Last news in Fakti

25 Май, 2021 14:15 6 436 26

Абитуриенти се сгодиха на площада в Казанлък

  • абитуриенти-
  • казанлък-
  • сгодиха-
  • бал

За пръв път абитуриенти се сгодяват на своя бал в Казанлък

Емил Стефанов, възпитаник на Механото от випуск 2020, и неговата дама Севгюл Халил от 12 Б клас от ПГ "Иван Хаджиенов", се сгодиха на празничната сцена на площад "Севтополис" на 24 май. Емил изненада своята половинка като падна на колене докато класът на Севгюл крещеше 8-ми, 9-ти, 10-ти... Той извади червена кутийка с пръстен и зададе най-важния въпрос "Ще се омъжиш ли за мен?". Девойката, макар и разтреперена каза "да" пред целия клас и всички зрители на площада. За пръв път абитуриенти се сгодяват на своя бал в Казанлък. Честито!

504 абитуриенти днес изпраща Казанлък.

Младежите, завършващи своето средно образование тази година, са от общо 23 паралелки, от 8-те казанлъшки учебни заведения - СУ „Екзарх Антим I“, ПМГ „Никола Обрешков“, ПХГ „Св.св. Кирил и Методий“, ПГ „Иван Хаджигенов“, гимназия „Акад. Петко Стайнов“, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм, и НУПИД „Акад. Дечко Узунов“.

След изминалата различна, пандемична 2020 г., слънчев бе този 24 май за зрелостниците. И не става дума само за времето, за което синоптиците прогнозираха и познаха високи температури, термометрите да минават 30 градуса, а от дъжд и следа да нямаше. Съдбата на миналогодишните абитуриенти, които изживяха своя специален ден с месец закъснения не сполетя и випускниците 2021. Красиви, стилни, елегантни, млади, щастливи и нахакани, облечени в последни топ трендове младежите и девойките направиха традиционното градско шествие в своя ден на завършване.

С 53 са по-малко завършващите дванайсетокласници през 2021г, в сравнение с 2020 г. когато са завършили 557 ученици. В сравнение с по-предходната година, дори и с минимална разлика, по-малък е броят на казанлъшките младежи и девойки, който са тръгнали през 2020 г. по пътя на новия живот и реализация. 574 са абитуриентите през 2019 г. или 17 ученици повече в сравнение с 2020 г. и 70 повече от 2021 г.

Веселие и викове от 1 до 12 огласяваха централните улици на Казанлък за пръв и последен път през 2021 г., за пръв и последен път за 504 младежи, които тръгват по-нови пътища, отварят нова страница на своя живот.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    23 9 Отговор
    Браво бе. Нещо хубаво освен ББ и Радев да прочета.
  • 2 Нема лошо

    14 2 Отговор
    Една булка и 30 младоженека..
  • 3 Акъл

    33 1 Отговор
    нямат ! Детска работа !
  • 4 бвнм

    28 3 Отговор
    Хем да не забравите да ни уведомите, когато се разделят.
    Хлапешка им работа!
  • 5 Анонимен

    27 1 Отговор
    Тези двамата ни работа са видяли в живота си, ни трудности. Кой знае как ще ги очука живота и ще им се промени мирогледа и целите. Рано им е за сватба.
  • 6 обзалагам се

    24 1 Отговор
    До септември са се разделили. Хубаво лято им желая.
  • 7 Смех

    15 0 Отговор
    Маринова ти нали само статии за груб секс публикуваше какви са тез лиготии.
  • 8 майстор

    6 3 Отговор
    Тази Севгюл Халил сигурно е отвсякъде епилирана туркиня. Ще снимат ли сериал за случая? Хубаво! Повече сватби и деца в България.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Село Казанлък .

