11 Май, 2021 17:00 3 841 2

Как саботирате отслабването си още от сутринта

  • сутрин-
  • отслабване-
  • саботирате-
  • килограми-
  • съвети

Ето кои грешки може да избегнете

 Как саботирате отслабването си още от сутринта - 1
Снимка: shutterstock

Искате да отслабнете? Прочели сте много неща и в главата си имате план какво да правите. Сред материалите сте отсели информацията, че е важно да се храните правилно и че можете да си позволите по-калорични и дори бързи въглехидрати сутрин, за да ви дадат силен енергиен старт на деня? Грешка. Не вярвайте на всичко, което четете и избягвайте тези навици, за да бъде успешно вашето отслабване:

Спите до късно
За да отслабвате ефективно, трябва да си създадете режим. Не само на хранене, а и на спорт и сън. Така тялото ви ще работи в синхрон и ще гори оптимално калории. Важно е да лягате и ставате по едно и също време. Качественият сън помага да поддържате нивото на хормоните балансирано. Недоспиването и преспиването объркват организма и тогава сте по-склонни да ядете повече и нездравословни храни.

Ставате и веднага закусвате
Първото нещо, което трябва да направите, когато станете, е да изпиете чаша вода. Така тя ще обере токсините и на практика ще действа като „клизма“ на организма. След това довършете ритуала си по събуждане с минаване през банята и тоалетната и едва тогава преминете към закуската.

Хубаво е след водата да изчакате 15 мин преди да хапнете.

Преди да ядете, се уверете, че наистина сте гладни. Понякога бъркаме глада с жаждата и това е още една причина да започнете деня с чаша вода.

Пропускате закуската
Ако смятате, че така ще намалите приема на калории през деня, дълбоко се лъжете. Изследвания показват, че хората, които пропускат закуската, наваксват липсващите калории през остатъка от деня и дори добавят допълнителни, защото са прегладнели и нямат контрол над апетита си.

Имайте предвид, че нивото на метаболизма ви е ключово в процеса на отслабване. А метаболизмът се поддържа с редовен прием на храна.

Хапвате грешните неща
Да, това, което изядете сутринта, ще изгори по-бързо, тъй като на практика закуската е първият източник на енергия за тялото. Това обаче не означава, че можете да хапвате тесто, торти и шоколадови изделия всяка сутрин. Това са бързи захари и още след 2 часа мозъкът ще изпрати сигнал на тялото, че е гладно.

Направете си питателна и здравословна закуска с повече протеини, за да сте сити и да имате енергия.

Пропускате спорта
Тренировките са изключително важни, за да ви помогнат да горите калории и да изваете мечтаното тяло. Не е нужно да се потите до пълно изтощение всеки ден, достатъчно е да отделяте по 30 мин 4 пъти седмично, като редувате кардиотренировки с тренировки с тежести.

Гледате телевизия, докато закусвате
Гледането на телевизия и храненето не вървят ръка за ръка. Причината е, че така се разсейвате и сте склонни да поемате по-големи количества храна, които не са ви нужни.

Пиете кафето си погрешно
Малцина минават само със закуска без кафе. И често забравяме, че и напитките могат да се превърнат в калорийна бомба, особено ако слагате в тях допълнително топинг, сметана и захар. За да отслабвате ефективно, е важно да следите всичко, което слагате в стомаха. Ако пиете кафе/та сутрин, гледайте да са чисти, с ядково мляко и заместител на захарта под формата на подсладител. Същото важи и ако си купувате кафе навън.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко тъпото

    2 2 Отговор
    Тайната на отслабването е течен Л-карнитин.
  • 2 Snake

    2 1 Отговор
    Аз кафето си го пия със стевия.