Необходими продукти:
150 гр. пълнозърнесто брашно
150 гр. пшенично брашно
5 с.л. зехтин
сол - на вкус
2 ч.л. сушен лук
100 мл бяло вино
семена - микс сусам, маково семе, ленено семе
Начин на приготвяне:
В купа поставяте всички продукти, които са описани по-горе, и замесвате меко тесто. Ако някои от продуктите не ви харесват, например сухия лук, не го слагайте.
Получавате еластично тесто, което разточвате на тънка квадратна кора. Нарязвате на малки квадрати или на форми хрупкави соленки, които желаете вие.
Нареждате в голяма метална тавичка и поставяте в сгорещена фурна на 180°C за 15-20 мин. Този вид хрупки са супер лесни за изработка, а стават за консумация пред телевизора за цялото семейство, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ако имах чужда
Коментиран от #2
16:09 22.06.2021
2 някой
До коментар #1 от "Ако имах чужда":
А в твойта кухня да няма змии и гущери, какво ти пречи, или само да ръсиш мозък.Коментиран от #3
16:42 22.06.2021
3 Мръсния Фикри
До коментар #2 от "някой":
Ти какво ръсиш или ти ръсят, боллук, змията и гущера си ти..... или така ти е по лесно, да се правиш на разсеяна.... я кажи каква ми е масата, хубуу ли е.. МЩЦГ И Л.....!?18:04 22.06.2021
4 Ей туй
21:45 22.06.2021