Необходими продукти:
450 гр. обикновени бисквити с какао
1 пакет ванилово нишесте
1 пакет какаово нишесте
прясно мляко - 1 л
За заливката:
20 гр. краве масло
150 гр. черен шоколад
80 мл прясно мляко
100 гр. шоколад и 100 мл сметана
Начин на приготвяне:
Приготвяте двата крема с нишесте, както е описано на опаковките, всеки по отделно. Във форма с падащо дъно редите 1 ред бисквити. Разделяте какаовите бисквити на 2 части по 200 грама. Едната част я начупвате във ваниловия крем, а другата част - в шоколадовия крем.
Във формата, в която сте наредили 1 ред бисквити, изсипвате сместа с ваниловия крем и върху нея сместа с шоколадовия крем. Заглаждате и оставяте да се охлади домашната бисквитена торта.
За заливката:
Млякото се слага да се загрее хубаво и към него се добавя шоколад, начупен на парчета, и кравето масло. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, след това се залива шоколадовата бисквитена торта.
За ганаша, с който е измазана тортата встрани, слагате сметаната да се загрее, след това добавяте шоколада на парчета, бъркате хубаво, докато се разтопи идеално, и го слагате в хладилник, за да се изстуди добре.
След като е изстуден, го разбивате с миксер и импровизирате върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мръсния Фикри
10:17 19.07.2021