Last news in Fakti

24 Май, 2021 15:11 4 223 6

Смятаната за пленена принцеса Латифа се появи сред хора (СНИМКИ)

  • принцеса латифа-
  • дубай-
  • власти-
  • плен-
  • против волята

Изчезването на принцесата предизвика безпокойство по цял свят

Смятаната за пленена принцеса Латифа се появи сред хора (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В социалните мрежи се появиха предполагаеми снимки на дъщерята на емира на Дубай, принцеса Латифа, съобщила преди време, че я държат затворена против волята ѝ. На тях тя посещава два от най-големите търговски центрове в Дубай, предаде Асошиейтед прес.

Фотосите са публикувани от жена, разпозната в британските медии като бивша военнослужеща от кралските ВМС. На тях принцеса Латифа бинт Мохамед Ал Мактум е на кино в "Мол ъф дъ Емирейтс" и в ресторант в "Дубай мол", който се намира близо до най-високата сграда в света - "Бурдж Халифа". Ако се съди по филмовите реклами, снимките вероятно са направени през май.

Публикация, споделена от TopUKNews (@topuknews2)

Снимките са били качени тази седмица в два публични акаунта в Инстаграм, отбелязва Би Би Си. На едната от снимките принцесата е в компанията на още две жени. Приятели на Латифа, която не е била виждана на обществено място от месеци, са казали за Би Би Си, че разпознават и двете жени, които са нейни познати.



Британската медия не може да провери автентичността на снимката, но приятел на Латифа е потвърдил, че това е тя.
Тридесет и пет годишната принцеса се опитала да напусне Дубай през 2018 г., но била задържана от командоси в лодка край бреговете на Индия. Във видеозаписи, разпространени през февруари от Би Би Си, Латифа, твърди, че я държат във вила, "превърната в затвор". Тя казва, че не знае кога и при какви условия ще бъда освободена, и всеки ден се тревожи за безопасността и живота си.

Съдбата на принцесата обезпокои експерти на ООН и правозащитници и те поискаха доказателства, че дъщерята на емира на Дубай е жива.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    13 4 Отговор
    вече привършва нефта на всички породи камилари. скоро ще се завърнат по оазисите в катуни. заедно с всички принцове и принцеси

    Коментиран от #3

  • 2 честен ционист

    8 7 Отговор
    Живот си живее принцесата, въпреки че гледа малко шашаво, а може и да е обърнала резбата, голям срам за арабския морал. Колко българки си мечтаят да са на мястото на принцесата, бедна ви е представата.
  • 3 Кака Наска

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Митове и легенди.. Някой като каже - свършва водата, свършва нефта, свършва храната, само ме хваща жал, колко постъпателно работи пропагандата. Нефтът, приателю, е кръвта на земята, идва от Казана и е неизчерпаем. Така както ледът на Великата ледена стена никога не свършва, а се избутва от новия, така водата от реките не спира, моретата не пресъхват, гладните получават храна, акоси я произведат. Земята е ПЛОСКА, всичко друго е ПУНТАМАРА.

    Коментиран от #4

  • 4 КОТарАК

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Наска":

    не-Земята е куха , не е плоска )
  • 5 Сланина и Зурла

    8 2 Отговор
    Тва младата мусттафа ли е?
  • 6 гхгйх

    8 3 Отговор
    Отишла била на магистралата, да разнообрази..., да разбере как го прави простолюдието