Необходими продукти:
хляб - 6 филийки
кайма - 300 г
4 яйца
прясно мляко - 250 мл
кашкавал - 100 г настърган
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
масло - за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
В купа поставете каймата и добавете черен пипер на вкус, посолете, ако е нужно, и разбъркайте. Срежете филийките на две през средата, всяка половинка потопете в част от млякото от всяка страна. Подредете филийките върху дъното на намазана с масло тава с незалепващо покритие.
Разпределете по 1 с.л. от каймата върху всяка филийка и равномерно я заравнете. Отделно, разбийте яйцата и добавете останалото мляко, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте добре. Залейте филийките със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете за около 20 минути.
Извадете тавата със запеканката с кайма и поръсете с настъргания кашкавал. Върнете тавата във фурната и запечете мъжката закуска до разтопяване и златист цвят на кашкавала. Сервирайте сочната мъжка закуска с хляб и кайма топла, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Рецептата
10:10 06.08.2021
3 Цигу Мигу
10:10 06.08.2021
4 Катеначото
Коментиран от #6
10:11 06.08.2021
5 зеленчук
10:11 06.08.2021
6 Шеф Манчев
До коментар #4 от "Катеначото":
Цацата е в таратора!10:15 06.08.2021
7 Е какво му е мъжкото на това?!
10:39 06.08.2021
8 Симчо
10:42 06.08.2021
9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
10:57 06.08.2021