17 Май, 2021 12:27 7 811 18

Любо Нейков прибира четвърт милион хонорари за месец

  • любо нейков-
  • актьор-
  • хонорари-
  • четвърт милион-
  • възнаграждение-
  • телевизии

Проста сметка показва, че само през май артистът ще прибере пари от 5 различни канала

Цели четири телевизии се бият за Любо Нейков в ефира си. Вместо да избере една от националните телевизии, както обикновено се прави, комикът е намерил начин да прибира едновременно хонорарите от три от тези телевизии. Засега избягва единствено ангажимент при новия политик от Учиндол. В резултат на това само през месец май се очаква звездата да прибере четвърт милион във вид на хонорари.

За разлика от други артисти и продуценти, които с железни договори се задължават да работят с една-единствена телевизия, отказвайки ангажименти във всички останали, Любо Нейков си е издействал правото да работи с когото пожелае. Той е успял да нагласи участията си така, че да бъде едновременно в няколко конкурентни един на друг ефира. В момента той се изявява в Нова телевизия, където е актьор и продуцент в сериала „Откраднат живот”, и в Би Ти Ви, където работи в цели две предавания. Едното от тях е „Комиците”. Там Нейков отново е актьор и продуцент. Другото е „България търси талант”, където звездата зае мястото в журито на отлъчения заради политическите си амбиции Любен Дилов.

Проста сметка показва, че само през май едрият артист ще прибере пари от 5 различни канала: два в „Откраднат живот”, два в „Комиците” и един в „Талантите”. Размерът на хонорарите се пази в тайна, но според неофициална информация само актьорските му възнаграждения от години възлизат на 10 хиляди лева на епизод. При участие в три епизода от лекарската драма на Нова и един в „Комиците” това означава 40 бона на седмица. Отделно му се полага заплащане като продуцент и отчисления от постъпленията от реклами в предаванията му. Добавяйки и хонорара от „Талантите”, е напълно възможно общото му възнаграждение този месец да стигне поне 250 000 лева, пише таблоидът "Уикенд".

Актьорът обаче точи зъби и за пари от Българската национална телевизия. Само преди месеци той бе централна фигура и в нейната новогодишна програма заедно с покойната вече легенда на българското кино Татяна Лолова. Говори се, че занапред в обществената медия се планирали и други негови участия. Още по-рано пък, отново в Нова, Нейков влезе в детективския панел на шоуто „Маскираният певец”. Очаква се от лятото той и съдружникът му Евтим Милошев да подпишат договор там и като продуценти на предстоящия втори сезон на хитовата кримка „Дяволското гърло”. От телевизията наскоро официално съобщиха, че се водят сериозни преговори във връзка с продължението на сериала. Всичко това превръща Нейков в артиста с най-сериозно екранно присъствие в трите национални телевизии в страната.

Към него обаче нескрит интерес проявява и бившият му работодател Слави Трифонов, който преди години пръв му даде национален ефир в „Шоуто на Слави” в Би Ти Ви. Още преди време той съобщи, че е предлагал на Нейков и Милошев да работят в 7/8 ТВ, но получил категоричен отказ. Въпреки това обаче преди няколко месеца те бяха на крачка от договор с него за предаването си „Комиците”. Причината – цяла година Би Ти Ви не прояви интерес към него. Но на финалния етап на преговорите по-голямата телевизия реши, че си иска програмата обратно. Това поне засега спря съвместния проект на Нейков и Трифонов. А след влизането на последния в политиката се говори, че Любо умишлено не бързал да подновява преговорите. Той обаче се възползвал от всички останали възможности, които му попадали, водейки се от принципа, че работа не се отказва. А като следствие от тази силна заетост хонорарите също текат като пълноводна река в неговата банкова сметка.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 5 Отговор
    Тези актьорчета/режисьорчета ги ползват само за пране на пари, защото "услугите" им нямат стандартизиран паричен измерител, колкото се договорят. Дано поне си плаща данъците, но едва ли..
  • 2 Пенчо ахмака

    45 8 Отговор
    Защо му държите сметка на човека. Полага труд. който му се заплаща. Ако плаща и данъци върху всички тези пари да си ги харчи със здраве.
  • 3 Жив

    26 2 Отговор
    и здрав , ама да вземе да отслабне , че е станал половин тон !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1618

    24 6 Отговор
    Този палячо, кой го гледа?
  • 6 Гост

    44 6 Отговор
    Лошото е ,че лекари,хора които работят тежка и отговорна работа не взимат пари.Взимат клоуни,ритнитопковци,чалга певачки и те така

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Jack Bauer

    16 2 Отговор
    Човека си ги е изработил. Щом има кой да му плаща. Незма защо някой реват против това, не краде пари от нашите данъци като много други "артисти".
  • 8 onq s konq

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    А бре не виждаш ли лекарите как те лъжат и източват Здравна каса, какво ги жалиш. Повечето са за панделата не за болниците.
  • 9 Гост

    18 1 Отговор
    Точат големите лекари и шефове.Знаеш ли за колко работят обикновенните лекари и мед. сестри?
  • 10 Behemoth

    15 1 Отговор
    Не е луд тоя дето яде баницата ,а тоя дето му я дава(гледа халтурата).... хахах...
  • 11 Ммммм даааа

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Нищо чудно няма. От време оно господарите са разбрали, че на народа му трябват само хляб и зрелища и ще е щастлив, без да им прави проблеми. Любчо ако влезе и в хранително-вкусовата промишленост, за което има очевидни дадености, ще затвори цикъла. И ще стане още по-вървежен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Асан

    6 2 Отговор
    Ми да прибира, щом има кой да му ги дава. И на мен да ми дават ще ги прибирам.
  • 14 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ Е ПО ТАРИФА !!!! НО , ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ТЛЪСТ СТОЛЕТНИК ??? ДНЕС НИКОЙ НЯМА СЛАВА СРЕД ПОДРАСТВАЩОТО НИ ПОКОЛЕНИЕ - КАКВОТО НАПРАВИШ -МИНАВА В ЗАБВЕНИЕ - ВСИЧКО НОВО Е МОДЕРНО !!!!!!!
  • 15 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НЕЙКОВ ПЪРВО ДАВА -ПОСЛЕ ВЗЕМА !!!!!!!!!!!
  • 16 Той

    4 1 Отговор
    Сравнявате може би най-богатият актьор в България със средностатистическия лекар в поликлиника. Що не сравните някой обикновен актьор в провинциален театър с някой топ-хирург в София?
  • 17 tato

    0 1 Отговор
    Тотален е. Един от малкото готиняги
  • 18 Змей

    1 1 Отговор
    Халал да му са парите! Такива са им тарифите, отработва си ги човекът, плащат му! Ама да вземе да използва част от тях та да свали малко килограми, че вече не ходи по сцената, а буквално се търкаля...