14 Юни, 2021 19:29 3 258 7

Наоми Кембъл разкри защо няма бръчки

  • наоми кембъл-
  • бръчки

"Не че нямам климатик, но избягвам да го пускам, особено докато спя, защото той може да причини бръчки по кожата на лицето", сподели моделът

Наоми Кембъл разкри защо няма бръчки - 1
Снимкa: Shutterstock

Като всеки друг модел, изкарващ прехраната си посредством своя добър външен вид, Наоми Кембъл избягва всичко, което би му навредило. В свое скорошно интервю пред сп. "Architectural Digest" черната перла обясни, че това включва дори и спането на включен климатик, пише dir.bg Показвайки прекрасния си дом в Кения по време на видео разговор с журналиста, работещ за изданието, тя каза: "Обичам тази стая, защото в нея е по-хладно... Не че нямам климатик, но избягвам да го пускам, особено докато спя, защото той може да причини бръчки по кожата на лицето".

"Климатиците драстично понижават влажността на въздуха в помещенията, което означава, че те също така изсушават и кожата. Нейната дехидратация е сериозно нещо, на което човек трябва да обърне внимание", казва тя пред "InStyle".

Сивкавият тен, дължащ се на нарушената защитна бариера на кожата, върху която се задържа слой от мъртви клетки, е един от първите симптоми за нейното обезводняване. Останалите включват още повишена чувствителност, придружена с раздразнение и дори лющене, водещи до образуването на фини линии, които стават все по-видими и се врязват по-надълбоко.

Експертът също така обясни пред изданието, че японско проучване, проведено през 2007 г., разкрива, че хората действително губят значителен процент от еластичността на кожата си, считащо се за основен признак на стареене, при дълъг престой на места със сух климат, водещ до преждевременна поява на бръчки.

"При ниска влажност на въздуха, учените забелязаха, че кожата става по-твърда на допир, а гънките - по-ясно изразени", каза Кикам.

Друг експерт разкри пред медията, че има определена температура, която действа изключително благоприятно на кожата на лицето.

"Поддържането на нейните нива на влажност в идеалния диапазон от 30% до 50% е от ключово значение", отбелязва основателката на "Skinergy Beauty" Присила Джиминян. "Температурата, която препоръчвам, е от 22 до 24 градуса по Целзий. По възможност винаги отваряйте един от прозорците в стаята, в която се намирайте, за да влиза свеж въздух. Ако искате да пуснете климатика, то обезателно използвайте неговия икономичен режим, по този начин, той не работи с пълна сила, като щади епидермиса", препоръчва тя.

В момента обаче сънят за красота на Кембъл, бил той на пуснат или спрян климатик, навярно често бива прекъснат, след като наскоро 50-годишната манекенка приветства първото си дете. На 18 май т.г. тя публикува очарователна снимка, на която се вижда как държи в ръка деликатните малки крака на новородено бебе, облечено с бяла рокля на флорални мотиви, издаваща, че то е момиче.

"Една прекрасна малка благословия ме избра за своя майка. Чувствам се толкова благословена и горда, че имам тази нежна душа в живота си. Няма думи, които могат да опишат доживотната връзка, която сега ще споделям с теб, мое ангелче. Няма по-голяма любов от тази", написа тогава Кембъл към поста, отбелязвайки и майка си Валери Морис-Кембъл.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня С Коня

    17 1 Отговор
    Аз и за друго се сещам. Жив мехлем.

    Коментиран от #6

  • 2 Икебана

    11 1 Отговор
    Няма бръчки, защото събира съчки.
  • 3 Нелсън

    12 1 Отговор
    Омря без бръчки, черната кожа не образува такива само при индианците, но миришат ужасно....!
  • 4 Хаха

    14 1 Отговор
    Благодарение на ботокс и филъри
  • 5 кембалин наом

    12 3 Отговор
    Няма бръчки, щото са и големи топките. Тежат, и и опъват кожата!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нормално

    1 1 Отговор
    щото я опъват .... кожата, другото е пластика и химия.