Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:05 3 989 4

Рецепта за вечеря: Свински медальони с чушки и вино

  • свинско месо-
  • медальони-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Много сочни и крехки с ароматен сос

Рецепта за вечеря: Свински медальони с чушки и вино - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 големи скилидки чесън, обелени
1 и ½ чаени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица зърна черен пипер
1 кг свински медальони
2 червени чушки, нарязани
225 мл бяло вино
2 лимона

Начин на приготвяне:

Намачкайте чесъна или го пресовайте. Сложете го в хаванче и към него добавете солта, 1 супена лъжица зехтин и пипера на зърна. Намачкайте до получаване на гладка паста. Прехвърлете в купа. Начукайте месото с чук, за да го направите по-тънко и крехко. Поставете месото в купата с маринатата. Нека го покрие добре. Похлупете с капак и оставете в хладилник за минимум 2 часа, пише flagman.bg.

Загрейте останалия зехтин в тиган на висока температура. Запържете месото от двете страни за по 2 минути. Извадете месото и го оставете настрана. Нарежете го на късове. В тигана добавете нарязаните чушки и ги сотирайте за 5 минути с разбъркване. Залейте ги с бялото вино. Намалете котлона. Разбъркайте добре, за да деглазирате остатъците от месото и сосовете, които е пуснало в тигана. Върнете свинското в тигана и продължете да готвите за още 15 минути на слаб огън, докато месото е готово.

Нарежете лимоните на резени. Прехвърлете яхнията в съд за сервиране. Изстискайте част от лимоновия сок и залейте ястието. Останалите резени лимон подредете в съда около ястието за гарнитура.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На всички от ДПС

    3 0 Отговор
    Да им е вкусно! Да похапнат да разберат къде е истината! За Карайдъ цяла тенджера, че да си нахрани болните амбиции!
  • 2 Яхния спрях да, готвя

    3 0 Отговор
    Защото с нея, полвин ляп.....!
  • 3 Ей туй

    1 0 Отговор
    много ще го ям
  • 4 Първо

    1 1 Отговор
    Си потапяш ръцете до лактите, оглеждаш се с мишите и после облизваш яхнията..... самия ужас.... (P. s Из дневника на Дамски....!)