    11 4 Отговор
    Чакаме коментар на младоженеца . Колко е романтично и хубаво това .Момчето с българско име а момичето с турско . Толкова ли няма българки в тоя град .
  • 11 666

    7 2 Отговор
    Ако знаят какво ги чака . Къде бързат тези двамата . Но ако са от етнос , съдейки по името на момичето за тях не е проблем . Колкото по рано толкова по добре.
  • 12 Goty

    19 1 Отговор
    Младоженеца Емил Стефанов ,а булката Севгюл Халил.Имам леки съмнения , че Емил е отворил консервата на Севгюл и техните са разбрали,след кратък ултиматум или я зимаш или та коля, Стефан е клекнал и е купил пръстен

    Коментиран от #14

  • 13 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    4 15 Отговор
    ЧЕСТИТО на згодените ас много пъти съм казвал че град КАЗАНЛЪК е най хубавия и РОМАНТИЧЕН град в БЪЛГАРИЯ вижте каква истънчена РОМАНТИКА само като сцена от някой РОМАНТИЧЕН сериал БРАВО и момичето се казва СЕВГЮЛ какво ПРЕКРАСНО име гюл значи роза а тук все пак е РОЗОВАТА ДОЛИНА на БЪЛГАРИЯ да са живи и здрави

    Коментиран от #15, #16, #17, #18, #19

  • 14 Гзт

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Goty":

    Яко . Със сигурност е така .
  • 15 Да ама не

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    В Казанлък 80% са цигани и 10% турци, като ти гледам правописа ти ще си от първите. Единствено там съм видял кон на тераса на втория етаж в една панелка.
  • 16 Гормогон

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Я колко си бърз , онзи от селото , писа преди малко и веднага коментираш . Знаем , какво значи гюл - роза . А Севгюл ти знаеш ли какво е точно . Може да е нещо свързано с рози , но какво .И пак сравнение с романтичен сериал . А с някой такъв филм да сравниш . Кажи заглавие на нещо романтично да гледаме.

    Коментиран от #20

  • 17 Село Казанлък .

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Колко романтично ухааааа . Като за вас . Веднага сравнение ама с кой романтичен сериал дай заглавие . Като например . Живите мъртви . Ханибал, Луцифер. Това са романтични филми за мен . Бъкат от романтика. Ха ха ха Бъзинга . Поне почни да пишеш правилно .
    Трябва да имаш автоматична корекция на устройството което използваш . А може би пишеш на компютър Правец 82 . А той няма тази екстра .
  • 18 Ved

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Севгюл в превод значи Любов . А гюл е роза .
  • 19 Гзт

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Разбра ли Азис спелил в Капките автори е Фики . 🤘🤘🤘🤘🤘😂😂😂😂😂😎😎😎 Ха ха ха майтап бе Уили .
  • 20 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гормогон":

    ами има много РОМАНТИЧНИ сериали господине но ас особено ОБИЧАМ бесмилостен град и дори ако имаме дъщеря с съпругата ми решихме да я кръстим ДЖЕРЕН на главната героиня от този сериал други хубави сериали са пепел от рози, намери ме по име, сълзи над БОСФОРА, твоя мой живот, прости ми и още много класики на турското кино ако пък ви се гледа РОМАНТИЧЕН филм а не сериал виште мач за двама друг шедйовар от турция това е най романтичното място в света

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 21 Гормогон

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Уби всичко романтично в мен. Питах за филми бе сериали , такива глупости не гледам .Ето ти идея за гледане : романтични филми Закуска в Тифани, Последно танго в Париж, Пет звезден романс , Хубава жена , Болни от любов , Ангелски очи, гледай ги и виж какво в романтика има и още но сега бе се сещам за заглавията който ми харесват .Усещане за жена, Във какво се превръщат мечтите този последния горещо ти го препоръчвам страхотен филм .
  • 22 Село Казанлък

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Как може да предлагаш турски сериали . Ужас човека ти пише за филми а в твойта глава сериали. Голям си фен на този тип филми това навежда на мисълта , че си ром или турчин . Само те гледат такива бози . Без да се обиждате .
  • 23 Гост

    1 0 Отговор
    Ей Казанлък,мачка шнура да ти яде
  • 24 Гост666

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Дрън дрън ярина се боклуци .
  • 25 Кочо

    6 2 Отговор
    Детска му работа, животът ще ги очука и тн, но това не пречи да им пожелаем да са щастливи и успешни заедно и да устоят на това, което предстои, което те идея си нямат какво е, а ние имаме.
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    Омешването продължава !!!