16 Май, 2021 20:04 8 710 15

Елитни проститутки печелят по 10 000 долара на ден

  • мадам клод-
  • клодетки-
  • проститутки-
  • компаньонка-
  • секс услуги

Из мемоарите на култовата Мадам Клод

Елитни проститутки печелят по 10 000 долара на ден - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Тежък аромат на скъп парфюм, смесен с цигарен дим, изпълва въздуха. В коридорите с луксозен интериор се чува закачлив смях и изстрели на тапи от шампанско, пише Труд бг. Така минават вечерите през 60-те години на миналия век в елитен публичен дом в Париж, ръководен от екстравагантната мадам Клод. Клиенти на заведението са известни политици, художници и милионери.

Те знаят, че сексуалните им страсти ще останат зад затворената врата, защото домакинята умело пази големи тайни.

Това се случва през 1960-те. Проститутки от най-висок клас се събират в ексклузивен парижки публичен дом, разположен в един от най-скъпите квартали на града.

Тук цари атмосфера на лукс и спокойствие, защото клиентите на елитните компаньонки са графове, херцози и дори крале. Някои момичета имат късмет и се омъжват за своите редовни клиенти.

Но красивата картина крие и тъмна страна. Реалния живот на жриците на любовта не е толкова розов, колкото изглежда. Само домакинята, мадам Клод, знае какво се крие зад помпозния шик на заведението.

Мадам Клод се интересувала основно от парите

Мадам Клод (истинско име Фернанда Грудет) е родена през 1923 година. Тя твърди, че произхожда от аристократично семейство, но миналото ѝ остава загадка. В своите мемоари, написани през 1974 г., светската лъвица споменава, че по време на Втората световна война е изпратена в концентрационния лагер Равенсбрюк. В следвоенните години Фернанда започва да продава Библии във френската столица.

Много критици смятат, че всъщност мадам Клод е родена в обикновено семейство, а баща ѝ притежава малка закусвалня на местната гара. Слуховете разказват, че на младини се забърква в криминални деяния и се мести в Париж през 50-те години, за да се занимава с проституция, но не и с продажбата на Библии.

500 работнички

В разцвета на кариерата на мадам Клод, през 60-те и 70-те години, за нея работят около петстотин момичета. Наричат ги „клодетки“, по името на тяхната сводница. Всички момичета са красиви, високи, стройни. Те знаят как да се държат в светското общество, умеят да поддържат разговор и владеят английски.

Мадам Клод внимателно подхожда към избора на своите "гълъбчета". Тя внимателно проверява зъбите, косата и очите им. След това собственичката на бордея принуждава кандидатките да се съблекат, за да види реакциите им. Ако е необходимо, сводницата плаща на момичетата за пластични операции.

Най-елитните проститутки печелят до 10 000 долара на ден. Много от тях се омъжват за редовните си клиенти или са ухажвани от богати и аристократични личности. Някои момичета успяват да изградят успешна кариера в Холивуд или в модния бизнес.

Скици върху голите тела

Бордеят на мадам Клод привлича вниманието на най-богатите и влиятелни мъже в света. Сред тях има президенти, лордове и актьори. Казват, че дори Джон Ф. Кенеди е посетил елитното заведение. Милиардерът Аристотел Онасис също прекарва не скучни вечери в обществото на "клодетките“. Той редовно посещавал публичния дом с любовницата си, оперната певица Мария Калас. Мадам Клод разказва в мемоарите си, че сексуалните предпочитания на двойката са толкова нетипични, че дори я карат да се изчервява.

Сред посетителите на институцията са актьорите Марлон Брандо и Рекс Харисън, а художникът Марк Шагал рисува своите скици върху голите тела на момичета. Но чакано е обаждането от личният секретар на шаха на Иран (не се споменава името му). Момичетата се избиват да отидат в Иран, от където се връщат покрити с диаманти, разказва мадам Клод в своите мемоари. Уговорките за срещи, елитната сводница организира предимно по телефона.

Хората с охота плащат за секс и храна

Въпреки факта, че мадам Клод работи в секс индустрията, самата тя не е особено запленена от мъжете. Интересува се повече от парите, отколкото от любовниците. Господарката на публичния дом е силно влиятелна и има сериозни връзки, но не създава близки приятелства.

Светската лъвица живее луксозно, но има и сериозни дългове. Полицията я преследва за неплащане на 4,9 милиона паунда данъци. Затова мадам Клод е принудена да избяга в САЩ. Установява се в Лос Анджелис и отваря магазин за сладкарски изделия, но продажбата на сладкиши не е в кръвта ѝ. През 1986 г. собственичката на легендарния публичен дом се завръща във Франция и лежи четири месеца зад решетките, където разполага с личен фризьор.

Мадам Клод прекарва последните години от живота си в южната част на Франция, наслаждавайки се на тишина и спокойствие. Тя умира през 2015 г. на 92-годишна възраст. Несъмнено екстравагантната сводница отнася повечето от скандалните тайни на своите клиенти със себе си в гроба.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така си е

    17 0 Отговор
    Н.Л. печели повече , само по ваканции с н. мих .

    Коментиран от #8

  • 2 оня с коня

    40 5 Отговор
    Всичките пари на ББР за малки и средни фирми са били 1млрд. и 400 млн. От тях почти 1 млрд. са дадени на 8 фирми, като 4 от тях са свързани с Пеевски..
    ТАКА ПЕЧЕЛИ ПРОСТИТУ.КАТА ПЕЕФСКИ!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    5 2 Отговор
    С усещане за катран и перушина
  • 5 Боце

    16 3 Отговор
    Не ми дреме. На мен ми ги плащат аверите
  • 6 .......

    8 2 Отговор
    ИМЕННО ДЕ НАЛИ МАТА ХАРИ ГО ПРАВИ 12 ГОДИНИ ВЕЧЕ
  • 7 китаец скинар

    9 4 Отговор
    ДА те плякат всякакви не е за хвалбъ
  • 8 МУТРИ ВЪН

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "така си е":

    Бисери за короната на "Буда"

    Вицове за "Буда" Борисов

    -Мата Хари, я кажи ни,
    премиерът във леглото колко чини?

    -Супер! Вечер не му става!
    Сутрин с пачки утешава!
  • 9 хах

    10 3 Отговор
    Нашите проститутки в парлама мента със сигурност печелят повече но ги крият. Мадам БКП не казва.
  • 10 Мата Хари

    1 3 Отговор
    по 20 000!
  • 11 Рошко

    2 2 Отговор
    Добра новина за нашите чалгаджийки, дано се юр ат към Париж
  • 12 препис

    3 3 Отговор
    20 000. Не е вярно. В България проституцията е забранена със закон.
  • 13 Лимонка от околовръстното на Добрич

    0 2 Отговор
    Вече се подмокрям като чух за 10-те хилки в зелено
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    Да му адете на Баце грездея,жалки комунета и чалгари
  • 15 ВЕЛИК Е

    0 1 Отговор
    Елитни проститутки КАТ БОЙКО печелят по 10 000 долара на ден СЕГА !