Необходими продукти:
500 гр. картофи
200 гр. филе от пушена риба (напр. скумрия, сьомга, паламуд), накъсано на малки парченца
2 с. л. нарязан копър
200 гр. настърган кашкавал
1 лимон
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват с кората, обелват се и още горещи се пресоват. Добавят се копърът, кашкавалът и рибата. Сместа се подправя с лимонов сок, фино настъргана лимонова кора, сол и пипер на вкус.
Оформят се плоски кюфтета, които се слагат за 30 мин. в камерата да се стегнат. Пекат се на умерен огън по 2-3 мин. от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с 1 с. л. олио или зехтин, така че да се позачервят, пише menumag.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 :()
16:11 11.06.2021
2 NikNay
Коментиран от #5
16:16 11.06.2021
3 15 годишен
16:48 11.06.2021
4 бушприт
16:53 11.06.2021
5 Кхгт
До коментар #2 от "NikNay":
Малко брашно и краве масло.17:19 11.06.2021
6 Ей туй
16:37 14.06.2021