30 Юли, 2021 11:44 2 915 13

Как да отслабна?

  • отслабване-
  • диета-
  • спорт

Вижте списък с няколко промени, които може да приложите, за да горите излишни мазнини и да се чувствате по-добре в кожата си

Как да отслабна? - 1
Снимкa: Shutterstock

Отслабването със сигурност не е лека задача, но това в никакъв случай не означава, че е невъзможно.

За да постигнете успех в свалянето на килограми, трябва да направите определени промени в начина си на живот и не трябва да бързате. От изключителна важност е мерките да се предприемат постепенно и в дългосрочен план. По този начин ще избегнете получаването на така наречения “йо-йо ефект”, както и други негативни последствия за тялото и психиката ви.

Подготвили сме списък с няколко промени, които може да приложите, за да горите излишни мазнини и да се чувствате по-добре в кожата си:

Промяна в хранителните навици

- Откажете се от вредните храни като сладкото, чипса и мазните тестени закуски. Чудесна алтернатива са плодовете и зеленчуците;

- Хранете се по-често и по-малко. С повече хранения на ден ще поддържате енергийните си нива и кръвната захар в норма и ще се чувствате като цяло по-добре;

- Не пропускайте закуската. Една добре балансирана закуска съдържа всички необходими вещества - протеини, въглехидрати, мазнини. Тя ще ви осигури енергия и бодрост през деня и ще ви засити за дълго време;

- Хапвайте повече протеини. Те имат ключова роля в изграждането на мускулна маса - нещо, което ще ви помогне за постигането на по-добра фигура. Увеличете консумацията и на храните с повече фибри - те подпомагат храносмилането и увеличават чувството на ситост;

- Избягвайте напитки като плодови сокове, безалкохолни и енергийни напитки. Те съдържат захари и подсладители и не предоставят на организма хранителна стойност, но в същото време може да са доста калорични и да имат сериозен негативен ефект върху кръвната захар.

Как да отслабна?
Снимкa: Shutterstock

Ролята на качествената почивка

- Наспивайте се. Недоспиването и липсата на качествена почивка имат пряка връзка с поддържането на теглото и апетита. Ако страдате от редовно недоспиване, рискувате нарушения в хормона, който регулира апетита;

- Контролирайте нивата си на стрес. Стресът задейства освобождаването на хормони като адреналин и кортизол, които първоначално намаляват апетита. Когато сте под постоянен стрес, обаче, кортизолът може да остане в кръвообращението за по-дълго време, което ще увеличи апетита и ще започнете да се храните повече.

Спорт и двигателна активност

Освен подобряване на хранителните си навици, препоръчително е също така да повишите значително и физическата си активност.

Ако искате по-сериозна промяна в тялото си, отделете време за спортни занимания поне 4 пъти седмично, а най-добре всеки ден. Изберете внимателно типа натоварване, така че то да ви допада и да ви зарежда. Дори минималната физическа активност би допринесла сериозно за поддържането на по-добра форма.

Редовните тренировки, в комбинация с правилното хранене, са най-прекият и здравословен начин за свалянето на излишните килограми и поддържане на добра физическа форма.

Как да отслабна?
Снимкa: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веноо,юлска жега съм

    4 5 Отговор
    Ще ти сваля 2 кг за едно денонощие,ама първо гащичките..

    Коментиран от #4

  • 2 отслабва се

    5 4 Отговор
    само със креватно джудо
  • 3 оня с магарето

    4 0 Отговор
    гответе сами това което ядете и по-малко време пред телевизора
  • 4 Недей

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Веноо,юлска жега съм":

    Ти май не си я виждал на живо на какво прилича, ако я видиш ще избягаш моментално
  • 5 сила

    7 0 Отговор
    ХОДЕТЕ ПЕША И НЕ ПЛЮСКАЙТЕ ТОЛКОВА.....
  • 6 Рошко

    3 4 Отговор
    Най лесно с к/@екс 😁😁😁😁
  • 7 Сутрин обед и вечер

    1 2 Отговор
    В жакузиту с един млад и лут изрут съсет.....!
  • 8 Уви

    1 0 Отговор
    Десет дена се мъчих на плодове, зеленчуци и вода, ходих много, отслабнах две кила и минавайки на нормално ядене, без сладко и преяждане, си ги върнах.
  • 9 Иван

    1 3 Отговор
    Свалих 23кг. за половин година, системата е на петте 'С". Салати(всякакви), супи(всякакви), сокове, спорт и секс. Нищо друго и става.

    Коментиран от #11

  • 10 dfu

    2 1 Отговор
    Определено с ядене на каквито и да е храни, независимо дали вредни или здравословни, не се отслабва. Не може с това, от което се дебелее, да се отслабне. Любимият ми въпрос на искащите да отслабнат е "Какво да ям, за да отслабна?". Еми, ако не можеш да си контролираш преяждането, яж нищо и ще отслабнеш.
  • 11 Ти си на умиргане

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Свършил си са, на, белия свят... как понася, любовника ти, такъв,, посрьо,, аз се погнусих на момента...!
  • 12 Менгеле

    0 0 Отговор
    Моята диета, която прилагах на пациентите в моите санаториуми е най-ефикасна! На снимките от едно време някой да е виждал дебел концлагерист?
  • 13 Сваляч

    0 0 Отговор
    Има голям ефект!! Ако една жена е хубава и казвам, че е умна! Ако е умна и казвам, че е хубава! Ако не е нито едното, нито другото тогава и казвам, че е отслабнала за да се зарадва!