Last news in Fakti

1 Август, 2021 15:26 4 887 11

Природен лек срещу косопад

  • косопад-
  • оплешивяване-
  • природен лек-
  • чесън

Чесънът е всепризнато средство за борба с косопада и оплешивяването

Природен лек срещу косопад - 1
Снимкa: Shutterstock

Косопадът и оплешивяването са доста обезпокояващи както за жените, така и за мъжете. На пазара има множествено препарати, които се предлагат като особено ефективни. За съжаление, практиката не потвърждава това, а и тези препарати понякога са доста скъпи. Не всеки може да си позволи да си прави опити на подобна цена дали ще подейства един или друг препарат, пише actualno.com.

Много хора се интересуват от традиционните, природни средства, които могат да помогнат за този проблем. Колкото и странно да звучи, чесънът е всепризнато средство за борба с косопада и оплешивяването. Той подпомага израстването на коса наново. Неговото полезно въздействие върху здравето на косата идва от състава му. Той съдържа много сяра, а тя е един от градивните елементи на косата. Чесънът усилва кръвообращението в скалпа и доставя нужното количество протеини за фоликулите.

Антибактериалните свойства на чесъна са безспорни. Бори се успешно с кожните инфекции на скалпа. А те са една от главните причини за появата на косопад. Съдържащият се в чесъна ензим осуетява побеляването на косъма. Правено е научно проучване, по време на което върху участници в продължение на 2 месеца 2 пъти на ден са прилагани сок от лук и сок от чесън. Лечението при мъжете с тези продукти дало по-добри резултати, отколкото при дамите.

Как да използвате сок от чесън за растеж на косата

Нужно е да се пасират няколко обелени скилидки чесън, за да се получи сок. Този сок се втрива внимателно по скалпа. Минимум 15 минути са необходими да постои, за да подейства. След това използвайте мек шампоан, за да отмиете.

Сок от чесън и мед за засилване на растежа

За целта ви е необходим ¼ чаша извлечен сок от чесън, в която сте сложили 1 с.л. натурален мед. С тази смес се намазва скалпа и се оставя да постои минимум половин час. Отмива се с мек шампоан. Тъй като това е натурален продукт, нужно е време и постоянство, за да се види ефекта. Няма как да получите мигновен ефект. Препоръчително е да започнете третирането на косата още при първите признаци на косопад. Със сигурност резултатът ще е видим.

За мнозина миризмата на чесън е нещото, което ги отказва да използват този продукт. Това може да бъде преодоляно, ако в сока от чесън се сложи сок от лимон, както и вода от мента, розмарин или лавандула. Това не само ще оправи миризмата, но и ще повлияе добре на косата.

Запознати споделят, че чесновият сок с мед може да се консумира. Всичките минерали и витамини, които се намират в него са изключително полезни за целия организъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наука

    6 1 Отговор
    Това, което прави чесъна изключително полезен за либидото, е наличието на аминокиселината аргинин, която влияе върху производството на азотен оксид. Попаднало в човешкото тяло, това вещество предизвиква разширяване на съдовете и засилено кръвообращение. Благодарение на това, чесънът може напълно достойно да се използва като лек за мъжка потентност.
  • 2 Онзи

    4 3 Отговор
    Абсолютно не помага, оплешивях си въпреки всичко... това са фейк новини.
  • 3 хаберих

    1 1 Отговор
    - Скъпи, дай ми пари за джобни разходи!
    - Колко?
    - 1000-2000!
    - Скъпа, егати джобовете дето имаш!
  • 4 100 кг вампир

    1 4 Отговор
    Стар човек, слага една шапка и скрива, кусурите, ама другото не можеш.
    да, скриеш, злобата, изродщината, на всичко отгоре наблюдатели били, да ви покажа падналия си...... като на много от всички....!
  • 5 Пепи

    0 2 Отговор
    А пък гЪстрит се лекува с курмиТ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе, с тоя чесън, коса може да имаш

    1 2 Отговор
    Но едва ли ще се завърти някой около теб, че да я види…
  • 8 бай Иван

    1 1 Отговор
    Може и така да е,НО с китайския чесън на нашия пазар ще стане точно обратното.
  • 9 Перука,

    1 0 Отговор
    Има, ли някой, много е модерно в, махалата сега на руси кичури..я със зейтин спя, да ма хареса някой дядо еднодневка за 5.лева...!
  • 10 да питам

    0 0 Отговор
    Медът захаросан ли да е?
  • 11 нев Чесън

    0 0 Отговор
    Човекът, от когото самодоволната дама на снимката е откъснала тези работи, едва ли вече се притеснява точно от косопад.