Last news in Fakti

21 Май, 2021 10:05 2 214 5

Рецепта на деня: Здравословни детски бисквити

  • здравословни-
  • бисквити-
  • овесени ядки-
  • за деца-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Вкусно лакомство без вредни съставки

Рецепта на деня: Здравословни детски бисквити - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 чаша фини овесени ядки

1 чаша пълнозърнесто или безглутеново брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 чаша настърган морков

1/2 чаша настъргана ябълка

1 чаша стафиди

1/2 чаша втечнено кокосово масло

по желание: малко настъргани орехи, канела, 2-3 лъжици мед или друг допълнителен подсладител

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 °C. Смесете добре всички съставки и оформете топчета. Сложете всяко във предварително покрита с кухненска хартия тава и натиснете, за да се оформи като бисквитка с около 1 см дебелина. Може да ги сложете и близко, няма да се разтекат.

Печете ги около 18-20 минути, докато краищата придобият златист край. Оставете ги да се охладят преди сервиране и преди да ги преместите от тавата. В херметически затваряща се кутия ще издържат около 4-5 дни в хладилник, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горките деца

    1 0 Отговор
    Тези "бисквитки" и кучето няма да ги яде. Какво им и здравословното с кокосов масло и безглутеново брашно, от какво е брашното.

    Коментиран от #4

  • 2 1618

    0 1 Отговор
    Напротив, няма здравословни бисквити макар и да са детски ! При производството на бисквити се отделят не едно ,а три канцирогентни вещества! Така,че тези които са свикнали да си пият кафето с цигара си вредят по- малко,защото при цигарите се отделя едно канцирогентно вещество за разлика от бисквитите!
  • 3 Модерна безвкусица

    1 0 Отговор
    Здравословната храна има енергийна стойност и трябва да е вусна за да я ядем. Безвкусното не значи здравословно.
  • 4 Пацо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Горките деца":

    Нашето куче яде всичко!Един кочан царевица падна от кофата и той го захапа и взе да ръмжи не го дава.Успокои се че няма да му го вземем и започна да яде царевицата.Яде сурова тиква,шоколад,плочки кюспе,много обича като му забъркаме кюспе с ярма леко топла вода и част от нашата храна която не сме дояли,много обича да яде уискаса за котки,с въздушната пушка като свалим гугутка направо ще скъса веригата от радост,обича прясно мляко а вода почти не личи,но най много обича пържен пилешки дроб като му купим две тарелки приготвяме му и като го подуши подскача на един метър от земята.Не знаем каква порода е,мръсно бяло и черно сива окраска на козината,прилича на овчарка но е с по дебел врат и опашката му е по къса и завъртяна нагоре,с малко по голям гръден кош от овчарка.Намерихме го в града и го взехме.Когато го отвържем да отиде да потича направо се побърква от радост
  • 5 Туй не го ща

    0 0 Отговор
    няма да го ям