Last news in Fakti

3 Юни, 2021 16:56 7 867 20

Мъж взриви градината си в опит да се отърве от вредители (ВИДЕО)

  • градина-
  • огън-
  • вредители-
  • хлебарки

Бразилец взе драстични мерки, за да се отърве от хлебарките в градината си

Мъж взриви градината си в опит да се отърве от вредители (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Какво правите, когато откриете у дома хлебарка? Запазвате спокойствие, крещите, бягате надалеч... или просто взривявате градината си. Последното е направено от мъж от Бразилия. Сезар Смиц и съпругата му са били „измъчвани“ от хлебарки в градината си от години и Сезар решава, че трябва да предприеме някакви мерки. Помислил си, че огънят е добър начин да се отърве от тях, но резултатът от това се оказва тотално неочакван, пише actualno.com.

Хората са способни да правят смешни неща, за да се отърват от вредители.

Чума от хлебарки

„Налейте малко бензин в дупките на тревата и го запалете.“ Това е съвета, който Сезар решава да последва, за да премахне хлебарките от градината си. „Жена ми се страхува от хлебарки и ме помоли да унищожа гнездата им в земята веднъж завинаги“, казва Сезар пред FocusOn News. Той не подозирал, че тревата му ще бъде унищожена в процеса.

Бензин и кибрит

Първоначално използва други пестициди, но спреят, който използва, не дава резултат. След това решава да предприеме по-драстични мерки. Решава да хвърли запалена клечка кибрит, заедно с голяма доза бензин, в дупките в градината, като с това се е надявал да запали земята отдолу. За момент му се струва, че нищо не се случва, но секунди след като хвърля трета поредна клечка в дупката, цялата морава се взривява. Но как може цялата градина да пламне? Очевидно спреят, който Сезар е използва преди да реши да използва бензин, е съдържал метан, който с времето се е натрупал в почвата. Добавеният в последствие бензин само влошава ситуацията. Резултатът? Взривена градина. По-наблюдателните може би са забелязали, че не само Сезар е бил в градината, но и двамата му четириноги приятели са се разхождали из нея. И стопанинът, и кучетата му са били уплашени, но за щастие не са пострадали. „Иска ми се да бях мислил навреме. Нямах представа, че това може да се случи. “, сподели Сезар.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    37 0 Отговор
    Това е нов метод за оране на бостаня !
  • 2 Боко тюфлека

    23 0 Отговор
    Идеално, ка ме мързи да копам магнолиите!
  • 3 Хм..

    7 0 Отговор
    И това ли е тема?
  • 4 ТОЯ Е ОТ ГЕРБ

    11 0 Отговор
    КАЗВАШ ИМ ЧЕ СА СЕ ОМАЦАЛИ ДО УШИТЕ АМА ТЕ ТИ ОТГОВАРЯТ ЧЕ ТАКА ИМ Е ГОТ
  • 5 АЛБАНСКИРЕОТАН

    16 1 Отговор
    Доста сте закъсняли с това видео, поне една година!
  • 6 Йо Несбьо

    2 10 Отговор
    Как бих решил проблема аз? Изкопавам надолу 10 сантиметра . Бетонирам. Отгоре поставям тревен килим, продават се в Интернет. Повдигам оградата с поне 20 сантиметра нагоре и то плътна ограда, а нагоре поставям ситна мрежа. Не е гаранция, но смятам, че ще работи, ако не влизат и от друго място.

