Last news in Fakti

13 Май, 2021 15:52 3 011 4

Избягал тигър тероризира жителите на цял град

  • тигър-
  • диво животно-
  • хищник-
  • котка-
  • беглец

Властите издирват хищния беглец

Избягал тигър тероризира жителите на цял град - 1
Снимка: Shutterstock

Избягал тигър тероризира жителите на Хюстън в щата Тексас, предава Франс прес.

Местната полиция не е могла да локализира хищника, който носи името Индия. Предполагаемият собственик на животното е 26-годишен мъж, който бил пуснат под гаранция и бе замесен в дело за убийство, пише БТА. Той избягал от полицаите, дошли да го арестуват в дома му, като отвел и тигъра в колата си.

Голямата котка имала нашийник и била забелязана в неделя да се скита из улиците на Хюстън в жилищен квартал. Тя била заснета от случайни жители, които били изненадани да видят тигър в градините си. Един от жителите на града решил, че разхождащият се свободно тигър бил част от рекламна кампания и пуснал снимки от необичайната гледка в социалните мрежи.



Полицай, който в момента не бил на смяна, се опитал да подчини животното, като насочил оръжието си към него. "Не исках да стрелям по тигъра, той не изглеждаше агресивен", обясни блюстителят на реда пред местната телевизия KHOU. Полицаят подканил собственика му, който бил на мястото на инцидента, да прибере животното си. Той се подчинил, след което избягал. Предполагаемият собственик на животното Виктор Юго Куевас качил тигъра в джипа си и отпрашил. По-късно Куевас бил задържан, но тигърът вече не бил с него. Защитникът на арестанта заявил пък, че животното не е на клиента му.

В Хюстън е забранено притежаването на подобни диви животни, докато в някои съседни окръзи това е разрешено. В Тексас се отглеждат много тигри в плен, стига те да са регистрирани и да се държат в заградени пространства. През 2014 година се считаше, че около 5000 тигъра живеят в плен в САЩ. Това е изключително притеснително на фона на информацията, че тази бройка надвишава световната популация на тигрите, които живеят на свобода.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечка

    3 0 Отговор
    Ой тигре, тигре !!! Браво на тигъра !
  • 2 яяяя

    4 2 Отговор
    Как точно тероризира, не става ясно!
  • 3 Борисов

    2 2 Отговор
    Аз пък изтървах моята черна мамба , която гледам като домашен любимец. Хич не е опасна-ако ви клъвне съвсем леко, ще отидете горе (или долу) за има-няма 3 мин. Иначе е кротка, дава да я галите и да й давате храна. Малко повече съска, ама такава си е тя. Хич не се притеснявайте, ако я срещнете-тя сама ще дойде при вас.
  • 4 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    КОГАТО В ДЖУГЛАТА ТИГАРА ГО НЯМА
    МАЙМУНАТА СТАВА ЦАРЯ НА ЖИВОТНИТЕ