Last news in Fakti

29 Май, 2021 16:05 6 695 5

Рецепта за вечеря: Френска рибена супа Буябес

  • буябес-
  • риба-
  • супа-
  • рибена чорба-
  • франция-
  • какво да сготвя

Гъста, но изтънчена супа от риба, произлизаща от средиземноморското крайбрежие на Франция

Рецепта за вечеря: Френска рибена супа Буябес - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 глави лук

2 кг риба микс от кефал, скариди, миди

60 мл зехтин

2 скилидки чесън

1 дафинов лист

1 стрък копър

1 ч.л. мащерка

1 щипка шафран

4 домата

2 картофа

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Почистете рибата и морските дарове. Сложете костите от рибата в тенджера с половината от лука и копъра. Сипете вода и кипнете за 15-тина минути, за да се получи рибен бульон. Махнете костите, пише gotvach.bg.

Загрейте зехтина, добавете останалия лук и чесън, запържете. Добавете всички подправки, обелените и нарязани домати и картофи. Сипете бульона.

Кипнете и варете около 20 минути или докато картофите се сварят. Добавете рибата и морските дарове и варете още 10 минути. Ако е необходимо, сипете още вода.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    3 1 Отговор
    Авторе, рецептата за тоя съвременен бъркольоч да не е от 1939?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 морски череши

    2 0 Отговор
    Скаридите и мидите риба ли станаха
  • 4 123

    3 0 Отговор
    Слага се 600 гр омар или рачешко месо, доматите са 2, 1 лук, 4 скилидки чесън,120 мл зехтин, 80 гр копър, 1/4 кафена лъжичка сафрон, 1 и 1/2 лъжичка сол,1/2 лъжичка черен пипер, 9 чаши булион от риба, 1200 гр бяла риба, 250 гр малки и 250 гр големи миди, 250 гр скариди, слага се и руий 3/4 чаша трохи се 3 лъжици вода, 3 скилидки чесън, 1/8 лъжичка парлив червен пипер, 3 лъжици зехтин, всичкото се парви на хомогенна маса и слага в рибената супа.Морските продукти се слагат в последните 15 минути, вси1ко друго е както е написано,
  • 5 Ей туй

    0 0 Отговор
    много ще го ям