Last news in Fakti

6 Юни, 2021 16:37 7 498 7

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

  • принцеса даяна-
  • лейди ди-
  • рокля-
  • тоалет-
  • булчинска рокля-
  • сватба

Специална изложба показва емблематични тоалети на Лейди Ди, включително и булчинската ѝ рокля

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

От незабравимата обемна рокля, която принцеса Даяна носеше на сватбата си с принц Чарлз до прочутите тоалети на британската кралица Елизабет Втора - изложба в Лондон показва произведенията на любимите дизайнери на британското кралско семейство.

Сватбеният тоалет на Даяна, украсен с перли, пайети и винтидж дантела, е в центъра на изложбата, която отваря врати от четвъртък в двореца Кенсингтън, където живееше покойната вече принцеса.

Той е изложен по начин, който да позволи да се покаже 7,62-метровият му шлейф, който най-дългият такъв, използван някога за кралска сватба.

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

Когато бъдещата принцеса ги потърсила, дизайнерите Елизабет и Дейвид Еманюел, които тепърва започват да стават известни, веднага разбрали, че „това е един от онези странни моменти, в които разбираш, че животът ти занапред вече няма да е същият“, казват те във видео, което е част от изложбата.

Шлейфът на Даяна се намачква, когато тя слиза от каляската пред катедралата „Сейнт Пол“ през 1981 г. За щастие стилистите са наблизо и го оправят веднага.

„Това е доказателство, че всичко може да се предвиди, но на сватбата на Даяна все ще се случи нещо“, каза кураторът на изложбата Матю Стори, който си спомня, че „роклята беше много голяма за толкова малка каляска“.

Изложбата показва еволюцията в стила на Даяна - от момичешките ѝ залитания до елегантните и носещи послания дрехи.

Лейди Ди дава много свобода на дизайнерите на сватбената си рокля, но архивни документи показват, че тя също е участвала в създаването на модела.

Пикантни разкрития за най-важния ден от живота на принцеса Даяна

Дизайнерът Дейвид Сасон, който е много близък с Даяна, разказва, че тя била „много срамежлива“ при първата им среща, но впоследствие участва активно „в избора на това, което иска“.

„Тя разбираше, че обществеността очаква да види облеклата ѝ“, казва британският дизайнер и добавя, че принцесата „обичала да нарушава правилата“, като често не носела ръкавици или шапки в нарушение с кралския протокол.

Някои от нейните дрехи, включително и сватбената рокля, са предоставени за изложбата от синовете ѝ - принцовете Уилям и Хари, които наскоро заговориха открито за страданието по загубата ѝ. На 1 юли тази година Даяна би навършила 60 години, уточнява dir.bg.

Изложбата представя и дългогодишната работа на дизайнера Норман Хартнел за кралицата майка и за британската кралица Елизабет Втора.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалка картинка

    9 6 Отговор
    И без Боко тиквата съмна.
  • 2 324

    6 5 Отговор
    Ох, туку извадите разни скелети от гардероба! Те синовете й вече не се сещат за нея, вие нямащи какво да пишете туку притоплите изстиналста манджа.
  • 3 Асан

    10 2 Отговор
    Пикантни разкрития с Доди ал Фаед талибана? 😁🎃🇻🇳🚾
  • 4 незнайко

    15 0 Отговор
    Подробност ще бъде ако кажат защо я УБИХА !!!
  • 5 1357

    15 0 Отговор
    Убиха я Английските служби-МИ6 и МИ5.Това се знае от всички.
  • 6 пояснение

    19 0 Отговор
    При прегледа от френските лекари ,се установява ,че е бременна от Доди ал Файет.И това беше съобщено.Спец службите на Англия я ликвидираха заедно с арабина.
  • 7 ЧАЙКА

    9 1 Отговор
    ЗА МЪРТВИТЕ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО ! ОСТАВЕТЕ Я НА МИРА ТАЗИ ЖЕНА ! БЕЗСРАМИЕ Е ТОВА , А НЕ ЖУРНАЛИСТИКА !