18 Май, 2021 20:57 2 471 9

Първата година от майчинството, събрана в 10 изречения

  • майка-
  • бебе-
  • майчинство-
  • грижи-
  • новородено

Това са изреченията, която всяка майка на новородено може гордо да каже

Първата година от майчинството, събрана в 10 изречения - 1
Снимка: Shutterstock

Да стане майка - това е най-голямата промяна, която се случва в живота на една жена. Гадене, хормони, дисбаланс, напълняване...и хоп - дошло е време за най-важния и очакван ден - раждането! А от него започва голямото приключение, наречено Майчинство. Това е едно неописуемо преживяване - редуват се радост, умора, щастие, недоспиване...

От сайта mama24.bg са изброили 10 изречения, които описват първата година от това невероятно преживяване! Ето кои са те:

1. Оцелях, след като прекарвах по 12 часа на ден у дома с новородено. Всеки ден.

2. Станах професионалист в инцидентното писане на съобщения, докато кърмя. По-точно оцелях, след като бебето ме захапваше по зърното заради това, че си отвличам вниманието.

3. Оцелях след това различни хора да виждат гърдите ми - от сервитьора до съседката от горния етаж.

4. Оцелях след моментите, в които забравях да си сложа подложки за гърди след кърмене и блузата ми ставаше мокра.

5. Оцелях след изчитането на тонове информация относно майчинството. Всичко, което премина през мозъка ми, е достойно за защита на професорска степен.

6. Да, наистина оцелях след първото падане на бебето. Не че сърцето ми не спря и не плаках все едно ме боли мен, но все пак оцелях.

7. Оцелях след всички пъти, в които заспивах, докато кърмя нощем. О, да! Все още съм тук и след няколко напикавания в лицето ми, докато сменям памперси.

8. Същото се отнася и за момента, в който къпех сина си и той реши, че трябва да отиде до тоалетна по голяма нужда.

9. Оцелях, въпреки че не помня и от колко време не съм имала време само за себе си.

10. Оцелях, след като разбрах, че имам цял гардероб с дрехи, в които няма да мога вляза скоро. Оцелях, след като видях как изглеждат гърдите ми след кърменето. И не е болка за умиране!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    10 7 Отговор
    Коментар на Анжела Димчева ГЕРБ СДС : „Не може селяндури да се тълпят безнаказано в София и да пречат на кореняците.Докога държавата ще издържа отрочетата ви? ” Сега разбрахте ли защо цялата шайка около Борисов трябва да бъде жестоко и безмилостно смазана! Тази жена не е човек! Тя е изгубила всичко човешко без морал, без съвест с уродлива душа! Тази жена сама ще се самоунищожи! А ние ще и помогнем!

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Емил

    10 3 Отговор
    Пълна глупост!!! Идеята за оцеляването е примитивна! Животните оцеляват, човек има достойнство!
  • 3 Лилия

    16 2 Отговор
    Пресилено е.
  • 4 Емил

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    И затова заслужава да жестоко и безмилостно да бъде смазана?! Око за око...! 2000 години след Христос?! А, бе ти да не мюсли?
  • 5 Бате Енчо

    12 1 Отговор
    тъпнята на дена във факти. зле преведени тъпни. казвам го като баща.
  • 6 Весело

    5 0 Отговор
    Но има още доста интересни моменти. А и доста по-весели и забавни статии по темата. Примерно как се мие дупе, ако си забравил да сложиш памперса. Как се'утешава' гладно бебе, ако мама я няма.. Или 'професионални' изкривявания, като да ходиш като си вдигаш крака най-много на 2см нас роди, защото в противен случай не е възможно да се прекоси стая без да настъпиш някоя играчка (разбира се най ръбатата ще нацелиш)

    Коментиран от #7

  • 7 нас роди

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Весело":

    Над пода.
  • 8 Брендица

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    ко е вярно, че го е казала, тая не е човек вече. Иначе по статията, голямата веселба идва когато фарфалачето се опитва да говори, да ходи и пр. Още ги помня тия моменти
  • 9 джедай

    0 2 Отговор
    Искам да съм тези подложки за гърди след кърмене. Ще те смуча достатъчно и блузата ти няма да става мокра. Може и да те захапя два-три пъти,ама знам ли?!