Необходими продукти:
1 хляб
125 г масло
1/8 ч. ч. зехтин
1/4 глава кромид
2-3 скилидки чесън
1 с. л. маково семе
2-3 стръка магданоз
340 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Нарежете прорези в хляба на кръст, без да стигате до долната кора. Трябва да се получи решетка от ромбове.
Сложете маслото в тенджерка и го оставете на котлона да се разтопи.
Междувременно нарежете на ситно лука и чесъна. Смесете ги в купа със зехтина и маковото семе. Прибавете разтопеното масло и предварително наситнения магданоз. Разбъркайте.
С чаена лъжичка насипете сместа в процепите и върху хляба.
Настържете кашкавала и го разпределете в процепите, като леко ги разширявате с пръсти.
Завийте хляба с алуминиево фолио и добре намачкайте отворените краища, за да не изтече пълнежът.
Сложете във фурната и печете 15-20 минути. Свалете фолиото, поставете хляба в тавичка, застлана с хартия за печене и печете още 10 минути или докато кашкавалът се разтопи и започне да се точи, пише rozali.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ей туй
10:13 16.07.2021
2 гладну ромчи
10:25 16.07.2021
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:44 16.07.2021
4 Социално положение,, охрана,,
14:04 16.07.2021
5 Някой
18:35 16.07.2021