Необходими продукти:
250 гр. бяло брашно
3 яйца
50 мл зехтин
50 гр. разтопено краве масло
150 гр. кокосова захар
3 големи настъргани моркова
10 гр. бакпулвер
100 гр. шоколадови капки
50 гр. орехи с тахан халва
Начин на приготвяне:
Настържете морковите на едро ренде. В подходяща купа разбийте яйцата със захарта с миксер на гъста и хомогенна смес. На струйка долейте зехтина и маслото при продължително разбиване.
На порции към течната смес се добавя пресятото брашно с бакпулвера, като вече бъркате с лъжица.
Най-накрая сместа за морковения сладкиш се разбърква с настърганите моркови, шоколадовите капки и орехите с тахан халва. Сипва се в силиконова форма за кекс и равномерно се разпределя и заглажда. Ако не разполагате със силиконова форма, използвайте метална, като трябва предварително да я намажете с мазнина и поръсите с брашно, за да избегнете залепване.
Печете кекса с моркови на 180°C в предварително загрята фурна /без вентилатор/ за около 35 - 40 минути. Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби, която трябва да излезе суха след забождането. Пробвайте за готовност с клечка за зъби или дървено шишче. След като ароматният кекс е готов, обърнете върху решетка и оставете да изстине. Отгоре може да поръсите с пудра захар по желание, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 С орехите
10:41 05.06.2021
2 Старчески разплути сланини
12:46 05.06.2021
3 Туй не го ща
12:56 05.06.2021
4 Джери
06:40 06.06.2021