Last news in Fakti

31 Май, 2021 12:28 11 079 61

Защо Фънки толкова мрази Лили Иванова

  • лили иванова-
  • фънки-
  • отношения-
  • черно фередже-
  • пвица-
  • не харесва

Музикантът направи много иронично изказване по адрес на естрадната певица

Известно е, че Фънки определено не харесва примата на родната поп музика - Лили Иванова. Лили не е коментирала никога отношенията им, но съвсем скоро стана ясно какво Фънки никога не е харесвал в естрадната певица и сам е признавал, че това влияе на оценката му за нейните имитации.

През 2005 г., Лили и групата "Черно фередже" били на общ концерт, но Фънки закачливо казва, че "другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител".

Фънки, който журира в „Като две капки вода”, не пропуска издание, в което да не се държи подигравателно с Лили Иванова. При всяка имитация на участник в шоуто за имитации, фронтменът на група „Черно фередже” се изказва доста иронично и направо саркастично към естрадната икона.

Най-чепатият член на журито се оказа най-големият критик на Лили. Той сипе жлъчни коментари и обиди по адрес на певицата, а почитателите на звездата недоумяват с какво е предизвикала отношението му. Всъщност рокаджията никога не е харесвал естрадната певица и сам е признавал, че това влияе на оценката му за нейните имитации. Ковачев не е признавал от какво е породено отношението му към естрадната легенда, пише таблоидът "Уикенд".

„Групата, в която свиря – „Черно фередже”, е единствената в България, на която другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител. За съжаление, тази година няма да я поканим да ни подгрява, няма нужда. С Лили закачката ми е отдавна. Безкрайно съм искрен и това не винаги е било плюс за мен, но пък не ми пука”, опитвал се е да я унизи музикалният продуцент. Примата на родната естрада участвала на обща сцена с „Черно фередже” през 2005 г. на промоцията на ракия. Преди групата да излезе на сцената, Лили изпяла 7-8 песни сама, а след това и 2-3 дуета с композитора Митко Щерев, с когото тогава били в перфектни отношения. След края на последното изпълнение на Лили конферансието на концерта представило „Черно фередже” като изненадата на вечерта. Това доста разгневило певицата, която останала разочарована, мислейки си, че тя е голямата звезда на концерта. До ушите на Фънки достигнал коментара на Лили, че за нея е обидно да подгрява подобни музиканти, които пеят мръсни песни с със силно нецензурен текст.

В деветте сезона на забавното предаване в образа на Лили са се превъплъщавали Рафи, Дара, Стефан Илчев, Къци Вапцаров, Жана Бергендорф, Луна, Джулия Бочева, Люси Дяковска, Славин Славчев, Милко Калайджиев и Софи Маринова. Всеки от тях е пял различна нейна песен, а голяма част от имитаторите на Лили са ставали голямата награда на сезона. Eдинствено Къци извади късмет да изпее „Стари мой приятелю” на естрадната легенда, докато стола на Фънки бе зает от Юлиян Константинов. Така кукленият актьор си спести унищожителните критики на фронтмена на „Черно фередже”.

Година по-късно, в третия сезон Лили бе имитирана от Жана Бергендорф с песента „Осъдени души”, а имитацията ѝ бе една от най-сполучливите за целия сезон. „Приятно съм изненадан. Имаше го онова прочуто вибрато на другарката Иванова от което можеш да хванеш морска болест. Имаше я ръката, която може да извади очи. Много добро вникване в образа! Браво!”, похвали я Фънки, не пропускайки да „клъвне” Лили.

За имитацията на Славин Славчев с песента ѝ „Искам те” обаче не беше толкова щедър на суперлативи. „Иванова има един невероятен вътрешен заряд, който ти не го предаде. Няма да обсъждам гласовите ти данни, защото те са превъзходни. Трябва да си по-интересен, дай повече от себе си. Нищо, че Иванова стои като гюле. Тя има вътрешен заряд, който хваща хората и ги разбива”, критикува го Фънки.

Изпълнението на „Ветре, клех те!” на Азис му допадна повече, отколкото това на Лили. „Няма да коментирам вокалното изпълнение, защото беше страхотно. Но аз не го оприличавам с Лили Иванова и това ми харесва. Ти го изпя много добре. Ти изпя тази песен по-хубаво от самата Лили Иванова”, похвали краля на фолка Фънки. Рокаджията не хареса и „Без радио не мога” в изпълнение на младата актриса Джулия Бочева. „На мен ми липсваше онзи щастлив соц. Освен това по онова време тази женица Лили Иванова имаше много повече енергия. Вие леко се влачехте по сцената, да ви кажа честно”, скастри я музикантът.

