18 Май, 2021 18:55 6 425 17

5 неща в брака са по-лоши от изневярата

  • изневяра-
  • брак-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • развод

Тези 5 ситуации съсипват брака

5 неща в брака са по-лоши от изневярата - 1
Снимка: Shutterstock

Предателството е най-бързият път към унищожение на любовта или сериозно проваляне на връзката. Но в същото време има няколко неща в брака, които са много по-лоши от изневярата, въпреки че в много семейства подобно поведение се счита за нормално или нещо незначително. Такива ситуации в бъдеще могат да се превърнат в огромна трагедия, която може да унищожи брака.

1. Да останете заедно, защото така е удобно

Хората, които са решили да обвържат живота си, трябва да им е удобно да бъдат и да живеят заедно, пише Флагман. Но когато вече няма искри във връзката, да останеш в нея е много голяма грешка. Понякога хората продължават да живеят заедно като съквартиранти, но в крайна сметка това води до постоянни кавги и конфликти. По този начин хората си тровят живота един на друг, без да се опитват да обърнат страницата и да намерят нова любов за себе си.

2. Манипулация

В някои връзки единият партньор винаги използва другия за своите цели и интереси. Друг човек, който изпитва искрени чувства към манипулатора, е в състояние да направи всичко за него, но връзката води до постоянни мъки. В такъв съюз само единият човек живее за собствено удоволствие, а другият става напълно зависим от партньора.

3. Избягване на привързаност

Някои хора толкова се страхуват да се привържат към даден човек и да станат зависими от чувствата, че предпочитат да изключат напълно връзките, дори докато живеят заедно. Подобно студено отношение към партньора е много вредно за връзката, защото показването на чувствата ви е много важно за всяка двойка. Когато единият от партньорите умишлено сдържа емоциите, другият започва да се съмнява в себе си и да се обвинява за поведението на любимия човек.

4. Снизходителен тон

Държейки се високомерно, карайки партньора си да се чувства пренебрегнат и наивен, това са сигурни признаци на снизхождение. Много жени вярват, че да говориш с мъжа си по този начин е същото като да покажеш своята независимост. Но тази независимост е много вредна за брака и доверието като цяло.

5. Неискреност

Мнозина искат да направят добро впечатление на любимия човек, затова постоянно крият истината, за да се издигнат в очите на партньора. Но отношенията, които са изградени върху лъжи и измами, дори и да се използват за украса на истината, никога няма да доведат до щастлив край. Подобни тактики само отлагат неизбежното.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 4 Отговор
    Почнете ли да анализирате,по добре не се обвързвайте и не създавайте семейство и деца!Не съм на кеф да пиша,вчера ми бе черен финансов ден,а и ахилеса на десния крак ме боли така,че ме кара да накуцвам...вече доста време.сигурно е пост ковид
  • 2 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    3 8 Отговор
    ами ас не съм особено СЪГЛАСЕН изневярата е нещо много много ЛОШО но ако поставиш секса пред РОМАНТИКАТА в една връзка е дори по ЛОШО това е най УЖАСНОТО нещо в отношенията между хората вместо да гледате някой РОМАНТИЧЕН сериал половинката да иска да ходите в спалнята просто УЖАС

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 3 Брендица

    12 3 Отговор
    Верни са и петте признака. С такъв екземпляр връзка не се прави! Анализът е абсолютно необходим за човек уважаващ себе си

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Камикадзе 🛩

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Брендица":

    За първия признак не съм съгласен, за останалите да.

    Коментиран от #6

  • 6 Брендица

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Камикадзе 🛩":

    Да живееш с някоя като съквартирант е все едно волът да роди теле. От 5 години връзка, точно 3 живяхме така с един. Яко тъпо

    Коментиран от #7

  • 7 Камикадзе 🛩

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Брендица":

    Може. Зависи и от двамата що за хора са. Лично за мен не е тъпо и даже ми харесва. Сигурно си случила на кофти човек?

    Коментиран от #8

  • 8 Брендица

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Камикадзе 🛩":

    Да бе, аз ще спя в 1 стая, а ти в другата с некаква плоскоглава Трена. Нали ще насъскам некой пес да я култивира. Това естествено не ми се е случвало. Просто в отделни стаи бяхме

    Коментиран от #9

  • 9 Камикадзе 🛩

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Брендица":

    Добре, няма смисъл да спорим. Всеки е имал различен опит, един извадил късмет, друг не и така. Не казвам, че в теб е проблемът, просто вероятно си попаднала на лоша обстановка и хора.... Освен това, значение има и нагласата и търпимостта на всеки индивид към заобикалящата го среда. Също зависи и от гледната точка-кой е „чукът” и кой „наковалнята”.

    Коментиран от #10

  • 10 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Камикадзе 🛩":

    Ами ездата може да е и в друг смисъл жената върху мъжа. Хората си бяха много нормални. Усещах го като брат. Възможно е в прераждане и така да е било някога!

    Коментиран от #11

  • 11 Камикадзе 🛩

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Брендица":

    Нямах предвид за „язденето” ама както и да е. Ама като сме подкарали тая тема, има и „странично”(поза лъжички). Това е позата на комунистите😁 , няма отгоре, няма отдолу😁😁😁. Айде, че много се отплеснах по тоя въпрос.....

    Коментиран от #14

  • 12 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Я какъв противник на секса. Кой днес гледа романтични сериали. Особенно пък мъж . За нас мъжете са крими екшън ужаси чат чат някоя комедия .
  • 13 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие сте самия ужас да бе искате да правите секс . Пускаш си романтичната боза и правиш секс 2 в 1 какво толкова.
  • 14 Брендица

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Камикадзе 🛩":

    Не съм с политизирана сбъркана кратуна. Това, което наблюдаваме в България че и в ЕС-САЩ трудно може да се нарече политика, по-скоро комедиен сериал на живо. И ако не беше за наша сметка щяха да съборят и рекордите на Гинес, но с тъпизми
  • 15 Фактология

    6 1 Отговор
    Събинче явно си още зелена ябълка..Първо научи законите относно манипулацията..Много са, но при желание може и да понаучиш нещо.В една връзка и двамата партньори са манипулатори.Единият бил живеел за собствено удоволствие, а другият в мъки и зависим...Хайде де...А случайно зависимият да манипулира правейки всичко за да се хареса на партньора,това също е вид манипулация дори и поставянето на парфюм...или не работи и му трябват парички та навежда безропотно главичка като 2 съседки вместо да запретнат ръкави и работят. № 2 Привързаност.Ама дай да се разберем..Имам си всичко и нищо не ми липсва..Мъжът просто е инструмент за задоволяване на сексуалният нагон..Точка.. № 3 Държал/a се високомерно.Че тия работи ги прави човек с комплекси...Бягай ....Не ти върши работа...№ 4 Неискренност...Старите хора са казали : Мъжът трябва да знае от кръста, надолу, а не от кръста на горе. № 1 Всичко е интерес, който клати фес...Било то финансов или жилищен..Ай и лека.
  • 16 Шамара

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Ти учил ли си граматика ( Българска) ?

    Коментиран от #17

  • 17 Аре

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шамара":

    В ромския език граматика няма.