Last news in Fakti

22 Юни, 2021 10:37 2 837 10

Даяна взела фаталното решение да остане по-дълго в Париж заради...

  • даяна-
  • лейди ди-
  • лейди диана-
  • принцеса даяна-
  • катастрофа-
  • париж

Принцеса Даяна издъхна именно след фатална катастрофа във френската столица през 1997 г.

Даяна взела фаталното решение да остане по-дълго в Париж заради...  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ожесточени критики срещу кампанията за наземни мини на принцеса Даяна от страна на членовете на консервативната партия във Великобритания, са били причината принцесата да забави връщането си в родината ѝ преди смъртта ѝ, съобщава „Дейли Мейл“ (Daily Mail), позовавайки се на доверен помощник на Даяна, пише vesti.bg.

Бившият шофьор на принцесата на Уелс Колин Тебът свидетелства за това, че спор около призива ѝ за забрана на наземните мини е накарал принцесата да остане в Париж по-дълго от планираното.

Това нейно решение даде ход на поредица от събития, които в крайна сметка доведоха до смъртта на Даяна в ужасяваща катастрофа в тунел във френската столица на 31 август 1997 г.

Тебът каза, че тя е нямало да бъде в Париж в нощта, в която загина, ако не бяха критиките от страна на консерваторите. Той каза още, че принцесата е трябвало да се завърне в Лондон на 28 август, но в последния момент е решила да отложи пътуването си с три дни, заради спора около наземните мини.

Колин Тебът споделя: „Тя не се върна в четвъртък, както беше планирано, защото торите отново я нападнаха заради наземните мини. Обвиниха я, че използва кампанията, за да подсили собствения си имидж, което беше гадно и я разстрои.

Затова тя се свърза с нас и каза, че не иска всички неприятности, които я очакват във Великобритания и реши да се върне през уикенда.

Ако се беше прибрала в онзи четвъртък... може би щеше да е все още жива днес“.

Скандалът около наземните мини започна през януари 1997 г., когато Даяна посети Ангола и призова за незабавна международна забрана на наземните мини. Министърът на отбраната от партията на консерваторите Ърл Хау описа принцесата като „повредено оръдие“, което е „слабо информирано по въпроса за противопехотните мини“.

Раздорът избухна отново в края на август 1997 г., когато принцеса Даяна даде интервю за френски вестник. Тя беше попитана за политиката на Обединеното кралство по отношение на противопехотните мини. Според съобщенията тя отговорила: „Предишната политика беше толкова безнадеждна“ – препратка към правителството на торите, което загуби властта през май 1997 г. Даяна добавя, че вярва, че новата лейбъристка администрация на Тони Блеър „ще свърши страхотна работа“.

Според Колин Тебът всичко това е предизвикало нова вълна от критики от страна на консерваторите, което е накарало Даяна да отложи връщането си във Великобритания.

Последният телефонен разговор на принцесата е бил с нейния близък приятел Ричард Кей от „Дейли Мейл“. Кей разкрива: „Тя беше много развълнувана. Плановете ѝ се бяха объркали. Нямаше търпение да се прибере у дома, за да види момчетата си“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпи

    11 0 Отговор
    Версия за наивници,всичко е режисирано от Бъкингам..
  • 2 Историк

    4 5 Отговор
    Даяна нанесе непоправими щети на европейската идентичност със забраната на противопехотните мини. Тя се оказа слугиня на соросоидите и прелюбодейка с друговерец. Заслужена участ!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    9 0 Отговор
    Даяна е доубита по-късно !
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор
    "Уелската принцеса Даяна е била в съзнание и е могла да говори след катастрофата в парижкия тунел преди 20 години. Това разказа пред вестник „Сън“ бившият спасител Шавиер Гурмелон, който бе един от първите, пристигнал на местопроизшествието."

    Коментиран от #5

  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Материала е от статия от 2017г
  • 6 кукуруку

    4 0 Отговор
    казват се противопехотни мини, а не наземни. Малко четене трябва, не само гугъл транслейт...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2121

    1 3 Отговор
    Премахната от МИ5 и МИ 6.Даяна,с неморалното си поведение,любовница на талибана Доди ал Файет и бременна от него,беше премахната от Английските тайни служби.Нищо не е говрила, просто е ликвидирана.Английският Кралски Двор ,винаги премахва тези, които прекалят с непростими действия против Короната.За българските комунисти, безбожници, соросоидчета това може да не е повод ,но при Монархиите ,преди всичко е КОРОНАТА.В България под влияние на престъпниците Димитров /с майка в престъпна секта-адвентистка/, масона Васил Коларов, Вълко Червенков на 08.09. 1945 г. с ФАЛШИВ РЕФЕРЕНУМ беше премахната МОНАРХИЯТА в Царство България.От този позорен акт, виждаме плодовете :къде е България? На опашката!Защо?Защото служи като КОЛОНИЯ на най-корумпираната и фалшива страна в света-Сащ.Различни гейдружинки от сащ и ЕС ни докараха да нямаме лице, уважение, суверенитет, образование, медицина, икономика и селско стопанство.Докато всички монархии имат най-високия стандарт на живот.Но те не се въртят ,като слънчогледи и не променят формата на управление.Англия, която в момента е в много лошо състояние, ще се справи.Въпросът е България ,как ще се справи,като няма нито една страна приятел.Тъпите сащ, са гнила страна и най-лошия приятел.България ,заложи на бита карта и резултана е налице.
  • 9 видинлиика

    0 0 Отговор
    Даяна е убиха англичаните, няма значение кой и какъв е мотивът, фактът е на лице, тя загина млада.
  • 10 Хари Хари

    0 0 Отговор
    Принцеса Даяна е убита. Над 20 г. продължават да я коментират,а всички си затварят очите за булдога Камила,която се намърда на нейното място и нескопосано се опитва да я имитира с прическа,дрехи и шапки,но си остава една проста и грозна прелюбодейка.