Имитацията на фолк звездата Милко Калайджиев с „Ръцете ти” накара вечно критикуващият Фънки да стане на крака. „Най-после Иванова е развенчана! Евала, брат! Просто нямам думи! Браво, Милко! За мен цял живот тя ще си остане другарката Иванова. Браво, Милко, ръцете ти говореха толкова много, като на онази”, със сарказъм коментира изпълнението му Фънки.

Ковачев показа иронично отношение към звездата на естрадата и при изпълнението на„Камино” от Стефан Илчев. Изпълнението на вечния хит му донесе победа на финала. Той успя да изправи и публиката, и журито на крака. След оспорвана битка младият бургазлия грабна първото място и голямата награда – чисто нов лек автомобил. След като затрупа със суперлативи младока, Фънки не пропусна да захапе Лили. „През цялото време докато Стефан пееше си мислех: „Абе, мама му стара, Иванова дали гледа шоуто? Аз, ако съм на нейно място, ще спра да пея за известно време. Момчето пее страховито. Леко уморена ми изглежда Иванова”, изцепи се Фънки.

Миналата година Лили бе имитирана от Дара. Младата певица изпя „Танго”, но музикантът отново не се сдържа. „Толкова беше вълнуващо да видя образа на онази жена. Така ме развълнува... Като чуя нейна песен и не знам... Дара не ми хареса. Нямаше го онова излъчване на другарката Иванова, което идва някъде от далечни времена, от 200, от 1000 години. Само като ѝ видя онова движение като зомби, просто не знам”, коментира Фънки. „Панаири”, пресъздадена от чалга антиката Луна също не му допадна. „Вие бяхте по-разчупена от нея. Тя е много по-статична”, скастри я музикалният продуцент.

В последния сезон имитацията на Лили донесе победа в „Капките” за Софи Маринова, но само на полуфинала. След брилянтното ѝ изпълнение на „Скитница”, продуцентът Маги Халваджиян не се сдържа и излезе на сцената, за да поздрави ромския славей. Фънки обаче отново иронизира Лили за възрастта ѝ, сравнявайки я с безсмъртния главен герой на хитовия сериал „Шотладски боец”. „Значи, с тоя костюм едно към едно е Дънкан Маклауд! Ще полудея! С шапката.. просто нямам думи! На места докато те слушах беше по-добра от Иванова. Във височините бе много убедителна”, коментира изпълнението на Софи чепатият музикант. Софи се скара на Фънки за отношението му към естрадната звезда и заяви, че Лили е икона. „Икона, но явно в друга църква, не в моята”, контрира я музикантът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми като

    78 1 Отговор
    искаш си прост ние кво да правиме?
    Гледаме те отстрани и това е.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    83 0 Отговор
    Фънки да разкаже как е бил новобранец в Горна Баня мисля беше.....
    Иначе сега голям мъж се пише!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПазарЖик

    103 3 Отговор
    Лили Иванова е звезда за разлика от това безформено нещо.
  • 6 Лилян Иванов

    90 1 Отговор
    Фънкито си остана един бесен селянин, от който и чеп за зеле не става...ФАКТ!!!!!!!!! ...НЕОСПОРИМ!!!!!!!!!
  • 7 ТОЯКът го

    51 1 Отговор
    ВИДИШ И ДА ТИ СА ОТЩЕ ОТ
    ВСИЧКО ХУБАВО. САМО СЪС ТЪПОТИИ ВУЛГАРНОСТИ СЕ ХРАНИ
    ИНТЕРЕСНО ЩО ГО ПОКАЗВАТ.
    НО КАЗВА ЧЕ ВСЕКИ СИ ЗАСЛУЖАВА
    ЖИВОТА. КОЙ КАКТО СИ ГО
    НАПРАВИ. А ЗА ЛИЛИ. ИКОНА НА
    БГ. МУЗИКАТА.
  • 8 Велински

    60 0 Отговор
    Ами пее си жената, макар и в деветото десетилетие. А Фънкаря в най-силните си години беше беквокал на великия Любо Малковски.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 истината

    72 1 Отговор
    "Закачка" с Лили Иванова било според Фънки да кажел, че тя му била подггряваща певица. Абе клоун корполентен, закачка или шега е тогава, когато на всички им е забавно, а ПОДИГРАВКА е когато правиш някого за смях и той се чувства неловко. И ти като Славуца искате да се качите на нежните рамене на тази крехка жена, за да ви забележат вас, на нейната слава.
  • 11 Факти

