Last news in Fakti

12 Май, 2021 16:05 5 720 4

Рецепта за вечеря: Печени пилешки бутчета с хрупкава панировка

  • пилешки бутчета-
  • панировка-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Идеално бирено мезе

Рецепта за вечеря: Печени пилешки бутчета с хрупкава панировка - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

6 пилешки долни бутчета

сол - на вкус

олио

2 яйца

брашно

галета

масло

Начин на приготвяне:

Осолете пилешките бутчета добре.

В отделна купа изсипете брашното и галетата, а в третата купа разбийте яйцата.

Оваляйте бутчетата първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Намажете тавата с олио и подредете готовите бутчета.

Поставете малко масло върху всяко бутче за по-добър вкус.

Печете бутчетата в добре загрята фурна на 180 градуса за 80 минути. Ако е необходимо, намалете температурата, за да не изгорят. Изпечените панирани бутчета се сервират горещи с гарнитура по желание или със сезонна салата, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 2 Отговор
    Наскоро ходих в "реномиран" софийски ресторант. Препоръчаха ми някаква дивотия пиле в корнфлекс, като специалитета на заведението. Нещото, което ми сервираха беше по-зле и от вчерашно KFC. Моят човек ми сподели, че откакто сте влезли в ЕС, всичко върви само нагоре и нагоре.
  • 2 Диверсант

    0 0 Отговор
    Маринова, моета рецепта включва махане на кожата, изваждане на кокала внимателно с тънко ножче. На мястото на кокала вкарвам една скилидка чесън, затварям ги добре и в хладилника. На следващия ден продължавам с твоета рецепта. Чесънчето не се яде.
  • 3 Аман от глупости в кухнята

    0 0 Отговор
    Вместо дасе занимавате с глупости я си изпечете 1 пиле, направете си салата от марули, после си припечете филийки. И приятен апетит. Пък ще кажете дали неви е харесало.
  • 4 Ей туй

    1 0 Отговор
    много го ям