Last news in Fakti

31 Юли, 2021 20:36 9 892 8

Лесен трик размеква твърдото краве масло за секунди (ВИДЕО)

  • масло-
  • краве масло-
  • кухня-
  • трик-
  • готвене

Не е необходимо да чакате с часове, докато маслото се размекне на стайната температура. Просто направете това

Лесен трик размеква твърдото краве масло за секунди (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте изправени пред добре познатото предизвикателство дълго време да размеквате изваденото току-що от хладилника краве масло, то определено ще обикнете този лесен трик. Вече няма да ви се налага да чакате, докато маслото стане меко и подходящо за използване: заменете спокойното очакване в активно действие, съветва actualno.com.

Маслото може бързо да стане меко и топло – това е важно за приготвянето на много ястия, включително и обикновените сандвичи. За тази цел ще ви трябват найлонов плик и точилка.

Как да размекнете маслото?

Не е необходимо маслото да се стопява на водна баня или в микровълнова печка: първо, защото е много трудно да се улови моментът, когато маслото вече е топло, но не започва да се стопява. На второ място, отнема много повече време. Просто сложете парче студено, твърдо краве масло в пакета. Сега просто трябва да започнете да удряте маслото в пакета с точилката! То веднага ще стане меко, лесно ще се намаже върху хляба и ще се превърне в пълноценна съставка за всяко ястие.

Вижте точно как да направите това във видеото, което ще ви помогне да не прекарвате излишни минути, чакайки маслото да стане меко. Има още един чудесен начин да накарате маслото да бъде меко и топло. Изсипете вряла вода в чаша, излейте я и допрете парчето масло до горещата чаша. То бързо ще промени температурата и консистенцията си.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    12 2 Отговор
    И рецепти, смешно е хи хи.. В Русенско му викаме бутер
  • 2 Мръсния Фикри

    9 0 Отговор
    Къде го това, масло, дори у немско не съществува, баба селянка, ако не си го избие истинско, ако все още има крава...!?
  • 3 Перо

    5 0 Отговор
    Що за глупост? Просто си купете ирландско /не английско или немско/ масло от Лидл за около 4,30 лв.и го сложете във фризера или камерата. Никога няма да замръзне и да е твърдо,поради липса на вода! Винаги е готово за всякакво ползване,без проблем!

    Коментиран от #8

  • 4 глоги

    2 1 Отговор
    ...започнете да удряте маслото в пакета с точилката! БОЙ ДО СКЪСВАНЕ!
  • 5 мечо

    0 0 Отговор
    и астъ къту се нагурештиа
  • 6 321

    3 0 Отговор
    Събинче, имам чувството, че някой ти е размекнал мозъка със същия метод...
  • 7 Ицо

    1 0 Отговор
    Просто си купете масло от мандра
  • 8 ПаЛМАТА НЕ ЗАМРЪЗВА

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    ТВа е ИСТИНАТА.ИСТИНСКО МАСЛО СИ КУПУВАН ОТ СЕЛАТА ДОРИ И БИВОЛСКОТО ЗАМРЪЗВА.ТАКА ЧЕ НЕ ЛЪЖИ И НЕ ПРАВИ РЕКЛАМА НА ПИДЛ..