Необходими продукти:
брашно - 500 гр.
вода - 500 мл
прясна мая - ½ кубче (20 г)
захар - 1 с.л.
сол - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути. Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд.
Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио. Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави.
Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н., пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК
Коментиран от #3
10:13 02.08.2021
2 Мръсния Фикри
12:28 02.08.2021
3 Село Казанлък
До коментар #1 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":
Ако не наел в в други градове се правят този вид понички . Така ,че не е нужно да се ходи до, тамза такива сладости . Имой ходи на сладкарница вече . Нещо барове, ресторанти , клубове това е модерно . Сладкарниците са за деца .12:50 02.08.2021
4 mamun
по 30 ги смачквам от раз
00:52 03.08.2021