Last news in Fakti

3 Юни, 2021 22:30 5 183 8

7 храни, които удължават живота

  • храна-
  • полезно-
  • дълголетие-
  • дълголетници-
  • продължителност на живота

Тези полезни храни ще ви направят не само здрави, но и дълголетници

7 храни, които удължават живота - 1
Снимка: Shutterstock

Със затоплянето на времето и посрещането на лятото на пазара се появи огромен избор от какви ли не храни и продукти и понякога ни е трудно да открием точните полезни за нас храни. Важно е да подхождаме разумно към пазаруването и да подбираме продукти, благодарение на които да подобрим здравето си, пише jenata.blitz.bg.

Наскоро известният диетолог Йохана Уорд публикува изследването си кои са суперхраните, които ни гарантират крепко здраве и дълголетие. Според лекаря те удължават живота и помагат да се справим със затлъстяването, диабета, сърдечните проблеми, рака и автоимунните нарушения.

Ето кои са тези суперхрани, които ще удължат живота ни:

Ягоди

Те помагат за понижаването на нивата на холестерола. Освен това са пълни с антиоксиданти и така пазят тялото от канцерогени.

Чесън

Това е най-добрият зеленчук и помага в борбата с рака. Той е полезен за понижаване на кръвното налягане и повишаване на имунитета.

Гъби

Те са чудесни за тези, които искат да се преборят с излишните килограми. Богати са на мед и пазят хората от вирусни заболявания. Съдържат витамини от група В, които помагат на нервната система да функционира нормално.

Ядки

Те са чудесен източник на незаменими киселини, които инхибират развитието на атеросклероза, подобряват кръвообръщението и стабилизират кръвното.

Сладък картоф

Това е суперхрана, пълна с хранителни вещества. Благодарение на високото съдържание на фибри и антиоксиданти този зеленчук намалява холестерола и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Авокадо

То е с високо съдържание на калий, което е от полза за сърдечно-съдовата система. Освен това авокадото спомага за загубата на килограми, разгражда излишния холестерол и подобрява функционирането на метаболизма.

Бобови растения

Нахутът, граха, лещата и фасулът са пълни с естествени вещества като цинк, желязо, фолиева киселина и калий. Те са нискокалорични и са полезни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дракула

    2 2 Отговор
    АБ- и нулева.
  • 2 ТКЗС

    9 3 Отговор
    Не става само с лапане - требе и копане с мотиката 😁🎃🇻🇳🚾
  • 3 цербер

    1 0 Отговор
    известнАТА диетолоЖКА Йохана Уорд
  • 4 смок

    1 1 Отговор
    Това е най-добрият зеленчук и помага в борбата с рака. Хапнете си подобаващо чесън и ухнете "на ламя" на жена си в спалнята. Може и на някоя мацка в ресторанта. Така ще я свалите по-лесно. Тя сама ще падне по гръб. После действайте. Вземете я на ръце и я гушнете.
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Ядки от какво бе,идиоти?
  • 6 След,, натравяне,,

    1 1 Отговор
    Ефект от плодове, никакъв....... бъдете сигурни в това......!
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Цинк има в огромни количества в хайвера на мъжа. Мили дами, действайте.
  • 8 Уещник

    1 1 Отговор
    От къде си ги измисляш тези простотии ма Събинооо.Марш на селу да нагъваш пражените с овча лой мекици на баба ти с туршия и чесън и не се подвизавай повече в този сайт