    61 0 Отговор
    Фънки, чалгата не е само избор на музика. Като изключим музикалните ти предпочитания, всичко друго в теб е чалга.
  • 12 учудвам се

    63 1 Отговор
    че някой обръща внимание на тази безформена торба, пълна с наглост и бездарие. Никой няма и да забележи Леля Фънки ако не е толкова агресивна. Гнусно е дори само това, че тази уста изрича името на Лили Иванова, но и това го прави за внимание, белким някой отразен лъч светлина от Лили го освети и него.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТРОШАЧА

    58 0 Отговор
    Точно за такова поведение като това на така наречения,, Фънки"се е появила приказката,, Кервана си върви кучето си лае ''! Къде си тръгнал да плюеш и се подиграваш на безспорно най успешната певица на България? Още по жалък и нещастен изглеждаш без да броим външния ти вид ...
  • 15 Мими

    47 0 Отговор
    Този толкова за нищо не става,че от завист само оплюва!!!
  • 16 анонимен

    47 0 Отговор
    Че този толуп, който се дрогира заедно с константин, кой го има за фактор и за човек?!
  • 17 Аре сега

    4 34 Отговор
    Че кой я обича?! Песните и са друга песен.Нещо като зла съпруга е,обичаш я само на тъмно..
  • 18 Шлака

    45 0 Отговор
    Какво ни интересува защо дебелия чалгар мрази Лили Иванова, просто джуджетата мразят великаните, това е!!!
  • 19 единственото

    31 1 Отговор
    което Леля Фънки владее добре е да ядосва публиката навсякъде където се появи и с всичко което изрече и направи. Тя е олицетворение на всичко от което шоу бизнеса няма нужда.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 321

    43 0 Отговор
    Няма как тая разплута пача, тъпа и некадърна да харесва Лили! Защото е на светлинни години зад нея!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Някой

    45 1 Отговор
    Мрази я, защото е некадърник, а некадърниците никога не харесват можещите, по простата причина, че сред можещи се вижда, че те самите за нищо не стават.
  • 26 dfu

    44 0 Отговор
    За Фънки, освен че е дебел, си спомням само как един участник в конкурса му беше забравил името и каза "дебелия ме отряза" или нещо подобно, а преди това в оценяването Фънки беше показал явна неприязност към тоя участник. :)
  • 27 българка

    35 0 Отговор
    Завист, завист, завист!!! Това е отговорът и няма да пояснявам защо!
  • 28 Милена

    45 0 Отговор
    Егати гнусния човек е тоя Фанки, стана ми противен още като играеше кючек на мазната чалга в ресторанта, ужас
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 БМБ

    26 0 Отговор
    Фънки------ товар Щрек
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПЕНКО

    12 1 Отговор
    ЛИЛИ ИВАНОВА НЕ Е ИКОНА ЗА БЪЛГАРИТЕ !!! ТЯ Е " СВЕТА ЛИЛИ" ! А РОКИ ШПОКИ -ФЪНКИ / В ПРЕВОД СМЕШНИК / Е САМО ПОЧТИ -30 % ВУДУ-БУДО -ШИНТО- -РОКО -ШОКО - КИТАРИСТ -БУЛГАРИКУС !!!!!!!!!!!!
  • 33 ЖУРИТО

    23 0 Отговор
    Какво да се прави чичо Фънк /дори и името ти не знам/, който си го може си го може, а такива като тебе дето могат само да реват - завиждат!
    Великата и неотразима Лили Иванова е икона в българската естрада! Поклон пред нея и таланта и!
    А ти бай Фънк си нещо средно между клоун и циник! Та най ти отиват костюмите тип "чувал" и големите кубинки за ръст! Таланта ти е да ръсиш глупави глупости и да се разхождаш в забраненото шоу на Д.Рачков! Нито съм те виждал някого да пееш или да свириш!
    Така, че на Лили Иванова на кутрето не можеш се намаза! Единствено по килограми можеш да я изпревариш!
  • 34 Тоя па тоя

    24 0 Отговор
    Мразел ЛИЛИ тя пък много го обича.Тъпанар грозен.На крив ......и вълната му пречи.Тоя ми бил музикант.Не е изтина просто.
  • 35 Реалист

    19 1 Отговор
    Мрази я, щото тя е от друго тесто и определено го превъзхожда във всяко едно отношение! Аз също не я харесвам Лили, но да си позволя да я мразя и да се изказвам просташки по неин адрес не бих.
  • 36 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    БМБ-30 --- "НАПЪЛНИМИ ДУШАТА" - ОЩЕ СЕ СМЕЯ -С КЕФ !!!!!!!!!
  • 37 Барбарон

    22 0 Отговор
    Лили Иванова е велика, първа дама в българската естрада!!!
    Лили Иванова е авторитет!

