Необходими продукти:
6 домата
500 гр. кайма
1/2 ч.ч. ориз
3 стръка магданоз
сол, черен пипер, чубрица, захар
3 скилидки чесън
100 гр. брашно
5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват, режат се капачетата и се издълбават хубаво. Към каймата се прибавят ориз, магданоз, черен пипер, сол и чубрица. Подправките са по вкус. Прави се смес от 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.
Доматите се омазват отвътре със сместа и се пълнят с каймата. Капачетата се потапят в брашно от вътрешната страна и се похлупват. Олиото се изсипва в тава и доматите се подреждат в нея.
Пълнежът от доматите се нарязва на ситно и се изсипва в тавата, а ако е останало от сместа (сол и захар), също се изсипва. Ако доматите са в сезона си и са сочни, не се прибавя вода, но ако не са, може да се прибави 1 ч.ч. вода.
Тавата с приготвените пълнени домати се поставя във фурна, загрята на 230°C, и се пекат около 40-50 мин под фолио, за да не се изпари сосът. Когато се премахне фолиото, доматът се запича за още 30 мин или докато оризът се сготви. А за по-сигурно може да минете ориза през тиган, преди да го смесите в каймата, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Фолк
Венче кажи
16:56 17.06.2021
2 Не е лошо
18:25 17.06.2021
3 Ей туй
16:35 18.06.2021