11 Юни, 2021 09:11 10 056 9

Руски лекар посочи билките, които пазят от COVID-19

  • билки-
  • covid-19-
  • имунитет

Ако ги приемате по-рано, или още по-добре - превантивно, вирусът много по-трудно ще преодолее защитните сили на организма

Руски лекар посочи билките, които пазят от COVID-19 - 1
Снимкa: Shutterstock

Руски лекар назова билките, които ще помогнат за повишаване на имунитета. Става въпрос за водещия изследовател в Института по токсикология, FMBA , председател на секцията по билкова медицина на Петербургското общество на терапевтите. С. П. Боткин, Елена Лесиовская.

Експертът отбеляза, че все още няма доказани специфични билки за превенция от коронавирус, но тъй като това е вирус, съдържащ РНК, за него са подходящи онези народни средства, които лекуват други вируси. Тя обаче отбеляза една особеност на лечебните билки.

"Трябва да помним, че всички те са ефективни в самото начало на лечението, защото блокират ензимите, които пречат на вируса да навлезе в клетките. Тоест, ако започнете да ги приемате по-рано, или още по-добре - превантивно, вирусът много по-трудно ще преодолее защитните сили на организма.", предупреждава Лесиовская.

Тя отбеляза няколко билки, които могат да помогнат в борбата с вируса и да помогнат за повишаване на имунитета:

астрагал, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цветя от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, черниче, невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина, семена от лоза на китайска магнолия, а също и корени от репей.

Лекарят говори и за това как да приемате лечебни билки. Според експерта е необходимо да ги пиете под формата на инфузия.

Добавете чаена лъжичка от билката в чаша вряла вода и след това варете в продължение на един час, след което пийте като обикновен чай. Билки могат да се добавят и към чаени напитки. Експертът обаче отбеляза, че няма да има толкова мощен ефект от подобно лечение, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ковидчо

    6 1 Отговор
    Само мужик-комплекс ще ви спаси! А путина що ли го имунизираха ...
  • 2 цербер

    3 1 Отговор
    Cтaвa въпрoc зa вoдeщата изcлeдoвaтeлка в Инcтитутa пo тoкcикoлoгия, FMBА , прeдceдaтeлка нa ceкциятa пo билкoвa мeдицинa нa Пeтeрбургcкoтo oбщecтвo нa тeрaпeвтитe "C. П. Бoткин" -Eлeнa Лecиoвcкaя.
  • 3 Пипи Чорапчето

    23 1 Отговор
    " Добавете чаена лъжичка от билката в чаша вряла вода и след това варете в продължение на един час, след което пийте като обикновен чай."
    А след като сме "варили един час билката" в ЧАША вода, дали ще остане за пиене нещо или да го изстъргваме от дъното?;))

    Коментиран от #8

  • 4 Тревица

    7 1 Отговор
    А ко билкина какви съвети дава по въпроса?
  • 5 6246

    16 0 Отговор
    Тимьян на руски означава мащерка. Дали случайно не сте се изгубили в превода? И продължителното варене на билките води до образуване на силни отвари, които НЕ трябва да се пият като обикновен чай. Дайте линк към оригиналната статия!
  • 6 Браво

    0 2 Отговор
    Арменски поп измисли молитва срещу Ковид. Կենդանի ու առողջ լինել
  • 7 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Дайте линк към оригиналната статия...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кико

    0 0 Отговор
    Спомени от Кашпировски! Омайни лъжци пред найвна публика!