    Фънки е един завистник поради факта, че нищо не може.
    Смешник, тип Шрек.
    Зрителите дори не знаят и името му!
    Безличният дебел чичко с нахлузения чувал и чепиците с високите подметки, та да може и височина да има, не само ширина!
  • 38 фънки и мъж

    23 0 Отговор
    ...смях в залата...едно елементарно халтураджийче, маааааалко "пълничък" на грешните места и мноооооого празен на правилните и необходимите, пълен музикален инвалид - ето това представлява това недоразумение на природата.
  • 39 митака

    21 0 Отговор
    Фънки, колкото и да се напъваш да омаловажиш таланта на изключителната Лили Иванова няма да успееш! Виж се в огледалото! Кой си ти та да и даваш оценка! Можещ ли си? Знаещ ли си? Единствено си един деформиран завистник! Каквото и да правиш ти си простичко казано един Фънк и такъв ще си останеш!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 11111

    14 0 Отговор
    Фънки си избива комплексите, чрез заяждане с поп иконата Лили Иванова!!!!! Този Шишко разбира от музика, колкото аз от космонавтика!!! Колко хора знаят за това "фередже" където дрънкал по китара????? Броят се на пръстите на ръцете ми!!! Но това че е без срам и не му пука е характерно за дебелокожите ....!!!
  • 42 Петър

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дърт пее..раст...":

    Истина ли е че Фънки обича Азис а то страни от него защото има бебе
  • 43 Бенчо

    14 0 Отговор
    Яд го е, че е дебел, а тя слаба!
  • 44 Сър Алтън Джон

    13 0 Отговор
    Абе Фънки научи се да пееш не само да се смееш😲🤭😁
  • 45 Гъливер

    9 0 Отговор
    След като е "подгрявала" Моцарт, Бах и Бетовен, много ясно, че няма да хареса "Черно фередже".
  • 46 нико

    12 0 Отговор
    ФънКи - превод - Фекалиен контейнер .
  • 47 гуньо простия

    7 1 Отговор
    Фънки не е фронтмен на Черно Фередже, а гост музикант. Фронт мен е голям Тошо
  • 48 Роза

    13 0 Отговор
    Не харесвам Лили,но доколкото съм слушала песните на Фънки,те са пошли и чалгаджийски,така че той няма никакво право да я критикува и подиграва!
  • 49 Софиянчето

    11 0 Отговор
    Лили е класа,за фънки ще замалча защото ще ме изтрият
  • 50 Диона

    10 0 Отговор
    Лили Иванова скоро няма кой да я стигне като изпълнител, а този чалга изпълнител Фънки дори не го знам
  • 51 Иконка

    1 1 Отговор
    И двамата са за сандъка в мазето!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 цербер

    3 0 Отговор
    Фънки закачливо казва, че "другарката Лили Иванова е била подгряваща изпълнителка". МЕЖДУ "МРАЗЯ" И "НЕ ХАРЕСВАМ" ИМА БАЛКАН РАЗЛИКА.
  • 54 бушприт

    3 0 Отговор
    - Деца, някой сеща ли се за произведение на Вапцаров?
    - Риск печели, риск губи...
  • 55 червена коприна

    7 0 Отговор
    Този е от втората дума,която е написана на фанелката му,но в единственно число.
  • 56 кочо

    7 0 Отговор
    голям простак.
  • 57 незнайко

    6 0 Отговор
    Фънки е абсолютен ДЕБИЛ. Мисли се за голямата работа като организира концерти с рокаджии. Вярно , докара доста състави които вече са остарели на наша територия и нито един млад състав !!! Лили му бърка в здравето защото не може да е като нея - ИЗВЕСТЕН !!!
  • 58 Чичо

    4 0 Отговор
    Този бидон с фе....лии за какъв се има.
  • 59 Защото тоя

    1 0 Отговор
    дебел некадърник е завистлив и злобен!
  • 60 А. Хитлер

    1 0 Отговор
    Шопара Фънки!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.