Необходими продукти:
6 картофи
500 гр. кайма
3 бр. тиквички
1 глава лук
магданоз
2 яйца
60 гр. брашно
сол
черен пипер
3 с.л. олио
5 с.л. настъргано сирене
30 мл прясно мляко
2 с.л. консервирани домати
200 мл вода
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели. Каймата сипете в подходяща купа, настържете тиквичките върху месото, прибавете нарязания лук, магданоза и прибавете яйцето, солта, черния пипер и олиото и разбъркайте добре с ръце. В огнеупорна тава сипете олио на дъното, сложете месото и го оформете като картофчета. Намачкайте сварените картофи, прибавете му сирене и мляко, сол, черен пипер и разбъркайте. Оформете сместа от картофите във форма на картофи и наредете върху месото.
Смесете доматите с вода. Залейте картофите с кайма. Печете сочната запеканка 30 минути на 200 градуса, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Мръсния Фикри
17:23 28.07.2021
3 учуден
16:33 29.07.2021