Необходими продукти:
около 400 грама борови връхчета
1/4 чаена лъжица лимонтузу
1 литър вода
1-1,200 килограма захар
Начин на приготвяне:
Измийте боровите връхчета под течаща вода. Сложете ги в купа, залейте с пречистена вода и поставете съда върху котлона. Варете ги 20-22 минути след кипване на течността и оставете заготовката да престои 18-24 часа. За това време отварата ще поеме аромата и вкуса на връхчетата и ще бъде готова за следваща обработка.
Изсипете захарта в тенджера и залейте с прецедената течност, в която варихте боровите връхчета. Добавете лимонтузуто и поставете съда върху котлона. Варете сиропа в продължение на 60-90 минути след кипването. Когато придобие необходимата гъстота, разпределете в бурканчета и ги затворете.
Най-подходящото време да си набавите борови връхчета или шишарки е ранна пролет, защото тогава младите шишарки, пъпки и издънки съдържат най-голямо количество витамини и минерали. пише framar.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Брането
Коментиран от #2
10:10 15.05.2021
2 Забранено е
До коментар #1 от "Брането":
... ако не сте към групата, която ще отреже целия бор!10:42 15.05.2021
3 Вьлшебство
Коментиран от #4
11:26 15.05.2021
4 Пчеларко
До коментар #3 от "Вьлшебство":
Ами бе...да не верваш. Захарен сироп с борови иглички за вкус. Да ми кажеш за боров пчелен мед или елов, да ти повервам. А от това....най-много да ти опадат зъбите от кариеси.Ама всеки луд с номера си!!!09:59 16.05.2021
5 Туй не
13:33 16.05.2021