верандата, унищожили покривалото на джакузито на двора, разкъсали декоративни флагчета и фигури в градината на дома й

Кондори потрошиха къщата на американка - 1
Снимкa: Shutterstock

Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, но не и в дома на Синда Микълс, пише novini.bg.

Между 15 и 20 от огромните птици, които са застрашен вид, неотдавна си харесали къщата на американката от Тъхечапи и я направили почти на пух и прах.

Дъщерята на Микълс Шона Кинтеро от Сан Франциско започна да публикува снимки на пакостливите шумни гости в Туитър. Пред в. "Сан Франциско кроникъл" тя каза, че се появили край дома на майка ѝ миналия уикенд.

Птиците потрошили верандата, унищожили покривалото на джакузито на двора, разкъсали декоративни флагчета и фигури в градината на дома ѝ. Саксиите с цветя на верандата били съборени, парапетите - одраскани и навсякъде имало следи от екскрементите им.

"Тя е разтревожена, но и силно впечатлена и знае, че това е необичайно преживяване", каза Кинтеро за майка си.

От службата за опазване на околната среда, която има програма за опазване на застрашени видове, написаха в Туитър, че къщата на жената е в исторически хабитат на кондорите и съветват Микълс да се опита да прогони безопасно птиците, като им повишава тон, пляска с ръце или ги пръска с вода.

През 80-те години калифорнийските кондори почти изчезнаха, малкото останали птици бяха настанени в зоопаркове, за да се размножават под наблюдение. Днес в дивата природа вече живеят няколкостотин птици.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да опита

    9 3 Отговор
    с трансперант на зоопарк в България , като го видят птиците на момента ще спрат и ще започнат да се молят за брачедите си 😂
    или ако има пушка и свободни буркани има хубави рецепти в гугъл😂
  • 2 Те къщите там са от дърво 🤣🤣

    10 1 Отговор
    СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ДЪРВОТО ЗАГНИВА 🤑🤑
  • 3 Еколог

    9 2 Отговор
    Това са преувеличени лъжи и инсинуации на тъпите латино-хамериканоси.... Какво толкова са им навреди ли птиците!?!? Такава им е природата.... А тапунгерите се сдобих а с международна Интернет известност :)
  • 4 кондьо

    22 0 Отговор
    досущ като английски туристи в Слънчевбряг
  • 5 Щирлиц цъ цъ

    10 0 Отговор
    Руски кондори помисли си Щирлиц, щом не са харесали американските флагчета !
  • 6 ВВС на гру

    10 0 Отговор
    Задачата е изпълнена другарю подполковник- казал Кондор-1 на микрофона под крилото си, докато Баширов си почиствал перата! Сега къде да кълвем: плешивата кратуна на гебрев, белия дом, или направо в Банкя!
  • 7 щок

    0 0 Отговор
    Кондори изпочупиха къщата на американка.
  • 8 дедо Флашко

    1 0 Отговор
    Аз ще ги замервам с хартиени фунийки,изстрелвани от тръба,като едно време. Както си играехме.
  • 9 Мърша

    0 0 Отговор
    Това са лешояди, не са кондори.
  • 10 Сандо

    2 0 Отговор
    Прости американци,стройте панелки и кондорите ще си изпочупят клюновете.