19 Юли, 2021 10:05 5 709 1

Рецепта на деня: Бисквитена торта с шоколадов ганаш

  • торта-
  • шоколад-
  • ганаш-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Лесен и ефектен десерт

Рецепта на деня: Бисквитена торта с шоколадов ганаш - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

450 гр. обикновени бисквити с какао

1 пакет ванилово нишесте

1 пакет какаово нишесте

прясно мляко - 1 л

За заливката:

20 гр. краве масло

150 гр. черен шоколад

80 мл прясно мляко

100 гр. шоколад и 100 мл сметана

Начин на приготвяне:

Приготвяте двата крема с нишесте, както е описано на опаковките, всеки по отделно. Във форма с падащо дъно редите 1 ред бисквити. Разделяте какаовите бисквити на 2 части по 200 грама. Едната част я начупвате във ваниловия крем, а другата част - в шоколадовия крем.

Във формата, в която сте наредили 1 ред бисквити, изсипвате сместа с ваниловия крем и върху нея сместа с шоколадовия крем. Заглаждате и оставяте да се охлади домашната бисквитена торта.

За заливката:

Млякото се слага да се загрее хубаво и към него се добавя шоколад, начупен на парчета, и кравето масло. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, след това се залива шоколадовата бисквитена торта.

За ганаша, с който е измазана тортата встрани, слагате сметаната да се загрее, след това добавяте шоколада на парчета, бъркате хубаво, докато се разтопи идеално, и го слагате в хладилник, за да се изстуди добре.

След като е изстуден, го разбивате с миксер и импровизирате върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсния Фикри

    1 2 Отговор
    Ганаш, не, става, за бисквиди..... бъдете сигурни в това......!