    Коментиран от #11

  • 7 Ицо

    2 0 Отговор
    :)))))
  • 8 SH BG

    9 0 Отговор
    "Зайчарника" поне е оцелял... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 9 ипиконаре

    2 7 Отговор
    И ту някой да взриви вредителите на площадите , ама няма кой.Трябва да извикат американците и руснаците да си направят една тренировка по движещи мишени учение, учение де
  • 10 КилЪри

    13 4 Отговор
    Хлебарки не живеят в градината.
    Хлебарки не живеят под земята и по тази причина на правят правят тунели.
    Бензинът не гори без кислород. В дупките няма много кислород.
    Бензинът е ниско-клоричен в сравнение с това, което би могло да ти взриви двора.
    Неадекватник, като тоя, споменат в статитята, не би имал работа от която да изкара толкова пари, че да купи бензин, необходим да си замовзриви ливадата.
    И последно:
    Статията или е грешно преведена или е грешно разбрана, или е грешно представена!
    Булю, булю, булю........
  • 11 Луд

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Йо Несбьо":

    По тази логика в панелните блокове не трябва да има изобщо
  • 12 Иван Матев

    12 0 Отговор
    Да, пълно невежество вярно в градините няма хлебарки а това са дупки от къртица и този е сложил карбид полят с вода и клечка кибрит и на ти експлозия!!!
  • 13 Гад

    9 0 Отговор
    Абе какви хлебарки си измисляте? Така като гледам има къртица и се мъчи да я разкара. И къде видяхте бензин не знам. Тоя номер става с ацетилен.
  • 14 Браво

    5 0 Отговор
    На градинаря, ето един мой съмишленик.....! (Лупчо, хубууу, ли беше....!?)
  • 15 Гост

    9 0 Отговор
    Тоя е от умните. Ходил е на онлайн училище.
  • 16 Димов

    8 0 Отговор
    Човека обърна ли градината за секунда - обърна я. Пък аз ровя с лопатата цял ден, като гламаФ. Поне кученцето оцеля, че беше баш насред експлозията и го изхвърли чак в ъгъла на двора.
  • 17 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор
    Една новина отпреди 15-20г и от мен. Тоя телевизионен водещ се превръща в радио водещ след това забавно видео.

  • 18 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Бразилските хлебарки трябва да са нов мутант, изтърван от китайски или американски, а може би и от руски, лаборатории !! Големи, колкото петмесечни зайчета и скачат през прозореца право в пазвата на г-жа Смиц , на Сезаровица де ......
    Така се воюва срещу къртици ! Важно условие е дълго преди това мероприятие да е имало продължително засушаване. Земята да е напукана и обогатена с въздух/кислород/.За квартал от 14 дка и 11 къщи със съответните дворове бе "напаст божия.
    Около 1 кГ карбит е достатъчен. На четири дълбоки тенекиени кутии от боя, при горния край, пробих диаметрално две отверстия около ф 15 мм. На дъното се налива 200 мл. вода /Н2О/. Натъпкват се със суха трева. Изкопават се четири дупки в земята точно където има къртичина с диаметър да влезе кутията и дълбочина - двата и отвора да сочат тунелите на къртицата.Пробва се старателно с пета празна кутия. Преди да се постави всяка бойна кутия, върху сухата трева, се поставят бучките карбит, затваря се добре капака, кутията се обръща са момент обратно / с капака надолу/ , за да се овлажни карбита. Веднага се поставя в земната дупка, като отворите на кутията да сочат къртичините - обикновено са диаметрално.Кутията се уплътнява отгоре с пръст.
    След поставяне и на четвъртата карбитна кутия се изчаква 10-15 минути.Ацетиленът се разпространява навсякъде и с въздуха образува горивно- взривна смес. После се вади една от кутиите и на отвора се подава огън с факла на дълъг двуметров прът. С
  • 19 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Следва серия от глухи подземни взривове, които с ударната си вълна увреждат слуховия апарат на къртиците - на практика ги унищожават за 15 години напред. Личен опит. Работи се много отговорно и внимателно. Не е необходимо голямо колричество ацетилен.
    При добре овлажнена почва от валежи ефектът е нулев, тъй като не се образува под земята горивно-взривна смес - кислородът е недостатъчен и няма взривове. От къртичините бавно излиза ацетилен, който гори плавно с дълъг черен дим..... Това до 5-7 минути и толкова ..........
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.