Last news in Fakti

13 Юли, 2021 12:56 17 741 29

Юксел Кадриев: Има Бог!

  • юксел кадриев-
  • водещ-
  • новини-
  • вяра

"Не вярвам, че Бог съществува, знам, че той съществува", казва новинарят

"Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Също така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нещо, което осмисля деня ти", сподели личното си откровение за вяра Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е дълбоко вярващ, предава plovdiv24.bg.

Премеждие, от което зависело дали ще бъде отново нормален човек, способен сам да се движи, затвърдило вярата му.

"Аз имам късмета да съм от знаещите, защото не вярвам, че Бог съществува, аз знам, че той съществува!", категоричен е Юксел.

Наскоро той разказа за период от живота си, неизвестен за аудиторията, която научава от него новините по bTV.

"Преди години след операция проф. Каракостов спаси живота ми. Четири месеца бях на легло, два от тях — в болница. Бях в безизходица. В буквалния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и говорихме по час-два. Тези разговори осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е станеш осем", разкри Юксел.

Драмата се случва през 2012 г. Тогава журналистът е опериран по спешност от дискова херния във Военно-медицинска академия. В рамките на месец го отварят три пъти. По време на двата месеца в болницата Юксел е парализиран. До интервенцията се стига, след като пет години по-рано получава тежка травма от претоварване във фитнеса.

Отдаден на изповеди, Кадриев сподели наскоро в интервю, че е бил приет да учи в НАТФИЗ в класа на проф. Енчо Халачев. Това била мечтата му, но се отказал от нея, защото балът му стигнал само за платената форма на обучение. За да не утежнява семейния бюджет - родителите му са честни и почтени труженици в Оряхово, Юксел избрал специалността "Публична реч" - държавна поръчка, където можело да влезе.

Той започва работа през 1998 г. като водещ на новини в телевизия "Ден". През 2000 г. се премества в Нова тв, където води централните емисии "Календар". През 2003 г. се присъединява към екипа на btv, където води новините и до днес. Наскоро Юксел Кадриев издаде още нещо неизвестно за себе си - че пише стихове от четири години насам.

Писането при него е свързано, разбира се, с преживявания, а интересното е, че не застава пред белия лист веднага след случката. След известно време, случилото се го връхлита отново в стихотворна форма и Юксел просто го записва. Не мисли много - думите се изливали. Михаил Белчев го е сравнявал с Омар Хаям, напомнял му на него в мисленето, в стремежа си към съвършенство и чиста любов. Михаил Белчев и Юксел Кадриев се запознали в заведение. Развълнуван, Юксел не пропуснал възможността да попита Белчев дали иска да прегледа стиховете му.

Щом се съгласил, новинарят веднага му казал да се чувства свободен да редактира и променя. Когато по-късно Михаил Белчев му казал по телефона, че нищо няма да пипа по стиховете му, Юксел бил на седмото небе от приятната изненада. Бардът става редактор на първата му стихосбирка, пише "Минаха години". Юксел е благодарен и за този шанс, както и за всичко, което има в живота си. Нагласата му е да търси доброто и у хората, както и житейските ситуации.

"Винаги има какво положително да видиш - дори и от една кална локва можеш да извадиш капка чиста вода", смята той.

Кадриев е имал и труден период - когато преди години се разделя с вече бившата си съпруга, от която има дъщеря, бащата се ангажира да гледа детето си, като родителите му помагат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гешеф

    7 21 Отговор
    А аз съм ръката на Бога.
  • 3 То хубу,сички го "усещаме" че го има

    6 22 Отговор
    Ама БОГ създаде Вселената,а Кой създаде БОГ,никой не ти казва...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Уйкусел Кадриев

    10 20 Отговор
    Кажи колко Ти е заплата
  • 6 антрашпиц

    17 23 Отговор
    Г-н Кадриев,не ви познавам лично.Може и да сте добър човек,незная.Но ви моля новините да ги съобщавате без постоянно да бъркате,заичате,защото изглеждате неадекватен.Поне една вечер поднесете новините без засечка и объркване,тоест поднесете ги гладко,с финес.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТаУмВзе

    5 4 Отговор
    Мисирката на какво е?
  • 9 Юки отговаря

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "антрашпиц":

    Ами не ма гледай бе,пий си апчето и чети Парижките потайности.От Йожен Сю..

    Коментиран от #16

  • 10 Активист на БКП

    5 6 Отговор
    Имаше,но скоро го детронираха-БУДА Банкянският !!!🎃
  • 11 1618

    21 2 Отговор
    Юксел Кадриев, Висшите сили наистина съществуват!Има малка част от населението на Земята,които са" пратеници". Те могат да контактуват с тях, да подреждат събития и да променят съдби!Истинските господари на Земята всъщност не са хората , а точно тези Висши сили! А, на хората е дадена възможността да правят свободен избор във всеки един момент как да постъпят!Рождено право на всеки човек е да бъде щастлив и да прави свободен избор! Нищо на Земята не се случва случайно!

    Коментиран от #20, #21

  • 12 Разбира се, че има Бог!

    22 3 Отговор
    И Той е един за всички на Земята.
  • 13 Резил гадев

    3 6 Отговор
    Червена номеклатура
  • 14 Мръсния Фикри

    5 12 Отговор
    Уверих се Юксел, няма...... иначе не би дал на добрия, мъки.....!
  • 15 зрител

    6 10 Отговор
    На теб обаче и Бог не може да ти помогне да се научиш да четеш без да сричаш и пелтечиш! Въобще не гледам новините като ти видя пиянската физиономия. Тия шефове от БТВ слепи ли са, глухи ли са, пердета ли са или и трите заедно? В нормална западна ТВ този нямаше да оцелее и ден.
  • 16 антрашпиц

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Юки отговаря":

    Аз пия ракия,а не хапчета.
  • 17 архимандрит

    3 6 Отговор
    Малко е пообъркал божествата, ама както и да е.
  • 18 Турски фес

    8 11 Отговор
    Изключително неадекватен като човек който чете новини!Срам и позор за тази телевизия която така и не намери толкова години един читав четец на новини,който да замени този неадекватен баничар!

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Трагично

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    На мене ми е интересно, каква е целта на всичките тия висши сили и пратеници-вълшебници ? Защо вместо да разиграват психологически трилъри с човечеството, не вземат да свършат и нещо полезно, нещо морално ?
  • 21 Ужас

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    И какво като имам право на свободен избор, след като тия могат да променят съдби и каквото си искат ??? Това е направо налудничаво, честно ти казвам ! Избирам нещо, но тоя решава да ми натресе друго ! Ква файда от тоя ,,свободен,, избор !? Ако ги видиш тия, направо им кажи, че по-добре да се махат
  • 22 питам

    5 3 Отговор
    тоя що го е срам да каже има аллах а го увърта га че е християнин
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Удавената Риба

    1 0 Отговор
    Много хора дори започнаха да мислят , че БОГ е българин и то не заради 1993 г и футбола , а заради един човек от Банкя ! Кощунство ? !А най-лошото е , че даже и той самия се помисли за Христос !

    Коментиран от #28

  • 27 Шишо

    0 0 Отговор
    Ако взимахме и ние журналистически /мисирковски/ заплати щяхме да заспиваме спокойно!
  • 28 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Удавената Риба":

    Този от Банкя е с ментален проблем, той може да се мисли за всеки.
  • 29 Лалю

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Турски фес":

    Четци има много, но продажни не толкова. Местата са заети.